Cemaatle namaz kılınmasında uyulacak kurallar belirlendi – D20Haber
23.04.2024, Salı
18 °C / 34 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Cemaatle namaz kılınmasında uyulacak kurallar belirlendi

Cemaatle namaz kılınmasında uyulacak kurallar belirlendi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 26 Mayıs 2020 Salı - 18:37Güncelleme: 26 Mayıs 2020 Salı - 18:37
Cemaatle namaz kılınmasında uyulacak kurallar belirlendi

Denizli’de, 29 Mayıs Cuma gününden itibaren İçişleri Bakanlığı genelgesine uygun olarak namaz kılınacak alanlar ile uyulması gereken kurallar belirlendi.

Denizli İl Müftülüğü, ilçe müftülükleri ve kaymakamlıklar ile yapılan çalışma sonucunda ibadet yapılacak cami bahçeleri, okul bahçeleri, park ve Pazar yerlerini tespit edilirken, cemaatin ibadet sırasında uyması gereken kurallar da belirlendi.

NAMAZ SIRASINDA CAMİLER KAPALI OLACAK

Bu arada, cemaatle kılınacak öğle namazı, Cuma namazı ve ikindi namazı sırasında camiler kapalı tutulacak. Farz olan cuma namazı kılındıktan sonra cemaat dağılacak. Diğer vakit namazları da evlerde kılınacak. Camilerin abdest alınacak yerler ve tuvaletler de kapalı tutulacak.

İŞTE O KURALLAR

29 Mayıs 2020 Cuma günü itibariyle camilerde cemaatle namaz kılınabilmesi amacıyla İçişleri Bakanlığı genelgesine uygun yapılan düzenleme şöyle:

1-Cami ve mescitlerde cematle birlikte yalnızca öğle, ikindi ve cuma namazları kılınacaktır. Diğer vakitlerde münferiden namaz kılmak isteyenler için camiler açık tutulacaktır.

2-Sokağa çıkma yasağı kapsamında yer alan vatandaşlarımız ile hastalık belirtileri taşıyanların evlerinde kalmaları cuma ve vakit namazlarına iştirak etmemeleri gerekmektedir.

3-Cemaatle kılınacak namazlar veya münferiden kılınacak tüm namazlar için maske kullanımı zorunlu olduğu için maskesiz namaz kılınmasına müsaade edilmeyecektir.

4-Camilerin abdesthane şadırvan ve tuvaleteri kapalı tutulacaktır. Abdest vb. ihtiyaçların evlerde veya iş yerlerinde giderilerek camiye gelmeleri gerekmektedir.

5-Namaz kılınması esnasında her yönden 1’er metre mesafe olacak şekilde şahsi seccadelerinin üzerinde kılacaklardır.Namaz kılınacak tüm alanlarda koli ,hasır, karton vb. malzemeler kullanılamayacağından , cami ve mescitlere gelecek kişilerin yanlarında şahsi seccadelerini getirmeleri gerekmektedir.

6-Camilerde vaaz yapılmayacak olup Cuma Namazı vaktinde camiler kapalı tutulacaktır.

7-Namaz sonrası musafaha, kucaklaşma kesinlikle yapılmayacaktır, ikram ,yemek vb. hususların yapılmasına izin verilmeyecektir.

8-Denizli’de Valilik ve Kaymakamlıklarca belirlenen yeterli bahçesi- avlusu olan camiler ile uygun görülen açık alanların listesi aşağıda çıkarılmıştır.