Süre başladı, servislerde yoğunluk yaşandı – D20Haber
20.04.2024, Cumartesi
13 °C / 18 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Süre başladı, servislerde yoğunluk yaşandı

Süre başladı, servislerde yoğunluk yaşandı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 1 Aralık 2019 Pazar - 15:01Güncelleme: 1 Aralık 2019 Pazar - 15:01
Süre başladı, servislerde yoğunluk yaşandı

Denizli’de, kış lastiği takma zorunluluğunun başlamasıyla birlikte servislerde yoğunluk yaşandı. 625 lira ceza ödemek istemeyen çok sayıda sürücü, lastik değiştirmek için servislerin yolunu tuttu.

Şehirlerarası yük ve yolcu taşıyan ticari araçlarda zorunlu olan kış lastiği uygulaması bugün itibariyle başladı. Çok sayıda araç sahibi, cezayla karşılaşmamak için oto lastikçilerde yoğunluk oluşturdu. Servisçiler, bu yoğunlukla başa çıkabilmek için yoğun mesai yapıyor.

“4 LASTİK BİR CEZA BEDELİ İLE AYNI”

Oto lastikçi Mustafa Beycan, son günlerde geceleri de mesai yaptıklarını ve günlük yaklaşık 45 aracın lastiklerinin değişimini yaptıklarını belirterek, yoğunluğun devam ettiğini ve bir an önce sürücülerin acele etmesini tavsiye etti. Beycan, “Tüm sürücülere, sürücü adaylarına bir an önce kış lastiği kullanıyorlarsa taktırmaları hususunda biz de ricada bulunuyoruz. Taktırmaları hayatları açısından çok önemli. Kış lastiğinin özelliği normalde serttir ancak kışın kış lastikleri yumuşar ve lastiğin yumuşak olması yol tutuşunu daha da iyileştiriyor. O anlamda kış lastiği hakikaten önemlidir. Bu yüzden tavsiye ediyoruz, bir an önce taktırsınlar. Denetimlerde kış lastiği takmayanlar ceza oranlarıyla dört tane lastiğin bedeli neredeyse birebir aynı fiyatta, dolayısıyla 4-5 yıl kullanabilecek lastikleri bir cezada ödemek zorunda kalıyorlar. O yüzden çok da pahalı değil” dedi.

Aracının lastiğini değiştirmek için bir oto lastikçiye gelen Ceyhan Alacaoğlu ise, kış mevsiminde yüksek kesimlerde gizli buzlanmalar olduğundan dolayı sıkıntı yaşamamak için lastik değiştirdiğini söyledi.

DENİZLİ (İHA)