Denizli’de vahşi depolama tarihe karışıyor – D20Haber
25.04.2024, Perşembe
14 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Denizli’de vahşi depolama tarihe karışıyor

Denizli’de vahşi depolama tarihe karışıyor

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 21 Ocak 2019 Pazartesi - 15:11Güncelleme: 21 Ocak 2019 Pazartesi - 15:11
Denizli’de vahşi depolama tarihe karışıyor

Büyükşehir Belediyesi, çevreyi korumak üzere ilçelerde vahşi depolama ile mücadele başlattı. Bu kapsamda Sarayköy, Tavas, Kale, Beyağaç, Acıpayam ve Serinhisar ilçelerinde katı atık bertaraf tesisleri yapıldı.

Denizli Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada, vahşi depolamaya son vermek için 2004 yılında Kumkısık Mahallesi’nde katı atık bertaraf tesisinin hizmete alındığı, kent merkezi ile birlikte Sarayköy’den toplanan evsel katı atıkların bertaraf edildiği bu tesis ile merkezde vahşi depolamanın önüne geçildiği belirtildi.

Açıklamada, günlük gelen 700 ton evsel atığın ayrıştırılarak ekonomiye geri kazandırılırken, çöpten çıkan metan gazından elektrik, bitkisel atıklardan ise kompost gübre elde edildiği kaydedildi.

5 İLÇENİN ATIKLARI TEK TESİSTE TOPLANIYOR

Öte yandan Tavas, Kale, Beyağaç, Acıpayam ve Serinhisar ilçelerinden toplanan evsel katı atıkların bir araya toplanıp bertaraf edileceği Tavas Katı Atık Bertaraf Tesisi hizmete girdiği ifade edildi.

5 İLÇEDE DAHA VAHŞİ DEPOLAMAYA SON

Acıpayam ve Serinhisar ilçelerinin evsel atıklarının Tavas Katı Atık Bertaraf Tesisi’ne taşınarak bertarafı için de Acıpayam-Serinhisar Katı Atık Aktarma İstasyonu’nun hizmete alındığı, bu yatırımlarla Tavas, Kale, Beyağaç, Acıpayam ve Serinhisar ilçelerinde toplanan evsel katı atıkların vahşi depolamasına da son verildiği, yaklaşık 100 bin metrekarelik alan üzerine kurulan tesiste 5 ilçeden getirilen günlük 100 ton evsel katı atık bertaraf edildiği bildirildi.

BULDAN, GÜNEY VE SARAYKÖY'E KATI ATIK AKTARMA TESİSİ

Büyükşehir Belediyesi’nin Buldan, Güney ve Babadağ ilçelerinde de vahşi depolamaya son vermek için katı atık aktarma istasyonu kurma çalışmalarına başladığı, Büyükşehir Belediyesi Katı Atık Bertaraf Tesisi'ne getirilmesi planlanan atıklar için Bozalan Mahallesi'nde Buldan-Güney Katı Atık Aktarma Tesisi ile Sarayköy ilçesinde Sarayköy-Babadağ Katı Atık Aktarma Tesisi kurulacağı, kısa süre içerisinde başlanacak proje ile üç ilçede daha vahşi depolamanın önüne geçileceği vurgulandı.

"TÜRKİYE’NİN EN TEMİZ KENTİ DENİZLİ"

Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, "Türkiye’nin en temiz kenti Denizli" unvanına yakışır çalışmalar içerisinde olduklarını, gelecek nesillere yaşanılabilir bir kent bırakmak adına önemli adımlar atıldığını söyledi. Zolan, “Vahşi depolamadan, düzenli depolamaya geçerek gelecek nesillere yaşanılabilir, sağlıklı ve temiz bir kent bırakmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu kapsamda tesislerimizde evsel katı atıkları toplayıp bertaraf ederek, hem insan ve çevre sağlığına hem de ülke ekonomisine katkı sağlıyoruz” dedi.