Protokolden Milli Mücadele Günü mesajları – D20Haber
24.04.2024, Çarşamba
16 °C / 29 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Protokolden Milli Mücadele Günü mesajları

Protokolden Milli Mücadele Günü mesajları

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 15 Mayıs 2019 Çarşamba - 12:50Güncelleme: 15 Mayıs 2019 Çarşamba - 12:50
Protokolden Milli Mücadele Günü mesajları

Denizli’nin Milli Mücadele Günü kutlanırken, protokolden de mesajlar geldi.

Düşman işgaline uğramayan Denizli, Milli Mücadele’ye katılışının 100’üncü yılını kutluyor. Bu kapsamda protokolden de mesajlar geldi. İşte o mesajlar:

ZOLAN: MİLLİ MÜCADELEDE EN ÖNEMLİ DESTAN YAZILDI

Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, 15 Mayıs Milli Mücadele Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı. 100 yıl önce ülkede ilk kez işgale karşı milli mücadele ateşini yakan Denizlilileri rahmetle andıklarını kaydeden Başkan Zolan, şunları söyledi:

"Bir asır önce Denizli’mizde yakılan milli mücadele ateşi, istiklal mücadelemizin de en önemli destanlarından biri olmuştur. Denizli’miz Ata'sının yanında yer almış şehrine düşman postalının girmesine izin vermemiştir. Bu nedenle Denizli’mizin kurtuluş günü yoktur, Milli Mücadele Günü vardır. Denizli, benzer bir destanı da 15 Temmuz gecesi vatan hainlerine karşı dimdik durarak yazmıştır. Denizli’miz her zaman vatanına milletine sahip çıkmıştır. Denizli olarak bu gurur günümüzü asla unutmadan gelecek nesillerimize aktarmaya devam edeceğiz. Bu vesilelerle başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bu mücadelenin büyük kahramanlarını, ülkemiz için kanını akıtan tüm gazi ve şehitlerimizi minnet ve şükranla anıyor, her birine Allah' tan rahmet diliyorum."

KARACA: GURUR VE ONUR GÜNÜMÜZ

CHP Genel Başkan Yardımcısı Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, Milli Mücadele Günü mesajında “Denizli’mizin bugünün olduğu kadar geleceğine de ışık tutan 15 Mayıs, Milli Mücadele Günü hepimizin gurur ve onur günüdür” diyerek, şunları kaydetti:

15 Mayıs 1919'da Milli Mücadelemizin kahramanı Müftü Ahmet Hulusi'nin Denizli'de yaktığı meşale, Atatürk'ün izinden giden Denizli halkının kararlı ve geçit vermeyen tutumuyla elden ele taşınmış, Denizli’miz Milli Mücadelede en ön saflarda yerini almıştır. Yokluk ve yoksulluk bahanesine sığınmadan, büyük inanç ve özveriyle süren Kurtuluş Mücadelesinde ‘Silahımız olmayabilir. Topsuz, tüfeksiz olarak sapan taşlarıyla da düşmanın karşısına çıkacağız’ diyerek, işgalcilerin kentimize girmesini engelleyen Müftü Ahmet Hulusi'nin Mustafa Kemal Atatürk yolunda gitmesinin sonucundadır ki Denizli’mize düşman kuvvetleri uğrayamamıştır. Geçmişini bilmeyenin geleceği olmayacağından hareketle bize Kurtuluş Mücadelesi’ne katılma onurunu miras olarak bırakan Müftü Ahmet Hulusi ve Anadolu'nun isimsiz kahramanlarını minnetle ve şükranla anıyorum. Türkiye Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve tüm şehitlerimizin aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum.”

DOĞAN: DÜŞMAN BU TOPRAKLARA ADIM ATAMADI

Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, 15 Mayıs Milli Mücadele Günü sebebiyle bir mesaj yayımladı. Doğan, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“15 Mayıs 1919'da İzmir'in işgal edilmesinden dört saat sonra, bu işgale tepki göstererek ilk mitingin yapıldığı yerdir Denizli. Müftü Ahmet Hulusi Efendi, Bayramyeri Meydanı’ndaki kalabalığa ‘Elinizde hiçbir silahınız olması dahi 3'er taş alarak düşman üzerine atmak suretiyle mutlaka fiili mukabelede bulununuz’ diyerek, milli mücadele ateşini yakmıştır. Gösterilen bu direniş ile düşman, bu topraklara adım atamamıştır. Kurtuluş Savaşı’nın başlamasında önemli bir olay olarak tarihteki yerini alan 15 Mayıs 1919’un 100. yıldönümü bugün. Evlatlarına, torunlarına, bizlere vatan toprağı bırakan ve bu amaç doğrultusunda mücadele örneği gösteren başta Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını, Müftü Ahmet Hulusi Efendi’yi, şehitlerimizi ve gazilerimizi minnetle ve şükranlarımı sunuyorum. 15 Mayıs Milli Mücadele Günümüz kutlu olsun.”

ÖRKİ: DİRİLİŞ MEŞALESİ YANMAYA DEVAM EDECEK

Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, 15 Mayıs Denizli Milli Mücadele günü dolayısıyla bir mesaj yayımladığı mesajda, Müftü Ahmet Hulusi Efendi önderliğinde ayaklanan Denizlililerin Türk tarihini değiştirecek büyük bir cesaret örneğini sergilediğini belirterek, şunları kaydetti:

“Türk Ulusu’nun bağımsızlığını kazanma yolunda Denizli’mizde 15 Mayıs 1919 yılında önemli bir hareketlenme olmuştur. İzmir’in işgal edilmesinin haberinin Denizli’ye ulaşmasıyla birlikte, zamanın mutasarrafı, belediye başkanı, müftüsü ve ileri gelenleri ortak kararla, şehrin müftüsü Ahmet Hulusi Efendi önderliğinde düzenlenen mitingle başlayan vatan sevgisi, mili mücadele ruhu halen Denizlili vatandaşlarımızda var. Denizli’mizden başlayan mili mücadele ruhu, Türk ulusunu harekete geçirmesi noktasında önemlidir. 100 yıl önce yakılan diriliş meşalesi, Türk milleti var oldukça yanmaya devam edecektir. Bu kutlu mücadelenin büyük kahramanlarını ve tüm şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyorum.”

ERDOĞAN: 15 MAYIS, DENİZLİ'NİN ONURUDUR

Denizli Ticaret Odası (DTO) Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, 15 Mayıs Millî Mücadele Günü mesajında, Müftü Ahmet Hulusi Efendi'nin attığı bir kıvılcımla başlayan büyük mücadelenin tarihe altın harflerle yazıldığını belirtti. Erdoğan, şöyle devam etti:

"Şehrimizde kurtuluş mücadelesinin ilk kıvılcımı, Müftü Ahmet Hulusi Efendi'nin önderliğindeki Denizlililer tarafından atılmış, o günkü birliktelik, düşman askerlerinin bizim üzerimizden ilerlemesini, Anadolu'nun diğer illerine de sirayet etmesini engellemiştir. Millî Mücadele kahramanımız Müftü Ahmet Hulusi Efendi, Bayramyeri'nde o ünlü fetvasını okumuş; 'Silahımız olmayabilir, topsuz tüfeksiz olabiliriz; sapan taşlarıyla da olsa düşmanın karşısına çıkacağız. İstiklal aşkı, vatan sevgisi hassasiyet şuurumuzla, kalbimizdeki imanla, mücadelemizin sonunda zaferi kazanacağız' diyerek, vatandaşları bağımsızlık uğruna mücadeleye çağırmıştır. Halk, böylelikle birbirine kenetlenmiştir. Aynı ruh, 100 yıl geçmesine rağmen halen ayakta. Milletimiz, birlik ve bütünlük içinde, yedi düvele karşı koymaya devam ediyor. 15 Mayıs, Denizli'nin onurudur. Bir asırdır olduğu gibi, gelecekte de öyle olacak. Bu duygu ve düşüncelerle, Denizli'mizin 15 Mayıs Millî Mücadele Günü'nü kutluyor, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere Müftü Ahmet Hulusi Efendi ve Millî Mücadele kahramanlarımız ile şehitlerimizi rahmetle anıyor, vatanı uğruna canını hiçe sayan gazilerimize ise minnetlerimizi sunuyorum."