Zolan: Denizli müzeler kenti olacak – D20Haber
24.04.2024, Çarşamba
18 °C / 34 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Zolan: Denizli müzeler kenti olacak

Zolan: Denizli müzeler kenti olacak

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 3 Mart 2019 Pazar - 13:48Güncelleme: 3 Mart 2019 Pazar - 13:48
Zolan: Denizli müzeler kenti olacak

Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı'nın AK Partili Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Osman Zolan, 6 farklı müze projesi ile müze eksikliğinin giderileceğini ve Denizli’yi müzeler kentine dönüştüreceklerini bildirdi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ın geçtiğimiz günlerde yeni 5 yıllık dönem için tanıtımını yaptığı 258 projenin içinde yer alan 6 müze yapımı dikkat çekti. Kent turizmi açısından son derece önemli olan müzeler tamamlandığında, Denizli’ye gelen yerli ve yabancı turistler Pamukkale’yi, Karahayıt’ı ve antik kentleri görmenin yanında şehir merkezini de gezmek isteyeceği, Bayramyeri ve Kaleiçi’ne yıllardır özlenen yoğunluğun tekrar kazandıracağı ifade edildi.

"BENİM EN BÜYÜK HAYALLERİMDEN BİRİ BU"

Başkan Zolan’ın açıkladığı ve “hayalim” dediği müze projeleri, Denizli’nin geçmişine ışık tutmanın yanında, gelecek nesillere antik kentlerin öneminden Ahiliğe ve tekstilin gelişimine kadar pek çok materyalle aktarılacak.

Müzelerin bölge için çok önemli olduğuna dikkat çeken Zolan, “Bir hayalim var benim: Turistler, zanaatkarlarımızın ürettiği ürünlerin satıldığı ve sergilendiği Ahilik Müzesi’ne gelecekler. Ardından eski Sarayköy Caddesi’nden geçerek Bayramyeri ve Kaleiçi’ne ulaşacaklar. Aynı aksta ilerlemeye devam ettiklerinde, Özel İdare İş Hanı’nı yıktık ve Denizli’de ecdattan kalan ayaktaki en eski yapı ortaya çıktı biliyorsunuz, Atatürk Etnografya Müzesi, Tekstil Müzesi, Cam Müzesi’ni gezebilecekler. Artık Denizli’nin meydanı orası olacak ve kente gelenler burada vakit harcayacak. Benim en büyük hayallerimden biri bu” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ın açıkladığı 6 müze projesinin yapılacağı yerler ve detayları şöyle:

KENT MÜZESİ

Kent merkezindeki valilik binası arkasındaki alana yapılacak olan Kent Müzesi’nde, Denizli’ye ait tüm kültürel varlıklar tanıtılacak. Denizli Turizmi açısından büyük önem taşıyan bu projeyle kent merkezini çok sayıda yerli ve yabancı turist ziyaret edecek.

ARKEOLOJİ MÜZESİ

Türkiye’nin en büyük arkeoloji müzesi inşa edilerek, Denizli’deki onlarca antik yerleşime ait arkeolojik eser bu müzede sergilenecek. Arkeoloji Müzesi, milletvekilleriyle birlikte çalışarak, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteğiyle yapılacak.

TEKSTİL MÜZESİ

Bir tekstil şehri olan Denizli’de, Tekstil Müzesi, yıkılan Endüstri Meslek Lisesi’nden kalan ve koruma altına alınan Taş Atölyeler’de kurulacak.

AHİLİK MÜZESİ

Bir süre belediye otobüsleri garajı olarak da kullanılan eski Zahire Pazarı’nın olduğu alana Ahilik Müzesi yapılacak.

CAM MÜZESİ

Atatürk Parkı’nın altında uzun süredir boş bulunan yapının değerlendirilmesiyle Türkiye’nin en büyük Cam Müzesi kurulacak. Burada Denizli ile özdeşleşen cam sanatının en güzel örnekleri sergilenecek.

TÜRK - İSLAM TARİHİ MÜZESİ

İlbade Mezarlığı’ndaki çalışmalar tamamlanarak, bu alan Türk İslam Tarihi Açık Hava Müzesi olarak turizme açılacak