Coronasız günler, 5 gün vaka görülmedi – D20Haber
26.04.2024, Cuma
14 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Coronasız günler, 5 gün vaka görülmedi

Coronasız günler, 5 gün vaka görülmedi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 5 Haziran 2020 Cuma - 15:16Güncelleme: 5 Haziran 2020 Cuma - 15:25
Coronasız günler, 5 gün vaka görülmedi

Denizli’de coronavirüs (COVID-19) salgınının ilk günleri sert geçse ve ölümler görülse de, son günlerde sevindirici haberler geliyor. İlde 5 gün COVID-19 ile ilgili pozitif test çıkmazken, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, “Denizli vakasız günler geçiriyor. 1 milyonluk şehirde bir iki kişide hastalığa rastlanıyor. Onlar da gerekli şekilde izole ediyor” açıklamasını yaptı.

Denizli’de coronavirüs salgını sürecinde valilik ve İl Sağlık Müdürlüğü, vaka sayıları konusunda “açıklama yetkisi bakanlıkta” diyerek, bilgi paylaşmadı. Ancak, salgının yavaşlamasının ardından en net bilgiyi Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan verdi. Zolan, vaka sayısının büyük ölçüde düşüş gösterdiğini, bazı günlerde hiç pozitif vakaya rastlanmadığını söyledi.



“DENİZLİ ÖRNEK GÖSTERİLİYOR”

Denizli’de, salgının ilk günlerinde çok sayıda vaka görüldüğünü belirten Zolan, “Denizli’de yüksek başladı. 170’den fazla ülkeye ihracat yapıyoruz. Yılın 12 ayı turizm hareketliliği var. Bu etkenler vaka sayısını artırdı. Daha sonra tedbirlerle kontrol altına alındı. Denizli bugün örnek gösterilen bir şehir haline geldi. 1 milyonluk nüfusta bir iki vakanın görülmesi bu mücadelede ne denli başarılı olduğumuzu da gösteriyor. Onlar da gerekli şekilde izole ediliyor” dedi.

VAKASIZ GEÇEN GÜNLER

Vaka sayısındaki düşüşe rağmen uyarıda bulunan ve rehavete kapılınmamasını isteyen Zolan, “Hayat normalleşiyor. Tedbirlerimizi almalıyız. Maske, mesafe ve temizlik kurallarına uyduğumuzda kendimizi ve ailemizi korumuş olacağız. Virüsle mücadelemiz sürüyor. Kimse gevşemesin. Tedbiri elden bırakmayın” diye konuştu.

Bu arada resmi kaynaklar açıklama yapmasa da Denizli’de üst üste 5 gün pozitif vakaya rastlanmayan süreçlerin olduğu öğrenildi.