İYİ Partililerin otobüs ücretinde indirim ve levhalara “TC” önergeleri gündeme alınmadı – D20Haber
19.04.2024, Cuma
13 °C / 18 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. İYİ Partililerin otobüs ücretinde indirim ve...

İYİ Partililerin otobüs ücretinde indirim ve levhalara “TC” önergeleri gündeme alınmadı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 17 Mayıs 2019 Cuma - 18:29Güncelleme: 17 Mayıs 2019 Cuma - 18:29
İYİ Partililerin otobüs ücretinde indirim ve levhalara “TC” önergeleri gündeme alınmadı

Büyükşehir Belediye Meclisi’nde İYİ Partili üyeler, belediye otobüslerinde öğrencilere indirim yapılması ve belediye tabelalarına TC yazılması önergeleri gündeme alınmadı. Başkan Osman Zolan, bunun gerekçesini "bu meclisin görevi değil" diye açıkladı.

Büyükşehir Belediye Meclisi mayıs ayı toplantılarının ilkini gerçekleştirdi. Başkan Osman Zolan’ın başkanlığındaki toplantı 63 gündem maddesiyle açıldı. Ancak verilen önergelerin kabul edilmesiyle 7 madde daha ilave edildi.

Meclis toplantısının başlamasının ardından İYİ Parti Grubu, ulaşım hizmetlerinde indirim ve Büyükşehir Belediyesi’ne ait yerlerdeki tabelalara Türkiye Cumhuriyeti’ni simgeleyen “TC” yazılmasını içeren iki önerge sundu.

“ÖĞRENCİ ABONMANI 50 LİRA OLSUN” ÖNERGESİ

İYİ Parti önergesinde, öğrencilerin 90 lira olan aylık abonmanların 50 liraya çekilmesini içeren önergesini Başkan Zolan, “Ulaşım ücretlerini düzenlemek meclisin yetkisinde değil. Ücretleri, Büyükşehir belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) belirliyor. O nedenle oylama gereği görmüyorum, önergeyi gündeme almıyorum” yanıtını verdi.

“BİZ, ‘TC DEĞİL TÜRKİYE CUMHURİYETİ’ DERİZ’

Büyükşehir Belediyesi hizmet binası ve diğer kurumlardaki levhalara “TC” yazılması önergesini de gündeme almayan Zolan, “Biz, ‘TC değil Türkiye Cumhuriyeti’ deriz. TC’yi kimlerin kullandığını biliyoruz. Bu konu bu meclisin yetkisinde değildir” ifadelerini kullandı.

15 MAYIS VE 19 MAYIS MESAJLARI

Bu arada Denizli’nin Milli Mücadele Günü olan 15 Mayıs’a da değinen Başkan Osman Zolan, “Geçtiğimiz günlerde Milli Mücadele Günü’nün 100’üncü yılını kutladık. Düşmana karşı cesaretle duran ecdadımız bu topraklara düşman postalı değdirmemiştir. Sıkıntılarımız var ama esas olan menfaatleri bir kenara bırakıp hep birlikte düşmanlara karşı dik durabilmektir” dedi.

İki gün sonra Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkarak milli mücadeleyi başlatmasının 100’üncü yılını kutlayacağımıza işaret eden Zolan, Ülkemizin tarihinde birçok zaferler var. Bunların kıymetini bilerek sahip çıkacağız. Emanete sahip çıkmalıyız, vatanımızı parçalamak isteyenlere karşı dimdik ayakta durmalıyız. 15 Mayıs, 19 Mayıs önemli günler. Mayıs ayı bu bakımdan önemli bir tarih. İşin esasına bakacağız, şekillere takılıp kalmayacağız” diye konuştu.

Toplantı, gündemdeki maddelerin incelenmesi için komisyonlara sevk edilmesiyle sona erdi.