Denizli Valiliği’nin Engelsiz Yaşam projesi en iyiler arasında – D20Haber
19.04.2024, Cuma
11 °C / 27 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Denizli Valiliği’nin Engelsiz Yaşam projesi en...

Denizli Valiliği’nin Engelsiz Yaşam projesi en iyiler arasında

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 22 Mart 2019 Cuma - 16:35Güncelleme: 22 Mart 2019 Cuma - 16:35
Denizli Valiliği’nin Engelsiz Yaşam projesi en iyiler arasında

Valilik, kaymakamlık ve belediyelerin, vatandaşların hayatını kolaylaştırmak, farkındalık oluşturmak ve örnek olabilecek projeleri teşvik amacıyla İçişleri Bakanlığı’nca düzenlenen yarışmada, Denizli Valiliği’nin “Engelsiz Yaşam İçin Ege’den Başlıyoruz” projesi, bin 102 proje arasında en iyi üç arasına girdi.

"Projem Türkiye; Mülki ve Yerel Yönetimlerde Yeni Fikirler ve Örnek Uygulamalar Yarışması"nda, değerlendirmeler tamamlandı. Denizli Valiliği’nin “Engelsiz Yaşam İçin Ege’den Başlıyoruz”, Safranbolu Acil Destek ve Adana Valiliğinin Güney Adana Kalkınma Programı projeleri, vatandaş odaklı en iyi üç proje seçildi.

Dereceye giren projelerin ödülleri İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu'nun da katıldığı bir törenle sahiplerini buldu. Soylu, törendeki konuşmasında, şehirlerin insanı etkilediğini belirterek "Şehirler aslında içinde yaşayan insana yeni bir kimlik verir, davranış düşüncesini şekillendirir. Mimar Sinan yüzyıllar sonra bile hayatımızda değil midir? Bizim şehirlerimizdeki izler aslında bizi biz yapan izlerdir. Batı medeniyetini Doğu medeniyetinden ayıran belki de en temel farklardan birisi budur. Biz boş çöllere gidip veya oradaki yerlileri katledip, üstüne çiftlikler kurup, Afrika'dan köleler getirip sonra da adına medeniyet demedik. İstanbul'da bazı tarihi binaların köşelerinde binanın çevresindeki taşlardan bir tanesi minyatür şeklinde yontulup oraya monte edilmiştir. Süs olsun diye değildir. Kuşlar konsun, orada barınsın diye. Köprü medeniyetimizin şehirlere koyduğu her taşın bir anlamı vardır. İnsanlara bir ruh, karakter verir" dedi.

Konuşmanın ardından yarışmada dereceye giren projelere ödülleri İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından verildi.