GEKA yönetim kurulu toplantısı Kuşadası’nda yapıldı – D20Haber
23.04.2024, Salı
15 °C / 33 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. GEKA yönetim kurulu toplantısı Kuşadası’nda yapıldı

GEKA yönetim kurulu toplantısı Kuşadası’nda yapıldı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 29 Ocak 2019 Salı - 18:33Güncelleme: 29 Ocak 2019 Salı - 18:33
GEKA yönetim kurulu toplantısı Kuşadası’nda yapıldı

Güney Ege Kalkınma Ajansı 114’üncü yönetim kurulu toplantısı, Vali Hasan Karahan’ın başkanlığında Kuşadası ilçesinde yapıldı.

Toplantı öncesi bir konuşma yapan GEKA Yönetim Kurulu Başkanı Vali Hasan Karahan, 2019 yılında alternatif turizmin geliştirilmesi, üretici örgütlerinin güçlendirilmesi, makine imalatı sektörünün rekabet gücünün artırılması ve bölgedeki öncü gıda ürünlerinin küresel rekabet gücünün artırılması sonuç odaklı programlarına yönelik faaliyetler yürüteceğini belirtti.

Toplam bütçesi 1 milyon TL olan ve 2018 yılı boyunca 5 ayrı dönem halinde yürütülen Teknik Destek Programı kapsamında 73 proje destek almaya hak kazandığını belirten Karahan konuşmasına şöyle devam etti:

Uygulamaları tamamlanan 31 adet proje ile bölgemizden bin 282 kişi proje yazma, dış ticaret, kurumsallaşma ve teknik konularda eğitim ve danışmanlık almıştır. Ajansımızın bir diğer destek türü olan ve bölgesel kalkınmaya katkı sağlayacak projelerin fizibilite çalışmalarının desteklenmesi amacıyla yürüttüğümüz Fizibilite Desteğinde ise toplam 18 proje başvurusu olmuştur. Bu projeler arasından bugüne kadar 3’ü ile sözleşme imzalanmıştır. Son dönemde başvurusu yapılan 11 projenin içinden başarılı bulunanları da bu toplantımızda değerlendirerek onaylayacağız ve önümüzdeki günlerde kamuoyuna ilan edeceğiz.”