Denizli Valiliği depremin bilançosunu açıkladı – D20Haber
19.04.2024, Cuma
11 °C / 27 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Denizli Valiliği depremin bilançosunu açıkladı

Denizli Valiliği depremin bilançosunu açıkladı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 20 Mart 2019 Çarşamba - 13:19Güncelleme: 20 Mart 2019 Çarşamba - 13:29
Denizli Valiliği depremin bilançosunu açıkladı

Denizli valiliği, Acıpayam’da bu sabah meydana gelen 5.7 büyüklüğündeki depremin bilançosunu açıkladı. İlk belirlemelere göre, 30 ev yıkıldı, 3 cami hasar gördü.

Açıklamada, merkez üssü Yeniköy Mahallesi olan depremin ardından Denizli Valiliği koordinasyonunda Acıpayam Kaymakamlığı, İl Jandarma Komutanlığı, AFAD İl Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, Kızılay Başkanlığı, Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü başta olmak üzere ilgili tüm kurumlardan görevlilerin bölgeye sevk edildiği belirtildi. Çalışmaların valilik koordinasyonunda devam ettiği belirtilen açıklamada, şöyle denildi:

“Meydana gelen depremde; Karahüyük, Oğuz ve Uçarı mahallelerinde çoğu kullanılmayan ev olmak üzere yaklaşık 30 evde yıkıntı, yine bazı mahallelerde bazı evlerde çatlaklar ve baca yıkılmaları oluşmuş yine bazı mahallelerde de ahırlar yıkılmış ve 2 büyükbaş hayvan telef olmuş ve Alaattin, Kurtlar ve Oğuz mahallelerindeki 3 camimizde de hasar oluştuğu tespit edilmiş olup, hasar tespit çalışmaları devam etmektedir. Meydana gelen depremde can kaybı yaşanmamış olup üç vatandaşımız hafif yaralanmıştır.

Valiliğimiz koordinasyonunda, ilgili tüm kurumlarımız eşgüdüm içerisinde çalışmakta ve ortaya çıkan ihtiyaçlar anında giderilmektedir. Acıpayam İlçesindeki okullarımız tatil edilmekle birlikte İl merkezinde eğitim devam etmektedir.”