Fatih ve Pelitlibağ’a tüp geçit bağlantılarıyla trafik rahatlatılacak – D20Haber
25.04.2024, Perşembe
17 °C / 29 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Fatih ve Pelitlibağ’a tüp geçit bağlantılarıyla...

Fatih ve Pelitlibağ’a tüp geçit bağlantılarıyla trafik rahatlatılacak

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 14 Mart 2019 Perşembe - 14:38Güncelleme: 14 Mart 2019 Perşembe - 14:38
Fatih ve Pelitlibağ’a tüp geçit bağlantılarıyla trafik rahatlatılacak

Büyüşkşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, önümüzdeki dönemde şehir içi trafiğini rahatlatacak projeleri hayata geçirmeye devam edeceklerini, bunlardan ikisinin Fatih ve Pelitlibağ tüp geçit bağlantıları olacağını açıkladı

Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı'nın AK Partili Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Osman Zolan, kentin büyümesine paralel olarak ihtiyaç duyulan noktalarda ulaşım projelerini hayata geçirdiklerini söyleyerek, bunlardan bazılarının çevre yolları, köprülü kavşaklar, üst geçitler, trafik yönetim sistemi ve kavşak düzenlemeleri olduğunu belirtti.

2019-2024 dönemi için açıkladıkları 258 vizyon proje arasında trafik ve ulaşımla ilgili yeni yatırımların yer aldığını ifade eden Zolan, Pelitlibağ ve Fatih mahallelerinin kent merkeziyle daha kolay bağlantısını sağlamak üzere Antalya yolunun altından geçecek iki tüp geçit yapacaklarını bildirdi.

“MAĞDURİYETİ GÖRDÜK, ÇÖZÜM ÜRETTİK”

Bu bölgede yaşanan trafik yoğunluğu sıkıntısını iyi bildiklerini, gelecek dönemde kesinlikle çözüme kavuşacağını kaydeden Zolan, “Fatih ve Deliktaş ile Pelitlibağ mahalleleri, Antalya yoluyla birbirinden ayrılmış durumda. Fatih ve Deliktaş ile Pelitlibağ’ın Antalya yoluyla bölünmüş olması trafikte sorunlara neden oluyor. Bu iki bölgenin bağlantısını biz sadece Atatürk Caddesi ve YSE kavşağı’ndan sağlayabiliyoruz. Bu da sıkıntı yaratıyor. İki tarafta yaşan vatandaşlarımızın mağduriyetini gördük. Burada iki tane Antalya yolunun altından geçen tüp geçit yapacağız. Vatandaşlarımız artık Atatürk Caddesi’ne mecbur kalmayacak. Bu sayede, Dokuzkavaklar’dan Aktepe’ye kadar o bölgede yaşayan vatandaşlarımız için alternatif bir güzergahla bağlayacağız” dedi.

FATİH VE PELİTLİBAĞ’A TÜP GEÇİT

Pelitlibağ ile Fatih mahalleleri yeni bir tüp geçitle birbirine bağlanacak. Bu projeler ile Antalya yolunun altından araç ve yaya geçişi güvenli bir şekilde sağlanacak. Fevzi Çakmak Bulvarı ile Şehit Ayşe Konakçı Caddesi kesişim noktasındaki trafik yoğunluğunu ortadan kaldırmak için bölgeye tüp geçit yapılacak.