Denizli Teleferik ve Bağbaşı Yaylası’na 3 yılda 2 milyon ziyaret – D20Haber
23.04.2024, Salı
15 °C / 33 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Denizli Teleferik ve Bağbaşı Yaylası’na 3...

Denizli Teleferik ve Bağbaşı Yaylası’na 3 yılda 2 milyon ziyaret

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 17 Ekim 2018 Çarşamba - 14:05Güncelleme: 17 Ekim 2018 Çarşamba - 14:05
Denizli Teleferik ve Bağbaşı Yaylası’na 3 yılda 2 milyon ziyaret

Denizlililerin sosyal yaşantılarını zenginleştirip, doğa ile iç içe ortamlarda vakit geçirmelerini sağlamak amacıyla Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin 17 Ekim 2015'te hizmete aldığı Denizli Teleferik ve Bağbaşı Yaylası, 3 yılda 2 milyon ziyaretçi sayısına ulaştı.

Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin 2015 yılında hizmete sunduğu Denizli Teleferik ve Bağbaşı Yaylası, farklı bir atmosferde zaman geçirmek isteyenlerin ilgi odağı haline geldi. Tesisin 2 milyonuncu ziyaretçisi olan Erol-Gülistan Eski çifti ve yeğenleri Ali Kuzu, BELTAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Teke tarafından karşılandı.

Aileyi kutlayan ve Eski Bağbaşı Yaylası'na kadar eşlik eden Teke, tesisin muhteşem manzarası ve insanları kendine hayran bırakan yapısıyla, yurt içinden ve yurt dışından ziyaretçi almaya devam ettiğini söyledi.

“DÖRT MEVSİM CAZİBE MERKEZİ”

Denizli Teleferik ve Bağbaşı Yaylası ile ilgili bilgiler de veren Teke, 3 yılda 2 milyon ziyaretçi sayısına ulaştıklarını söyledi. Teke, "Denizli Büyükşehir Belediye Başkanımız Osman Zolan tarafından Denizlimize kazandırılan, Denizli Teleferik ve Bağbaşı Yaylası şehrin hemen yanı başında, dört mevsim cazibe merkezi haline geldi. Yazın sıcaktan bunalan, kışın ise kar görmek isteyen vatandaşlarımız buraya akın ediyor. Denizli’nin yanı sıra şehir dışından ve yurtdışından gelen bütün misafirlerimiz burayı çok beğenerek, rağbet göstermeye devam ediyor. Konaklama imkanları, sosyal alanlar, oyun ve eğlence mekanlarıyla vatandaşlarımıza hizmet etmek için gece gündüz çalışıyoruz” dedi.

BAŞKAN ZOLAN’A TEŞEKKÜR ETTİ

Denizli Teleferik ve Bağbaşı Yaylası'nın 2 milyonuncu misafiri olan Erol Eski, yaşadığı sürpriz karşısında çok sevindiğini belirterek, böylesine güzel bir tesisi Denizli'ye kazandırdıkları için Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’a teşekkür etti. Tesise sık sık geldiklerini ifade eden Eski, “Yurtdışından gelen misafirlerimizi buraya gezmeye getiriyoruz. Onlar da burayı, bilhassa yaylayı çok güzel ve muhteşem buluyorlar” dedi. Eşi Gülistan Eski ise, Denizli Teleferik ve Bağbaşı Yaylası’nı sık sık ziyaret ettiklerini vurgulayarak, “Çok güzel, muhteşem bir yer. Severek geliyor ve misafirlerimizi de getiriyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” diye konuştu.


YENİ ZELANDALI TURİSTTEN ÖVGÜ

Kocaeli’nden gelen Hulusi Çetin ise, “Buradaki güzellik ve hizmetten çok memnunuz, Kocaeli Karamürsel’de yaşıyoruz ama burayı çok özlüyoruz” ifadesini kullandı. Ayfer Çetin ise, her yıl gelmeye çalıştıklarını, buradaki hizmetten memnun olduklarını ifade etti.

Denizli Teleferik ve Bağbaşı Yaylası’na Yeni Zelanda’dan gelen Tag Layton da Türkiye’yi ilk kez ziyaret ettiğini belirterek, “Yeni Zelanda’da güzel ormanlar var fakat burası da çok güzel. Pamukkale’yi görmek için geldim. Denizli’de yapılacak faaliyetlere bakarken burayı keşfettim. Burası gerçekten çok güzel” dedi.