Protokolden Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı mesajları – D20Haber
24.04.2024, Çarşamba
18 °C / 34 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Protokolden Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor...

Protokolden Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı mesajları

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 19 Mayıs 2019 Pazar - 00:31Güncelleme: 19 Mayıs 2019 Pazar - 00:31
Protokolden Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı mesajları

Denizli protokolü, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla mesajlar yayımladı.

Kurtuluş mücadelesi meşalesinin yakıldığı günün 100’üncü yılı kutlanırken, protokol tarafından yayımlanan mesajlarda yokluk içinde başlatılan mücadelenin zaferle sonuçlandığına vurgu yapıldı. İşte o mesajlar:

KARAHAN: 19 MAYIS VARLIK-YOKLUK MÜCADELESİNİN İLK ADIMIDIR

Vali Hasan Karahan, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı mesajında, “Türk milletinin bağımsızlık umutlarının inanca dönüştüğü, kurtuluş ateşinin yakıldığı tarih olan 19 Mayıs 1919 Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’ nın 100 yıldönümünü birlikte kutlamanın gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz” diyerek, şöyle devam etti:

“19 Mayıs, esareti kabul etmeyen, zulme ve zalime asla boyun eğmeyen aziz milletimizin varlık-yokluk mücadelesinin ilk adımıdır. Tarihimizin önemli dönüm noktalarından biri olan 19 Mayıs, Cumhuriyetimizin kuruluş müjdesi, milletimizin istiklalinin umut ışığı olmuştur. Milletimizin tarih sahnesinde bir defa daha ayağa kalkışının, sesinin yükselişinin ve milli mücadelemizin başlangıcı olan bu anlamlı gün, Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından Türk gençliğine armağan edilmiştir. ‘Biz her şeyi gençliğe bırakacağız… Geleceğin ümidi, ışıklı çiçekleri onlardır. Bütün ümidim gençliktedir’ diyen ve bu sene 100 yıldönümünü kutlamakta olduğumuz 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı gençlere armağan eden Atatürk; ‘Sizin gibi gençlere malik oldukça, bu vatan ve milletin, şimdiye kadar elde etmeyi başardığı zaferlerin üstüne çok daha büyük zaferler koyabileceğine şüphe etmiyorum’ diyerek gençliğe olan inancını ortaya koymuştur.”

KARACA: 19 MAYIS TAM BAĞIMSIZ BİR ÜLKE SEVDASININ ADIDIR

CHP Genel Başkan Yardımcısı Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı mesajında, bugünü anlamak için geçmişe, bağımsızlık ruhuna dönüp Atatürk’ün işgal altındaki Anadolu’nun tam bağımsızlığını kazanması ve bu zaferi Cumhuriyetle taçlandırmasına bakmanın yeterli olacağını belirterek, şu ifadelere ver verdi:

“Vatan sevgisi ve kurtuluşa olan inançla işgalcilere, işgalcilere destek veren manda ve himayecilere, vatanı satan işbirlikçilere geçit vermeyen Atatürk’ün bizlere emanet ettiği Türkiye Cumhuriyeti, ilelebet payidar kalacaktır. 19 Mayıs 1919 her türlü zorluğa rağmen vazgeçmemenin, inancın, kararlılığın, tam bağımsız bir ülke sevdasının adıdır. Aziz Türk milletimizi tam bağımsız bir cumhuriyete kavuşturan uzun ve zorlu mücadelenin başlangıcı 19 Mayıs 1919 olmuştur. Bir milletin uyanış destanı ve dünyanın dört bir yanındaki halklara örnek olan bu mücadelenin başarısı; her köşesi işgal altında olan vatanımızda, yoksul bırakılmış halkımızın Mustafa Kemal Atatürk’e sarsılmaz inancının ve bağlılığının eseridir. Kurtuluştan kuruluşa onurla yürüdüğümüz bağımsızlık yolunda, Türkiye Cumhuriyeti’ni Atamızın emanet ettiği gençlerle birlikte geleceğe güvenle taşıyacağız.”

ZOLAN: ATATÜRK, DÜNYA TARİHİNİ YENİDEN ŞEKİLLENDİRMİŞTİR

Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı mesajındaDenizli gençliğin her zaman milli ve manevi değerlerine bağlı, çalışkan, dürüst ve yeniliklere
açık bir niteliğe sahip olması gerektiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Yurdumuzun her bir köşesinde vatanı için canını seve seve vermeyi bekleyen milletimiz, Atatürk’ün Samsun’a çıkmasıyla beraber topyekun hareket etme hüviyetine evrilmiştir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, başlattığı bu destansı mücadele ile Milli Mücadele’nin yönünü belirlemiş, adeta dünya tarihini yeniden şekillendirmiştir. Esaret altında yaşamaktansa şehit olmayı tercih eden milletimiz milli birlik ve beraberlik içerisinde hareket ederek, düşmana karşı yegane güç olmanın tarifini ortaya koymuş, esaret altında yaşayamayacağını tüm dünyaya haykırmıştır. Denizli, Müftü Ahmet Hulusi Efendi'nin fetvasıyla bu mücadelede yerini alan ilk şehir olmuştur. Sevgili gençler, atalarımızdan emanet kalan bu cennet vatanı ilelebet hür ve bağımsız yaşatmak hepimizin asli görevidir. Gençliğimiz, her zaman milli ve manevi değerlerine bağlı, çalışkan, dürüst ve yeniliklere açık bir niteliğe sahip olmalıdır. Çünkü gençlik demek gelecek demektir. Ben bu duygu ve düşüncelerle başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere milli mücadelede yer alan tüm kahramanlarımızı, bu güzel vatan uğuruna kanını akıtan tüm şehit ve gazilerimizi saygı, minnet ve rahmetle anıyor, geleceğimizin gözbebeği siz değerli gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramını yürekten kutluyorum."

BAĞ: KUTLU MÜCADELENİN MİHENK TAŞIDIR

Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ, kurtuluş mücadelesinin ilk kıvılcımı Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’a ayak basması ile yakıldığını belirterek, şöyle dedi:

“19 Mayıs 1919, Türk Milleti’nin düşmandan kurtuluşunun ilk adımının bir simgesi olup aynı zamanda bu kutlu mücadelenin mihenk taşıdır. Vatanı ve milletin istikbalini aklın ve bilimin ışığında muasır medeniyetler seviyesine taşıyacak olan Türk gençliğine emanet eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ‘Ey yükselen yeni nesil! Gelecek sizsiniz. Cumhuriyet’i biz kurduk, onu yükseltecek ve yaşatacak sizsiniz’ sözü ile de bu konuda gençlere düşen görevi açıkça belirtmiştir. Aynı zamanda, Cumhuriyetimizin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, Gençliğe Hitabesi’nde bağımsız bir milletin olmazsa olmazlarını ifade ederek, Türk gençliğine olan güvenini ve inancını açıkça ortaya koymuştur. Bu kutlu tarihin 100. yıldönümüne ulaşmanın gurur ve mutluluğunu yaşarken, geleceğimizin teminatı olan gençlerimize tüm imkânsızlıkların üstesinden gelerek bir devlet ortaya çıkaran Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü, aziz şehitlerimizi ve onların verdiği takdire şayan mücadeleyi her daim hatırlamak ve yeni nesillere anlatmak bizlerin asli ve öncelikli görevlerinden biridir.”

İLHAN: ULUSAL EGEMENLİĞİN BAŞLANGIÇ GÜNÜDÜR

Denizli Barosu Başkanı Müjdat İlhan, yayımladığı mesajda, “19 Mayıs 1919, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün tarihimizin en karanlık ve ümitsiz günlerinde Samsun'da milli mücadeleyi başlattığı, ulusal egemenliğin başlangıç günüdür” diyerek, şunları kaydetti:

“19 Mayıs, yeni Türk devletinin kuruluş mücadelesindeki inanç, azmi ve cesareti gösteren ilk günüdür. Atatürk, gençlere inandığı ve güvendiği için Samsun’a çıktığı milli mücadelenin bu ilk gününü Türk Gençliğine bayram olarak armağan etmiş, ilelebet yaşayacak cumhuriyetimizi de miras bırakmıştır. Bizler de, 100 yıl önce olduğu gibi aynı inançla, O'nun gösterdiği yolda, ilke ve devrimleriyle, Cumhuriyetimizin temel değerleriyle sonsuza dek yürümeye devam edeceğiz. Ulusumuzun kurtuluş meşalesinin yakıldığı tam yüz yıl önce 19 Mayıs 1919 tarihi, bizlere birlik ve beraberlik, mücadele ve dayanışma ruhunun güzelliğini yaşamayı, dik durmayı ve boyun eğmemeyi, tüm dünyaya sesimizi duyurmayı, Ulu Önder Atatürk'ün izinde yürüyecek yüzlerce nesiller yetiştirmeyi gösterdi. Sadece 100 yıl değil, yüzlerce yıl da Türk istiklâlini, Türk Cumhuriyetini, ilelebet, muhafaza ve müdafaa etmeyi gösterecektir.”

DOĞAN: KURTULUŞ YOLUNU AÇTI

Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, “Yüz yıl önce yenilmedik, yüz bin yıl geçse de yenilmeyeceğiz” diyerek, şöyle devam etti:

“100. yılını kutladığımız 19 Mayıs 1919 tarihi, kurtuluş mücadelemizin dönüm noktalarından biridir. Milletimiz, memleketin dört bir yanındaki işgallere karşı halk direnişi gösteriyordu. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 19 Mayıs 1919’da Samsun’a adım atarak kurtuluş yolunu açtı. Bu adım, milli mücadele zaferinin, bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasının ve devrimlerle birlikte çağdaş hayatın ilk adımıdır. Bu kutlu gün, ülkemizde Gençlik ve Spor Bayramı olarak da kutlanıyor. Atatürk, ‘Ey yükselen yeni nesil! Gelecek sizindir. Cumhuriyeti biz kurduk, onu sonsuza kadar yaşatacak olan sizlersiniz’ diyerek Türk gençliğine olan güvenini dile getirmiştir. Bizler de sorumluluk sahibi olan, kendisine emanet edilen Cumhuriyete sahip çıkan gençlerimize inanıyoruz. Yüz yıl önce yenilmedik, yüz bin yıl geçse de yenilmeyeceğiz. Ata’mızın izinde her yaştan, tüm gençlerin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlu olsun. Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve bu vatan için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum.”

BAŞKAN ÖRKİ: BAĞIMSIZLIK YOLUNU AYDINLATAN IŞIK OLMUŞTUR

Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı mesajında, Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkışıyla başlayan büyük adımın 100 yıldönümünün coşkusunu milletçe yaşadığımızı ifade ederek, şu görülere yer verdi:

“19 Mayıs, Türk milletinin bağımsızlık yolunda Samsun’da yakılan özgürlük meşalesi, bağımsızlık yolunu aydınlatan ışık olmuştur. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşlarının ve Türk milletinin milli mücadele ruhuyla bir destan yazılmış, Türkiye Cumhuriyeti Devleti tüm dünyaya bağımsızlığını kabul ettirmiştir. Gazi Mustafa Kemal’in gençlere emanet ettiği bu önemli günün 100 yılına ulaşmanın gururu ve coşkusunu yaşıyoruz. Türk gençliği, kendisine emanet edilen bu vatanı, bu toprakları ilelebet koruyacağına ve daha da ileriye taşıyacağına inancımız tamdır. Bizler, gençlerimizin geleceğimizin teminatı olduğunu biliyor ve bu düşüncelerle Pamukkale Belediyesi olarak eğitime büyük önem veriyoruz. Her zaman gençlerimizin yanında yer almaya devam edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyeti’mizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ile İstiklal Mücadelemizin tüm kahraman şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimizi minnet ve şükranlarımızı sunuyoruz. Cumhuriyetimizi ilelebet payidar kılacak umudumuz gençlerimizin de Gençlik ve Spor
Bayramı’nı kutluyorum.”

FİLİZ: 19 MAYIS VATAN SEVGİSİNİN BELGESİDİR

AK Parti İl Başkanı Necip Filiz, Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, Kurtuluş Savaşı'nı başlatmak üzere Samsun'a çıkışının 100. yıl dönümünü kutlamanın gururunu ve sevicini bir kez daha yaşadığımız belirterek, şu ifadelere yer verdi:

“19 Mayıs 1919 Türk Milletinin vatan sevgisinin ve bağımsızlık aşkının belgesidir. 19 Mayıs 1919 tarihi ve sonrasında kazanılan Kurtuluş Savaşı, yaktığı bağımsızlık meşalesi ile mazlum ulusların yolunu aydınlatan,esaret altındaki nice milletlere örnek olan bir bağımsızlık mücadelesidir. Bu topraklarda bin yıllık Türk Tarihinin en önemli dönüm noktalarının başında, müstevlilere ve yerli işbirlikçilere karşı verilen İstiklal Savaşımız gelmektedir. Onun için, 19 Mayıs 1919 sıradan bir tarih değil, yenilmiş, zedelenmiş, yorgun ve fakir düşmüş bir halkın vatanını sahiplenerek, geleceğini yeniden kurmaya giriştiği gündür.İşte, 19 Mayıs'ın Aatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı olarak kutlanması, gençlerimizin hangi badirelerden geçerek bu günlere geldiğimizi öğrenmesi bakımından bir yenilenme, bir bilinç tazelemesi anlamı taşımaktadır.Tarihini bilen, özüne sahip çıkan ve bunu nesilden nesile aktarmayı başaran milletler, tarihin sonuna kadar var olmayı başaran milletler olmuşlardır. Kendi köklerinden beslenmeyen milletlerin ayakta durması ve geleceğini garantiye alması mümkün değildir. Gençlerimizin 100 yıl önce başlatılan bu mücadeleyi sonsuza taşıyacaklarına inancım tamdır.”

AKBABA: CUMHURİYETİMİZ SONSUZA KADAR YAŞAYACAKTIR

CHP İl Başkanı Mahir Akbaba, şan ve şereflerle dolu tarihimizin önemli dönüm noktalarından olan, ulusal bağımsızlığımızın temellerinin atıldığı 19 Mayıs 1919’un 100. Yıldönümünün kutlu olmasını dileyerek, şunları kaydetti:

“Bu bayram, Mustafa Kemal Atatürk'ün Türk Gençliği'ne verdiği değerin ve duyduğu güvenin ifadesidir. Gençliğe hitabını bu günde yaparak, sonsuza kadar yaşaması için kurduğu Cumhuriyet'i Türk Gençliği'ne emanet etmiş ve muhtaç olduğu kuvvetin damarlarındaki asil kanda mevcut olduğunu söyleyerek gençliği güçlendirmiş ve onurlandırmıştır. Hiçbir hitabet, bunun kadar gerçekçi, bunun kadar umut verici, bunun kadar cesur, bunun kadar aydınlık olamaz ve bu ölçüde kesinlik taşıyamaz. Bu nedenledir ki; bu hitap gençliğin kanına ve ruhuna sinerek ölümsüzleşmiştir. Atatürk'ün ilkeleri ve öğütleri, işte bu nedenle sonsuza kadar yaşayacaktır. Bundan hiç kimselerin şüphesi olmasın. Ülkemizi bölmek ve yıkmak isteyenlerin bütün çaba ve girişimleri, bu hitabın oluşturduğu çelikleşmiş irade önünde başarısız olacaktır. Atam müsterih uyu; Türk Gençliği verdiği sözü yerine getirmekte kararlıdır. Cumhuriyetimiz sonsuza kadar yaşayacaktır. Ne mutlu Türküm diyene… Ne mutlu böyle bir gençliğe sahip olan Türk ulusuna.”