Sera Gazı Azaltım Eylem Planı Çalıştayı yapıldı – D20Haber
20.04.2024, Cumartesi
13 °C / 18 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Sera Gazı Azaltım Eylem Planı Çalıştayı...

Sera Gazı Azaltım Eylem Planı Çalıştayı yapıldı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 27 Kasım 2018 Salı - 14:58Güncelleme: 27 Kasım 2018 Salı - 14:58
Sera Gazı Azaltım Eylem Planı Çalıştayı yapıldı

Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin, "İklim Hareketi İçin Değişime Güç Ver" projesi kapsamında, Denizli Sera Gazı Azaltımı Eylem Planı ve Risk Analizi Çalıştayı düzenlendi.

Gelecek nesillere daha temiz ve sağlıklı bir dünya bırakabilmek için İklim Hareketi İçin Değişime Güç Ver projesi başlatan Denizli Büyükşehir Belediyesi, bu kapsamda Denizli Sera Gazı Azaltımı Eylem Planı ve Risk Analizi Çalıştayı düzenledi.

Dedeman Park Otel'de düzenlenen çalıştaya Denizli Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkanvekili Ali Değirmenci, Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gökoğlan, Bölgesel Çevre Merkezi (REC) Türkiye Direktörü Rıfat Ünal Sayman, Etüt ve Projeler Dairesi Başkanı Cem Bağcı ve davetliler katıldı.

Değirmenci, burada yaptığı konuşmada, "Bu proje ile iki ana amacımız var. İklim hareketi için Denizli’de uyumu ve nihayetinde de sera gazının azaltımını hedefliyoruz. Bu süre içerisinde çalışma gruplarımızla, yönlendirme kurulumuzla pek çok faaliyetler yapacağız" diyerek, bu konuda Denizli'de farkındalık oluşturmaya çalıştıklarını ifade etti.

REC Türkiye Direktörü Rıfat Ünal Sayman ve uzman Dursun Baş ise, Denizli Sera Gazı Azaltımı Eylem Planı ve Risk Analizi hakkında bilgi verdi.

ÖĞRENCİ VE ÖĞRETMENLERE FARKINDALIK EĞİTİMİ

İklim Hareketi İçin Değişime Güç Ver projesi kapsamında ayrıca İbrahim Cinkaya Sosyal Bilimler Lisesi’nde öğrencilere güncel çevre sorunları ve iklim değişikliği konusunda farkındalıkları ve kapasitelerinin artırılması amacıyla eğitim düzenlendi. REC Türkiye Direktörü Rıfat Ünal Sayman, uzmanlar Onur Akpulat ve Dursun Baş’ın katıldığı eğitimlerin ikinci ayağı da Denizli Büyükşehir Belediyesi Atalar Sosyal Etkinlik Merkezi’nde gerçekleştirildi. Buradaki eğitimde de öğretmenlere yönelik çevre sorunları ve iklim değişikliği konularını derslerde nasıl işlemeleri hakkında çeşitli yöntemler anlatıldı.