Gaziler Günü kutlanıyor – D20Haber
18.04.2024, Perşembe
15 °C / 27 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Gaziler Günü kutlanıyor

Gaziler Günü kutlanıyor

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 19 Eylül 2018 Çarşamba - 09:23Güncelleme: 19 Eylül 2018 Çarşamba - 10:54
Gaziler Günü kutlanıyor

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e “gazilik” unvanının verildiği gün olan bugün Gaziler Günü olarak kutlanıyor.

Kentteki Gazilik Günü kutlamaları saat 10.00’da Valilik öündeki Atatürk Anıtı’na çelenk konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayacak. Tören, günün anlam ve önemini belirten konuşma ve şirlerin okunmasıyla sona erecek.

Törenin ardından protokol, Muharip Gaziler Derneği ile Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği’ni ziyaret edecek.

Bugün ayrıca şehitler için mevlit okutulacak, akşam da Vali Hasan Karahan şehit aileleri ile gazilere yemek verecek.

PROTOKOLDEN MESAJLAR

Öte yandan Gaziler Günü dolayısıyla protokol mesak-jlar yayaımladı. İşte o mesajlar:

KARAHAN: VATAN, ŞEHİT VE GAZİLERİMİZİN EMANETİDİR

Vali Hasan Karahan, Gaziler Günü mesajında, “Üzerinde yaşadığımız coğrafyanın Aziz Milletimiz için bir vatan haline dönüşmesi, Şehit ve Gazilerimizin canları pahasına verdikleri ulvi bir mücadele ile gerçekleşmiştir. Bin yıldır barış, kardeşlik ve huzur içinde yaşadığımız bu cennet vatan, bizlere şehitlerimizin ve gazilerimizin, tüm kahramanlarımızın emanetidir” diyerek, şu ifadelere yer verdi:

Şehitler ve Gazilerimiz kahramanlığın, cesaretin ve fedakârlığın sembolleri olarak Türk milletine mal olmuş, gönüllerimizde taht kurmuşlardır. Yüce Meclisimiz, Sakarya Savaşı'nın kazanılmasının ardından Gazi Mustafa Kemal’e mareşal rütbesi ve Gazi unvanı vererek milletimizin hislerine tercüman olmuştur. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ‘Vatan ve Millet için her şeyini feda eden harp malulü ve gaziler canlı birer abidedir. Onlar için ne yapılsa azdır’ sözleri ile gazilerimize olan minnet duygusunu ifade etmişlerdir. Milletimiz, tarihinden aldığı sorumlulukla, dün nasıl Çanakkale’de, Sakarya’da, Dumlupınar’da ve Kurtuluş Savaşının diğer cephelerinde düşmana karşı göğsünü siper etmişse bugün de birlikteliğimizi ve kardeşliğimizi zedeleyerek, Ülkemizi içeriden ve dışarıdan bölmeye çalışan terör odaklarına karşı gereken mücadeleyi vermektedir. Bizler de şehit ve gazilerin kutsal emaneti olan vatanımıza, nesilden nesle yaşatılan bir ruh ve anlayışla sahip çıkacak, evlatlarımıza daha güzel bir hayat, daha müreffeh bir ülke bırakmak için milletçe sarsılmaz bir irade ile çalışmaya devam edeceğiz.”

ZOLAN:VATANIN BAĞIMSIZLIĞI HER ŞEYİN ÜSTÜNDEDİR

Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Gaziler Günü mesajında, Türk milletinin var olduğundan bu yana vatanına, milli ve manevi değerlerine canı pahasına sahip çıkarak, bu uğurda gözünü kırpmadan kanını döktüğünü belirtti.

Türk milletinin şanlı tarihinde nice kahramanlık destanları yaşandığını vurgulayan Zolan, "Türk milleti öyle kahraman bir millettir ki, vatanı, bayrağı ve bağımsızlığı için gözünü kırpmadan canını ortaya koymuş, milli ve manevi değerleri uğruna 'Ölürsek şehit, kalırsak gazi oluruz' onurunu yaşamak için mücadele etmiştir. Türk milleti var olduğundan bu yana vatanına, milli ve manevi değerlerine, canı pahasına sahip çıkarak, bu uğurda gözünü kırpmadan kanını dökmüştür. Vatanını ve bağımsızlığını her şeyin üstünde tutan kadim milletimiz, birlik ve beraberliğini tehdit eden şer odakları ile dün olduğu gibi bugün de mücadele etmeye devam etmektedir. Mukaddes vatanımızı kanlarıyla sulayan tüm şehit ve gazilerimize minnet ve şükranlarımı sunuyor, Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e mareşal rütbesi ve gazi unvanı verilişinin yıldönümünü ve Gaziler Günü’nü kutluyorum” dedi.

GÜRLESİN: HER ZAMAN GAZİLERİMİZİN YANINDAYIZ

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, vatanı ve milleti için canını ortaya koyan gazilerin eşsiz kahramanlıklarıilve hizmetlerinin asla unutulamayacağını, her zaman onların yanında olmaya devam edeceklerini belirtti. Gürlesin, mesajında şunları kaydetti:

“Vatan, bayrak, millet bizler için ne kadar değerlisi ise, vatanı uğruna canlarını ortaya koyan şehit ve gazilerimizde bizler için o kadar değerlidir. Gazilerimize, ailelerine ve şehit ailelerine hak ettikleri değeri vermek için elimizden geleni yapıyoruz. Göreve geldiğimiz günden bu yana gazilerimiz için Bursa ve İstanbul gezisi düzenledik. Törenlerden gazilik unvanlarına yakışır şekilde geçmeleri için kıyafet hediye ettik. 2015 yılında Kıbrıs Savaşı’nın 41. yılında gazileri ve ailelerini Kıbrıs’a gönderdik. Dernek binalarının 24 saat kameralarla güvenliğinin sağlanması için gereken çalışmaları yaptık. Bu bilinçle, başta Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, hayatta olan gazi ve malullerimizi de minnet, sevgi ve saygıyla selamlıyor, aileleri ile birlikte sağlıklı ve huzurlu uzun ömürler diliyorum.”

FİLİZ: ŞEHİT VE GAZİLERİMİZ ONUR ABİDEMİZDİR

AK Parti Denizli İl Başkanı Necip Filiz, Gaziler günü mesajında, “Destanlar yaratan şehit ve gazilerimiz birer onur abidemizdir. Bu toprakları vatan yapanlar, bu uğurda şehit ve gazi olanlardır. Türk ulusu olarak onlara minnet ve şükranlarımızı sunuyoruz” diyerek, şöyle devam etti:

“Vatanımızın ve milletimizin varlığının devamını, bayrağımızın göklerde dalgalanmasını, ezan sesimizin camilerimizde yankılanmasını, özgürlüğümüzün korunmasını ve milletçe namusumuzla, şerefimizle yaşamamızı gazi ve şehitlerimize borçluyuz. Türk ulusu için bu iki kavram da çok önemlidir. Manevi rütbelerin en yükseğidir. Şehitlerimizin ruhlarını huzurlu kılmamız için, savaş arkadaşları gazilerimizi hak ettikleri değeri vererek, onları her yerde ve her zaman onurlandırmalıyız. Çok şey borçlu olduğumuz gazilerimize gereken hürmeti ve saygıyı onlara vefa borcumuz gereği göstermemiz gerekir. Onların dertlerini, sıkıntılarını hafifletmek, hallerini, hatırlarını sorarak gönüllerini almak gazilerimize olan borcumuzdur. Şehit aileleri ve gazilerimiz için her zaman daha iyisini yapabilmenin gayreti içerisindeyiz ve olmaya da devam edeceğiz.”

ERDOĞAN: HAKLARI ÖDENEMEZ, ONLAR BAŞ TACIMIZ

Denizli Ticaret Odası (DTO) Başkanı Uğur Erdoğan, milleti ve vatanı için sevdikleri ile canını feda eden kahramanların Gaziler Günü'nü kutladı. "Onlar, başımızın tacı; milletimizin yazdığı eşsiz destanın mimarı... Onların hakkı ödenmez. Kahramanlıklarını sığdırabileceğimiz zaman ve mekan da bulunmaz" diyerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Milletimizin uğruna kanını akıtıp, canını verdiği topraklara, ayyıldızlı albayrağımızı dikip vatandır yazanlara vefa borcumuz var. Vatanımızdan asla vazgeçmeyiz. Onların kahramanlıklarıyla kurup büyüttüğü ülkemizi, bizler çok çalışarak, daha fazla üreterek ve her güzel fikri girişime ve katma değere dönüştürürerek, geliştirip yarınlara taşımak zorundayız. Gerekirse de, tıpkı en son 15 Temmuz'da olduğu gibi hiç tereddüt etmeden yine kanımız ve canımız pahasına da olsa devletimizi de milletimizi de kimsenin keyfine ve eline bırakmayacağız; ilelebet her türlü kötülükten koruyacağız. Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk'e TBMM'nin gazilik ünvanı verişinin yıl dönümünde, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Milli Mücadele'de yer alan silah arkadaşlarına, şehitlerimize ve aramızdan ayrılmış gazilerimize rahmet diliyoruz. Vatanı uğruna canını hiçe sayanları, şükranla anıyoruz. Dünyanın dört bir tarafında bayrağımızı gururla taşıyan, barışın teminatı olan kahraman Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımız ile aileleri için de sağlık, afiyet ve güzel günler temenni ediyoruz."

AKBABA: GAZİLERİMİZİN ÖNÜNDE SAYGIYLA EĞİLİYORUZ

CHP İl Başkanı Mahir Akbaba, gzailer günü mesajında, "Ay yıldızlı bayrağımızın bu topraklarda ilelebet, özgürce dalgalanması için vatan uğruna ve bizler evlerimizde rahatça uyuyabilelim diye ruhları pahasına canlarını ortaya koyan, kan veren, kendilerinden ve bedenlerinden vazgeçen, bacağını, kolunu, gözünü kaybeden, yaralanan ama kurşun gibi dimdik duran başta Gazi Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk'ün ve tüm kahraman gazilerimizin önünde saygıyla eğiliyoruz. Gerek vatan savunmasında, gerek terör lanetine karşı mücadelede, gazilerimiz gözümüzde ve gönlümüzde unutulmayacak birer kahraman olmanın ötesinde, hem kendileri hem de aileleri başımızın da tacıdırlar. Her türlü sıkıntı ve sorunlarında yanlarındayız. Haklarında ne söylesek ne yazsak bir eksiklik olacağı bilinciyle tüm Kahraman Gazilerimize ve ailelerine selam olsun" dedi.