Denizlililer özlemle Ata’sına koştu – D20Haber
25.04.2024, Perşembe
17 °C / 29 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Denizlililer özlemle Ata’sına koştu

Denizlililer özlemle Ata’sına koştu

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 10 Kasım 2018 Cumartesi - 10:06Güncelleme: 10 Kasım 2018 Cumartesi - 10:11
Denizlililer özlemle Ata’sına koştu

O bir ulusun küllerinden yeniden doğmasını sağladı, Kurtuluş Savaşı ile emperyalistlerin işgaline son verdi ve tüm zaferlerini Cumhuriyet ile taçlandırdı. Bugün O’nun, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 80’inci yılı. Ve Denizlililer bir kez daha aynı özlem, saygı ve minnet duygularıyla Atası’na koştu.

Kentteki ilk tören Denizli Valiliği önünde yapıldı. Buradaki törene Vali Hasan Karahan, milletvekilleri Şahin Tin, Teoman Sancar ve Yasin Öztürk, Garnizon Komutan Vekili Albay Bilal Öztürk, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, askeri ve mülki erkan ile vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Tören, Vali Karahan, Garnizon Komutan Vekili Öztürk ve Başkan Zolan’ın Atatürk Anıtı’na çelenk koymasıyla başladı. Saatler 09.05’i gösterdiğinde ise, çalan siren sesiyle birlikte iki dakikalık saygı duruşuna geçildi. Tören İstiklal Marşı’nın söylenmesiyle sona erdi.

Atatürk’ü anma törenine saat 10.00’dan itibaren Denizli Lisesi bahçesindeki Pamukkale Halk Eğitim Merkezi’nde devam edildi. Buradaki tören Nevzat Karalp Anadolu Lisesi’nce hazırlandı.