Vali Karahan’dan D20haber.com’a coronavirüs açıklaması – D20Haber
20.04.2024, Cumartesi
13 °C / 18 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Vali Karahan’dan D20haber.com’a coronavirüs açıklaması

Vali Karahan’dan D20haber.com’a coronavirüs açıklaması

A- A+
Engin ÜNAL / D20HABER
Yayınlanma: 27 Mart 2020 Cuma - 23:06Güncelleme: 27 Mart 2020 Cuma - 23:19
Vali Karahan’dan D20haber.com’a coronavirüs açıklaması

Denizli İl Sağlık Müdürlüğü İl Ambulans Başhekimi Dr. Gürcan Güven’e yapılan testin pozitif çıkmasıyla “Denizli’de coronavirüs tehdidi giderek artıyor mu?” sorusu bugün daha yoğun sorulmaya başladı. D20HABER.COM, “Yenişehir Mahallesi ile ilgili iddiaları, salgınla ilgili tedavide altyapı durumunu, seyahat ve fabrikalarda çalışmaya kısıtlama getirilip getirilmeyeceğini” Vali Hasan Karahan’a sordu. Karahan da bu soruların yanıtını verdi, Denizlililere seslendi.

Coronavirüs dünyada yayılmaya, can almaya, hayatını kaybedenlerin sayısı on binler, pozitif çıkan vaka sayısı yüz binler ile ifade edilmeye başlandı. Türkiye’deki vaka sayısı 5 bin 698, can kaybı sayısı 92 olarak açıklanırken, Denizli’de bugün Yenişehir Aile Sağlığı Merkezinde ve bu bölgedeki bir eczaneyle ilgili pozitif çıkan coronavirüs sonuçlarının olduğu, can kayıplarının görülmeye başlandığı, alınacak ek önlemler, fabrikaların tatil edilmesi, şehirlerarası seyahate kısıtlama getirilmesi yoğun olarak konuşuldu, sosyal medyada çeşitli paylaşımlar yapıldı. Giderek merak ve endişe uyandıran bu konuları Genel Yayın Yönetmenimiz Engin Ünal, Vali Hasan Karahan ile konuştu.

YENİŞEHİR MAHALLESİ İLE İLGİLİ İDDİALAR

Vali Karahan, “Yenişehir Aile Sağlığı Merkezi ve bir eczane ile buradan ilaç alan bazı kişilerin coronavirüs testlerinin pozitif çıktığı” iddialarına “Aile sağlığı merkezi ile ilgili bize ulaşan bir bilgi yok. Eczaneyle ilgili de yok” yanıtını verdi.

DENİZLİ’DE CAN KAYBI VAR MI?

Herkesin merak ettiği “Denizli’de coronavirüsten can kaybı oldu mu?” sorusunu da Karahan, “Bu konuda açıklama yetkisi Sağlık Bakanlığında. Bakanlığın bu konuda talimatı net. Dolayısıyla bu konuda açıklama yapma yetkimiz yok” diye yanıtladı.

HASTANELERİN DURUMU

Denizli’de en çok konuşulanlardan birisi de “hastanelerin dolduğu” iddialarıydı. Vali Karahan, bu konuyla ilgili de “Test sonuçları pozitif çıkanlar var. Bunların hastanelerde tedavisi devam ediyor. Yoğun bakım, solunum cihazı gibi konularda sıkıntı yok. Yeterli alt yapıya ve tedavide kullanılan ilaçlara sahibiz” açıklamasını yaptı.

SEYAHAT KISITLAMASI OLACAK MI?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun “şehirlerarası seyahate kısıtlama getirilebileceği, yasakları genişletme konusunda valilerin yetkili olacağı” şeklindeki açıklamasına ilişkin sorumuz üzerine Vali Hasan Karahan, “Alınacak ek önlemlerle ilgili genelgenin gelmesini bekliyoruz. Oradaki talimatlara uygun önlemler alınacaktır. Şehirlerarası ve ilçelere olan yolculuklara kısıtlama getirilip getirilmeyeceği yoğunluğa göre değerlendirilecektir” ifadelerini kullandı.

FABRİKALAR TATİL EDİLECEK Mİ?

Merak edilen bir başka konu ise, “Denizli’deki fabrikaların tatil edilip edilmeyeceği” ile ilgiliydi. Karahan, bu konuda da “Tüm bunlar bakanlıkların koordinasyonuyla değerlendirilir. Bize fabrikaların tatil edilmesiyle ilgili bir talep ulaşmış değil” dedi.

“HERKESE SORUMLULUK DÜŞÜYOR”

Vali Karahan, Denizlililere de seslendiği açıklamasında, “Coronavirüs, bilindiği gibi artık pandemi olarak kabul edildi. Virüsün yayılmasını önlemek için en etkin yöntem kişilerin birbirleriyle iletişimi en aza indirmesi, mümkünse hiç görüşmemesi. Bu konuda hepimize sorumluluk düşüyor. Zorunlu olmadıkça dışarıya çıkmayalım, evimizde kalalım” çağrısında bulundu.