Sarıkamış Şehitleri anıldı – D20Haber
18.04.2024, Perşembe
15 °C / 27 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Sarıkamış Şehitleri anıldı

Sarıkamış Şehitleri anıldı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 6 Ocak 2019 Pazar - 16:52Güncelleme: 6 Ocak 2019 Pazar - 16:53
Sarıkamış Şehitleri anıldı

Sarıkamış’ta şehit düşen binlerce kahraman, tüm yurtta olduğu gibi Denizli’de de düzenlenen yürüyüşle anıldı.

Tarihte “beyaz hüzün” olarak bilinen Sarıkamış Harekatı’nın 104. yıldönümünde kahramanlık destanı yazan şehitlerimiz için anma etkinliği düzenlendi. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün organize ettiği “Sarıkamış Şehitlerini Anma Yürüyüşü”ne, Vali Hasan Karahan, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, PAÜ Rektörü Hüseyin Bağ, İl Emniyet Müdürü Mevlüt Demir, kurum temsilcileri, gaziler, Gençlik Merkezi öğrencileri, izci grupları, sporcular ile vatandaşlar katıldı.

SARIKAMIŞ ŞEHİTLERİ DUALARLA ANILDI

Sarıkamış’ta şehit düşen Kahraman Mehmetçikler anısına yapılan anma yürüyüşü 15 Temmuz Şehitler Meydanı önünden başladı. Katılımcıların ellerinde Türk bayraklarıyla “Şehitler Ölmez, Vatan Bölünmez” sloganlarıyla gerçekleştirdiği yürüyüş, Valilik Binası önündeki Atatürk Anıtı’nda son buldu. Daha sonra geçilen anma töreninde saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından, şiir dinletisi ve dualar yapıldı.

“SARIKAMIŞ, KARLARA KELEBEKLER GİBİ DÜŞEN DELİKANLILARIN HİKAYESİDİR”

Gençlik ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu, günün önemini belirten konuşmasında, Sarıkamış’ta Mehmetçiğin engin vatan sevgisi ve üstün vazife anlayışıyla destanlaştığını, kanları donarak şehit olmuş on binlerce yiğidi bugün hep birlikte bir kez daha andıklarını söyledi. “Sarıkamış, karlara kelebekler gibi düşen delikanlıların hikâyesidir” diyen İbanoğlu, Gençliğin Şühedanın izinde olduğunu ve tüm şehitlere minnet ve şükran duyduklarını söyledi.

Gençlik Merkezi üyesi Yasin Kaplan’ın okuduğu Cenk Marşı’nın ardından Kuranı Kerim tilaveti ve dualarla program tamamlandı.