Üçgen Köprülü Kavşağı ile 3.2 milyon litre yakıt tasarrufu – D20Haber
24.04.2024, Çarşamba
16 °C / 29 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Üçgen Köprülü Kavşağı ile 3.2 milyon...

Üçgen Köprülü Kavşağı ile 3.2 milyon litre yakıt tasarrufu

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 9 Ocak 2019 Çarşamba - 12:49Güncelleme: 9 Ocak 2019 Çarşamba - 12:56
Üçgen Köprülü Kavşağı ile 3.2 milyon litre yakıt tasarrufu

Denizli’nin şehir içi ve şehirlerarası trafiğinde ana arter konumunda olan Üçgen Köprülü Kavşakları’nın trafiğe açılmasının ardından, 9 aylık dönemde 3 milyon 219 bin litre yakıt tasarrufu sağlanırken, atmosfere salınan karbon gazında da düşüş olduğu belirtildi.

Denizli Büyükşehir Belediyesi’nden konuyla ilgili yapılan açıklamada, Üçgen Köprülü Kavşakları’nın geçen yıl nisan ayında açılmasının ardından bölge trafiğinin daha akıcı ve güvenli hale geldiği, sürücülere zaman ve yakıt tasrrufu sağladığı kaydedildi.

Düzenleme yapılmadan önce Üçgen'den günlük geçen araç sayısının 90 bin dolayında olduğu anımsatılan açıklamada, “Projenin tamamlanmasıyla birlikte trafik hızı arttı, duraklama süreleri de ciddi oranda azaldı. Bu nedenle Üçgen trafikte tercih sebebi oldu, bölgeden geçen günlük araç sayısı da hızla aratarak 134 bine ulaştı” denildi.

“MALİYETİ KADAR TASARRUF SAĞLADI”

Üçgen Köprülü Kavşakları’nın maliyeti kadar tasarruf sağladığı da belirtilen açıklamada, “Zamandan ve yakıttan büyük tasarruf sağlayan proje ile ilk 9 ayda 3 milyon 219 bin litre azalma ile yüzde 63‘lük yakıt tasarrufu sağlandı. Yakıt ile doğru orantılı olarak atmosfere 58 kilogram karbon salınımı yapılmasının da önüne geçildi. Bu süreçte bekleme sürelerinin azalması ve trafik akış hızının artması sonucu ise, Denizlililer toplamda evine ya da işine 2 bin 733 bin 750 saat erken kavuştu. Bugüne kadar milyonlarca lira vatandaşların cebinde kalırken, hizmete girdiği ilk 9 ayda maliyeti kadar tasarruf sağlayan Üçgen Köprülü Kavşakları ile Denizlilerin beklemekten dolayı yaşadığı stres de tarihe karıştı” ifadelerine yer verildi.

"DENİZLİ’MİZ KAZANIYOR"

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan da Üçgen Köprülü Kavşakları’nın kentteki en önemli ulaşım projelerinden biri olduğunu ifade etti. Projenin hayata geçmesi ile birlikte Denizlililerin kazanmaya başladığını söyleyen Zolan, "Ulaşımla ilgili iyi bir çözüm ortaya koyduk. Elde edilen veriler gösteriyor ki Denizlimizin kalbi olarak adlandırdığımız Üçgen Köprülü Kavşakları vatandaşlarımıza ekonomik, çevresel ve zaman anlamında olumlu katkılar sağladı. Sağlamaya da devam ediyor. Vatandaşlarımız Üçgen'de beklemeden, zaman kaybetmeden ve strese girmeden geçebilir hale geldi. Denizlimiz kazanmaya devam ediyor" dedi.