9 mahallenin alt yapı yatırımı müşavirlik sözleşmesi imzalandı – D20Haber
20.04.2024, Cumartesi
13 °C / 18 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. 9 mahallenin alt yapı yatırımı müşavirlik...

9 mahallenin alt yapı yatırımı müşavirlik sözleşmesi imzalandı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 2 Kasım 2018 Cuma - 15:53Güncelleme: 2 Kasım 2018 Cuma - 19:15
9 mahallenin alt yapı yatırımı müşavirlik sözleşmesi imzalandı

Denizli Büyükşehir Belediyesi, Pamukkale ve Merkezefendi ilçelerinde 9 mahallede gerçekleştirilecek içme suyu, kanalizasyon ve yağmur suyu hatları için, Temelsu Uluslararası Mühendislik Hizmetleri A.Ş. ile müşavirlik sözleşmesi imzaladı.

Çeşitli mahallelerde 5 bin kilometrenin üzerinde içme suyu, kanalizasyon ve yağmur suyu hattı yapan Denizli Büyükşehir Belediyesi DESKİ, Denizli merkezde alt yapısı yapılmamış 9 mahalle için ilk adımı attı. Sümer, Sevindik, Anafartalar, Dokuzkavaklar, Deliktaş, Aktepe, Karşıyaka, Hürriyet ve Kayıhan mahallelerinde yapılacak 269 kilometre içme suyu, 199 kilometre kanalizasyon ve 50 kilometre yağmur suyu hattı yatırımının müşavirlik sözleşmesi imzalandı. İmza törenine, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Büyükşehir DESKİ Genel Müdürü Prof. Dr. Mahmud Güngör, Temelsu Uluslararası Mühendislik Hizmetleri A.Ş. Su Temini ve Atıksu Projeleri Grup Müdürü Burçin Çetin katıldı.

"ALT YAPI BİR ŞEHRİN OLMAZSA OLMAZIDIR"

Başkan Zolan, imza töreninde yaptığı konuşmada, Denizli için önem arz eden bir işin başlangıcını yaptıklarını belirterek, "Bir şehirde alt yapı yoksa o şehirde üstte olanların hiçbir anlamı yoktur. Bu düşünce ile biz Denizli’mizde ihtiyaç olan bölgelerde yoğun bir altyapı çalışmasına girdik. Özellikle şehir merkezimizin 3'te 2'sini kapsayan bölgede altyapıyı baştan aşağı tamamladık. Su kayıp kaçak oranında iyi bir noktaya geldik. Ayrıca kanalizasyon ve yağmur suyu hatlarımıza kavuşmuş olduk. Ancak şehrimizde alt yapısı yapılmayan mahallelerimiz var. Bununla ilgili de uzun zamandır çalışmalar yapıyoruz. Çünkü altyapı bir şehrin olmazsa olmazıdır" dedi.

"2019’DA BAŞLAMASINI ARZU EDİYORUZ"

Alt yapı çalışmalarını bölge bölge yaptıklarını ifade eden Zolan, "Bugün yapılacak alt yapı işinin müşavirlik anlaşmasını gerçekleştiriyoruz. Müşavirlik firmamız alt yapı çalışmasıyla ilgili kontrolleri yapacak, ihale ile ilgili doküman ve şartname hazırlayacak. Bundan sonra da alt yapı yapım ihalesini hızlı bir şekilde gerçekleştireceğiz. Başta Sevindik, Sümer, Karşıyaka, Aktepe, Anafartalar, Deliktaş Mahallemizin bir kısmı, Dokuzkavaklar ve aynı zamanda şehrimizin diğer bölgesi olan Kayıhan, Hürriyet gibi ihtiyaç duyulan noktaların da alt yapısını yapacağız. 2019’un başında bu işlerin başlamasını arzu ediyoruz. Bu mahallelerimizin alt yapısını tamamlamamız ile birlikte artık Denizli’mizin merkezinde alt yapı sorunu olan, baştan aşağı yenilenmemiş olan mahallemiz neredeyse kalmamış olacak. Bu alt yapı sonrasında üste yapılanlar güzel bir şekilde uzun yıllar kalacak" diye konuştu.

"BU ATTIĞIMIZ İLK ADIM"

"Artık tekrar tekrar kazma işlemleri olmayacak ve altyapı sıkıntısından dolayı su kayıplarımızı en aza indirmiş olacağız” diyen Zolan, sözlerine şunları ilave etti:

“Çünkü su çok önemli. Geçmişte Denizli’de yüzde 60’a yakın su kaçağımız vardı. 50-60 yıl önce yapılmış olan hatlar göz önüne alındığı zaman bu işin yapılması çok önemli ve öncelikliydi. Bunları çok şükür vatandaşlarımızın desteği ile yaptık. Kalan kısımla birlikte Denizli merkezinin tamamında bu işleri yapmış olacağız. Bu attığımız ilk adım. Allah’ım tamamlamayı bizlere nasip etsin. Bu iş tamamlandığında da şunu bilelim; Türkiye’de altyapısı en yeni, en modern ve su kayıp kaçak noktasında en aza inmiş olan, geleceğe güvenle bakan bir şehir olacak Denizli. Şu anda iyi bir noktadayız. Tümü tamamlandığında Türkiye’de önde olan bir şehir olacağız."

“DENİZLİ’Yİ YAKINDAN İZLİYORUZ”

Grup Müdürü Burçin Çetin ise, "Hepimiz için, Denizli'de yaşayanlar için hayırlı olsun. Denizli'nin özellikle kültür ve tarihi varlıklarını bütün Türkiye olarak yakından izliyoruz. Bu konudaki başarılarını görüyoruz. Bu çalışmalarda tüm bunlara altlık teşkil edeceği için Denizli'nin daha da üst noktalara taşımasını temenni ediyoruz" dedi.

Konuşmaların ardından Başkan Osman Zolan ve Çetin sözleşmeyi imzaladı.