Ramazan Bayramı’nda hava nasıl olacak? – D20Haber
25.04.2024, Perşembe
14 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Ramazan Bayramı’nda hava nasıl olacak?

Ramazan Bayramı’nda hava nasıl olacak?

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 21 Mayıs 2020 Perşembe - 23:01Güncelleme: 21 Mayıs 2020 Perşembe - 23:03
Ramazan Bayramı’nda hava nasıl olacak?

Denizli’de mevsimler şaşırdı. Önce ilkbaharda yaz sıcaklarını yaşayıp 57 yıllık sıcaklık rekoru kırıldı. Şimdi de bayramda ısı değerleri yarın görülecek yağışla birlikte hızla düşeşe geçecek. 15 dereceyi bulması beklenen düşüşle, Denizli’de hava sıcaklığı mevsim normallerinin altına inecek.

Meteoroloji verilerine göre, Denizlililer günlerdir mevsim normalleri üzerinde seyreden sıcak havayla adeta kavruldu. 1957’den bu yana en sıcak mayıs ayını geçen yıl 37.8 dereceyle yaşayan Denizli, bu yıl Kuzey Afrika üzerinden gelen sıcak hava dalgasıyla daha da ısındı. Son 63 yılın en sıcak mayıs ayını yaşayan Denizli, rekoru 39.1 derece sıcaklıkla yeniledi.

BALKANLAR’DAN YAĞIŞLI HAVA GELİYOR

Yurdumuzda etkili olan sıcak hava dalgasının yarından itibaren etkisini kaybetmesi bekleniyor. Balkanlar üzerinden gelecek serin ve yağışlı sistemlerin etkisine girecek Denizli’de yarın (cuma) il genelinde gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Tahminlere göre, yağışlı hava bayramın son günü olan 26 Mayıs’ta da etkili olacak.

SICAKLIK 15 DERECE DÜŞECEK

Yağışla birlikte, günlerdir sıcak havadan şikayetçi olan Denizlililer serinleme olanağı bulacak. Sıcaklık değerlerinde 15 dereceyi bulan düşüşler bekleniyor. Serin hava bayram süresince devam edecek. Bayramın ilk günü Merkezefendi ve Pamukkale’de en düşük sıcaklığın gece 9, gündüz en yüksek sıcaklığın 23 derece olacağı tahmin ediliyor.

Çameli 17, Serinhisar, Kale ve Babadağ 18, Tavas, Bozkurt ve Bekilli 19, Çivril ve Acıpayam 20 dereceyle en serin ilçeler olacak.