Astronomi öğretmen eğitimleri Denizli’de yapılıyor – D20Haber
23.04.2024, Salı
15 °C / 33 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EĞİTİM
  4. /
  5. EĞİTİM
  6. /
  7. Astronomi öğretmen eğitimleri Denizli’de yapılıyor

Astronomi öğretmen eğitimleri Denizli’de yapılıyor

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 12 Ekim 2019 Cumartesi - 11:26Güncelleme: 12 Ekim 2019 Cumartesi - 11:26
Astronomi öğretmen eğitimleri Denizli’de yapılıyor

Denizli’de düzenlenen seminerde, “Fen Eğitiminde Astronomi Bilgi ve Becerilerini Geliştirme” projesi kapsamında öğretmenlere eğitim veriliyor.

İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, seminerin açılış konuşmasında “Burada gerçekten bir samimiyet ve iyi niyet var. Burada, siz değerli öğretmenlerimizin faydalanabileceği bilgiler var. 2009 yılından bu yana devam eden bu çalışmayı içtenlikle tebrik ediyorum. Böyle güzel programlarda bizlerin de öğretmen arkadaşlarımızın da yer almasının son derece önemli olduğunu düşünüyorum” dedi.

2023 Vizyon Belgesinin 18 teması ve başlıklar halinde 44 hedefi bulunduğunu belirten Oğuz, “Bunların içinde de fen ve sosyal bilimler liseleri ile ilgili ayrı bir bölüm var. Öğretim metotlarıyla ilgili son derece önemli çalışmalar var. Öğretmen eğitimini çok önemsiyoruz. Bilginin öğretim anlamında kötüsü olmaz. Çocuklarımızı okumaya alıştıralım. Burada öğrendiklerimizi hep birlikte çocuklarımıza yansıtabilirsek işte o zaman bu alandaki varlığımızı hissettirmiş oluruz” diye konuştu.

Astronomi Öğretmen Eğitimleri Seminerine, Denizli’den ve il dışından fen bilgisi öğretmenleri öncelikli olmak üzere astronomiyle ilgilenen 60 öğretmen katılıyor. İl Milli Eğitim Müdürlüğünün katkılarıyla Denizli 80. Yıl Öğretmenevi 'nde gerçekleştirilen seminer üç gün sürecek.

Yoğun bir program olarak düzenlenen eğitimlerde çeşitli üniversitelerden konunun uzmanı öğretim üyeleri, astronomlar, deneyimli öğretmenler görev almakta ve gözlem, sunum, atölye çalışmaları gerçekleştirecekler.