Pamukkale yolunu kapattılar – D20Haber
23.04.2024, Salı
15 °C / 33 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Pamukkale yolunu kapattılar

Pamukkale yolunu kapattılar

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 15 Nisan 2019 Pazartesi - 10:34Güncelleme: 15 Nisan 2019 Pazartesi - 11:52
Pamukkale yolunu kapattılar

Denizli’nin dünyaca ünlü turizm merkezi Pamukkale’de bir grup vatandaş, mülkiyetin kendilerine ait olduğunu iddia ederek, yolu şerit çekip trafiğe kapattı. Eylemlerini bir süre devam ettiren vatandaşlar, jandarma ve Büyükşehir Belediyesi yetkilileriyle ile görüştükten sonra yolu açtı.

Pamukkale Mahallesi’nin Akköy Kavşağı’nda bu sabah toplanan bir grup vatandaş, eylem başlattı. Vatandaşlar, yolun geçtiği alanın mülkiyetleri olduğunu, istimlak bedelinin ödenmediğini öne sürerek, çektikleri şerit ve plastik kasalarla yolu trafiğe kapattı.

Kapatılan yola “tapulu mülktür, girilemez” yazısı asılırken, buradaki 3,5 dönüm alanda 40 dolayında kişinin hak sahibi olduğu ifade ediliyor. Bu arada söz konusu alan ile ilgili hıkuki sürecin de devam ettiği bildiriliyor.

“MİRASÇILAR HAKKINI ALMAYA ÇALIŞIYOR”

Bayram Tekin, yolun yaklaşık 4 bin 600 metrekarelik bölümünde 45 kişinin hak sahibi olduğunu iddia ederek, kara yolunun bu kısmının tapulu malları olduğunu söyledi. Pamukkale'ye ulaşımı sağlayan karayolunun 1960'lı yılların başında yapıldığını dile getiren Tekin, "O zaman istimlak edilmemiş, şimdi mirasçılarımız buradaki hakkını almaya çalışıyor. 40-45 mirasçısı var. Şimdiye kadar atalarımızdan kalan bu gayrimenkulümüzü belirlemek için 2 yıla yakındır uğraşıyoruz. Yasal yollara başvurduk. İlgililerin bir an önce bu sorunu çözmesini bekliyoruz" diye konuştu.

JANDARMA VE BÜYÜKŞEHİR YETKİLİLERİ GELDİ

Bu arada, sabah saat 07.30 başlayan yol kapatma eyleminin ardından jandarma ve Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, Pamukkale Mahallesi’ne vatandaşlar ile görüştü. Görüme sonrası vatandaşlar eylemi sonlandırdı.