Katar Büyükelçisi, Karahan ve Zolan’ı ziyaret etti – D20Haber
24.04.2024, Çarşamba
18 °C / 34 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Katar Büyükelçisi, Karahan ve Zolan’ı ziyaret...

Katar Büyükelçisi, Karahan ve Zolan’ı ziyaret etti

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 18 Temmuz 2019 Perşembe - 15:42Güncelleme: 18 Temmuz 2019 Perşembe - 17:54
Katar Büyükelçisi, Karahan ve Zolan’ı ziyaret etti

Katar’ın Ankara Büyükelçisi Salem Mübarek el-Şafi, incelemelerde ve temaslarda bulunmak üzere Denizli’ye geldi. Katarlı diplomat, bu kapsamda Vali Hasan karahan ve Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ı ziyaret etti.

Temaslarına Vali Hasan Karahan’ı ziyaret ederek başlayan Büyükelçi Salem Mübarek el-Şafi, Denizli’nin Türkiye’deki önemli turizm, ticaret ve sanayi şehirleri arasında yer aldığını belirterek, “Denizli ile Katar arasındaki ekonomik ve kültürel ilişkileri artırmak istiyoruz” dedi.

KARAHAN, DENİZLİ İLE İLGİLİ BİLGİLER AKTARDI

El-Şafi’ye ziyaretlerinden dolayı teşekkür eden ve Denizli ile ilgili bilgiler aktaran Vali Karahan ise, “Denizli ekonomisiyle Ege Bölgesinin yıldızı olan bir İl. Özellikle sanayide yaptığı başarılı işler tüm ülkemize örnek olmuştur. Tekstil alanında dünyada bir marka olarak bilinir ama bunun yanında termal turizmi, arkeolojik değerleri ve zengin doğasıyla da öne çıkan bir İlimizdir. Denizli’nin yaklaşık yüzde 47’si ormanlık alanlarla kaplıdır. Coğrafyasının çeşitliliği nedeniyle de doğa sporları, yamaç paraşütü ve kayak turizmi gibi birçok sportif faaliyet alanlarına sahiptir. Ulaşım açısından ülkemizin önemli turizm merkezlerine çok yakın. İkliminin özelliği itibariyle birçok tarım ürününün üretiminde Denizli ülkemizde ilk sıralarda yer alıyor. Tarım alanında ürün çeşitliliği var. Jeotermal enerji yatırımlarımız var. Termal kaynağa dayalı fizik tedavi ve rahabilitasyon üniteleri var. Denizli sanayisinde tekstilin yanı sıra makine, metal gibi çok çeşitli sanayi kollarına sahip. Traverten mermer yönüyle dünyada sayılı bölgelerden biriyiz” diye konuştu.

ZOLAN: DENİZLİ ÖZEL BİR ŞEHİR

Katar Büyükelçisi Şafi, daha sonra Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ı ziyaret etti. Eski Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Vali Hasan Karahan, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Ünal, Denizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan ve Büyükşehir Belediye Meclisi Başkanvekili Ali Değirmenci’nin de katıldığı bu ziyarette Zolan, Denizli’nin sosyal, kültürel ve ekonomik değerlerinden bahsetti. Zolan, şunları söyledi:

“Denizli’miz çok özel bir şehir. Denizlimizde başta Pamukkale olmak üzere birçok alternatif turizm çeşitliliği var. Özellikle termal turizm anlamında birçok güzelliklere sahibiz" dedi. Denizli'nin aynı zamanda bir tarım ve sanayi şehri olduğunu vurgulayan Başkan Osman Zolan "Denizli, Türkiye’nin en temiz şehri unvanına sahip ödüllü bir şehir. Denizli, mutluluğun hakim olduğu, insanların çalışkan ve güler yüzlü olduğu; her yönüyle, insanımıza, ülkemize ve tüm dünyaya hizmet eden bir şehir.”

ŞAFİ: DENİZLİ’NİN ÜNÜNÜ DAHA ÖNCE DUYMUŞTUM

Katar Büyükelçisi Salem Mübarek el-Şafi ise, Denizli’yi ziyaret etmekten büyük bir onur duyduklarını belirterek, “Denizli’nin ününü daha önce duymuştum. Gelmek bugün nasip oldu. Denizli’de iş adamları ile görüşmeler yapacağız” dedi. Büyükelçi El-Şafi, konuşmasını şöyle sürdürdü; “İşadamlarımız sadece İstanbul, Ankara, Antalya, İzmir’de sınırlı kalmasın Denizli’de de temaslarımız olsun istedik. Katarlı işadamlarını burada çekecek bir şeyler olmasını istiyoruz. Yatırımcılarımız tarım, sanayi ve turizm alanında faydalanabilir. Bu ziyaretimiz her iki ülkeye hayırlar getirsin inşallah” diye konuştu.

Konuşmanın ardından Başkan Zolan, Büyükelçi'ye çeşm-i bülbül hediye etti.