Denizli’nin 2 ilçesinde vahşi depolamaya son verildi – D20Haber
25.04.2024, Perşembe
16 °C / 29 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Denizli’nin 2 ilçesinde vahşi depolamaya son...

Denizli’nin 2 ilçesinde vahşi depolamaya son verildi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 8 Aralık 2018 Cumartesi - 15:45Güncelleme: 8 Aralık 2018 Cumartesi - 15:45
Denizli’nin 2 ilçesinde vahşi depolamaya son verildi

Denizli Büyükşehir Belediyesi, Acıpayam ve Serinhisar ilçelerinde toplanan evsel katı atıkların bir araya toplanıp bertaraf edileceği Katı Atık Bertaraf Tesisi inşasını tamamlayarak hizmete aldı. Toplam 2 ilçenin günlük 80 ton katı atığı tesiste bertaraf edilecek.

Denizli Büyükşehir Belediyesi, Acıpayam ve Serinhisar ilçelerinde toplanan evsel katı atıkların toplanıp bertaraf edileceği Acıpayam-Serinhisar Katı Atık Bertaraf Tesisi’ni hizmete aldı. Yaklaşık 9.000 metrekarelik alan üzerine kurulan tesise; Acıpayam ve Serinhisar ilçelerinden toplanan günlük 80 ton evsel katı atık getirildiği ifade edildi. Tesisin hizmete alınması ile söz konusu ilçelerde evsel katı atıkların vahşi depolamasına son verildiği belirtildi

RİSKLER BERTARAF EDİLDİ

Projenin hayata geçmesi ile söz konusu ilçelerden tesise karışık olarak gelen evsel katı atıklar ve evsel nitelikli endüstriyel atıklar Katı Atık Bertaraf Tesisi bünyesinde düzenli depolama suretiyle bertaraf edilmeye başlandı. Ambalaj atıklarının ekonomiye geri kazandırıldığı tesiste, katı atıkları vahşi depolayan Acıpayam ve Serinhisar ilçelerinde oluşan insan ve çevre sağlığını tehdit eden riskler de ortadan kalkacak.

“ACIPAYAM VE SERİNHİSARIMIZA YAKIŞANI YAPTIK”

Büyükşehir Belediyesi olarak önceliklerinin her zaman yaşanılabilir bir kenti geleceğe taşımak olduğunu ifade eden Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, “Acıpayam ve Serinhisar ilçelerimizde yapılan vahşi depolamaya son verdik. İnsanımızın ve ekolojik çevrenin söz konusu vahşi depolama ile karşılaşabileceği olumsuz etkileri ortadan kaldırdık. Acıpayam ve Serinhisarımıza yakışanı yaptık. Tesisimiz hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.