Kuduza karşı havadan ilaçlama başladı – D20Haber
24.04.2024, Çarşamba
16 °C / 29 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Kuduza karşı havadan ilaçlama başladı

Kuduza karşı havadan ilaçlama başladı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 15 Ekim 2019 Salı - 15:22Güncelleme: 15 Ekim 2019 Salı - 15:23
Kuduza karşı havadan ilaçlama başladı

Tarım ve Orman Bakanlığının, Avrupa Birliği desteği ile "Türkiye'de Kuduz Hastalığına Karşı Oral Aşı Temini" projesi kapsamında, yaban hayatı kaynaklı kuduz hastalığının görüldüğü ormanlık ve kırsal alanlarda 3 yıl süreyle yılda iki kez olmak üzere toplam altı dönem aşılama çalışması yürütülecek.

Tarım ve Orman Bakanlığının her bir dönemde 4,5 milyon, toplamda 27 milyon aşılı yem ile aşılama çalışması yürütüleceği açıklanırken, uygulamanın Denizli bölümü bugün başladı. Sonbahar aşılama dönemi kapsamında bu sabah Çardak Havalimanı’ndan kalkan uçaklar, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü veteriner hekimleri denetiminde ormanlık alanlara aşılı yem attı.

İnsanlar için zararlı olmayan aşılı yemlerin özellikle tilkiler için geliştirildiği ve yaban hayatında bulunan diğer hayvanların aşılı yemi yemesinin bir zarar görmeyeceği, ancak temas edildiği takdirde insan kokusu sineceğinden yemin tilkiler için çekiciliği azalacağı belirtildi.

Bu arada açılmış kapsülle temas eden kişilerin vücut bölgelerini su ve sabunla yıkamaları ve en kısa sürede bir sağlık kuruluşuna başvurmaları uyarısı yapıldı.