Tiroide karşı iyot alımına dikkat edin uyarısı – D20Haber
25.04.2024, Perşembe
16 °C / 29 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Tiroide karşı iyot alımına dikkat edin...

Tiroide karşı iyot alımına dikkat edin uyarısı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 19 Aralık 2018 Çarşamba - 11:51Güncelleme: 19 Aralık 2018 Çarşamba - 11:58
Tiroide karşı iyot alımına dikkat edin uyarısı

Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği seminerde, Türkiye'de tiroit hastalığı oranının yüksekliğine dikkat çekilerek, iyot alımına dikkat edilmesi uyarısında bulunuldu.

Denizli Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı, hayati öneme sahip tiroit hormonu ve hastalıkları ile ilgili seminer düzenledi. Çatalçeşme Oda Tiyatrosu’nda gerçekleştirilen seminere Denizli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gökoğlan, Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Naciye Kapukıran, Kaynak Geliştirme ve İştirakler Dairesi Başkanı Mustafa Uçar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Tıp Fakültesi Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Öğretim Üyesi Dr. Şenay Topsakal, tiroit hormonunun insan vücudundaki oluşumu, gelişimi ve hastalığa neden olan süreçleri paylaşırken, gereğinden az ya da fazla salgılamasının pek çok önemli hastalıklara yol açabileceğini kaydetti. Topsakal, “Ülkemizde tiroit hastalığı oranı çok yüksek. Bizim bu konuda duyarlı olmamız, iyot alımına dikkat etmemiz son derece önemlidir” diye konuştu.

HASTALIĞA KARŞI İLK ADIM BİLGİ SAHİBİ OLMAK

Denizli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Gökoğlan ise, sağlık alanında yaptığı yatırım ve eğitim çalışmalarıyla Büyükşehir Belediyesinin örnek olduğunu söyledi. Çok fazla önemsenmeyen ya da birçok kişinin farkına dahi varamadığı tiroit hakkında seminer düzenlediklerini kaydeden Gökoğlan, "Hayati öneme sahip bu hastalık hakkında bilgi sahibi olursak, sevdiklerimizi, çevremizi ve ailemizi de bu konuda bilinçlendirebiliriz” dedi.