Denizli Protokolünden Kurban Bayramı mesajları – D20Haber
19.04.2024, Cuma
11 °C / 27 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Denizli Protokolünden Kurban Bayramı mesajları

Denizli Protokolünden Kurban Bayramı mesajları

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 11 Ağustos 2019 Pazar - 11:42Güncelleme: 11 Ağustos 2019 Pazar - 11:42
Denizli Protokolünden Kurban Bayramı mesajları

Denizli protokolü, Kurban Bayramı dolayısıyla mesajlar yayınladı.

Mesajlarında halkın bayramını kutlayan protokol üyeleri, barış, birlik ve beraberlik vurgusu yaptı. Mesajlar şöyle:

KARAHAN: BAYRAMLAR PAYLAŞTIKÇA ANLAM KAZANIR

Vali Hasan karahan, mesajında “Kurban Bayramı, biz Müslümanlar için bir ibadet olduğu kadar, bütün insanlığı huzur ve esenlik iklimine çağıran evrensel bir mesajdır. Bu mesajın özü, sevgi ve paylaşmaktır” diyerek, şu ifadelere yer verdi:

“Bayramlar; gündelik hayatın yoğun koşuşturması içinde yalnızlaşan ve en yakınlarına bile zaman ayırmakta zorlanan günümüz insanının bir nebze olsun durup düşünmesine, kısır çekişmelerden, anlamsız kırgınlıklardan uzaklaşarak çevresindekileri fark etmesine, akrabalık ve komşuluk bağlarını kuvvetlendirmesine imkân sağlayan özel günlerdir.Sevinmek kadar sevindirmenin de büyük önem taşıdığı bu özel günlerde, nefsimizin ve bencilliğimizin bizi yönlendirmesine fırsat vermeden kırgınlıkları, dargınlıkları zihnimizden ve davranışlarımızdan söküp atmalıyız. Unutmayalım ki, bayramlar paylaştıkça anlam kazanır. Bayram dolayısıyla yola çıkacak vatandaşlarımızın trafik kurallarına âzamî ölçüde riayet etmesini, kurban kesimi esnasında temizlik ve çevre sağlığı kurallarına uyulmasını, bunun için gerekli mekânların ve teknolojinin devreye sokulması gibi hassasiyetlere dikkat edilmesini de hassaten rica ediyorum.”

ZOLAN: BAYRAM, GÖNÜLLERİ KAZANMA İBADETİDİR

Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, mesajında bayramların, sevginin, vefanın, fedakarlığın ve merhamet duygularının pekiştiği özel günler olduğunu belirterek, şöyle devam etti:

“Bayramda dini görevimizi ifa etmek için keseceğimiz kurbanlarımızı ihtiyaç sahibi karbdeşlerimizle paylaşmalıyız. Kurban Bayramı’nı birlik ve beraberlik içinde, yardımlaşma ve dayanışma duyguları ile geçirmeli, akraba ve büyüklerimizi ziyaret ederek hayır dualarını almayı ihmal etmemeliyiz. Bayram aynı zamanda gönülleri kazanma ibadetidir. Bu duygularla başta şehit ailelerimiz olmak üzere tüm hemşehrilerimin Kurban Bayramını tebrik ediyor, huzurlu ve sağlıklı bir bayram geçirmemizi temenni ediyorum. Kurban Bayramımız şehrimize, milletimize, İslam alemine ve tüm insanlığa güzellikler getirsin. Hemşehrilerimizin sevdikleri ile birlikte sağlık, mutluluk ve huzur dolu bir bayram geçirmelerini diliyorum.”

BAĞ: BAYRAMLAR YARDIMLAŞMA İÇİN ÖZEL GÜNLERDİR

Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ, Kurban Bayramı mesajında, paylaşmanın ve yardımlaşmanın önemini dile getirerek, şunları kaydetti:

“Ülkemiz ve tüm İslam âlemi için yardımlaşmanın ve dayanışmanın önemini hatırlatan, birlik ve beraberliğimizi pekiştiren özel günlerimizden olan Kurban Bayramı, aynı zamanda ihtiyaç sahibi kardeşlerimize yardım eli uzatmanın, sevinçleri olduğu kadar sıkıntıları da paylaşmanın önemini anlayabileceğimiz günlerdendir. Bayramlarımız, bizlere kazandırdığı paylaşma ve yardımlaşma gibi manevi değerlerimizi yükseltmenin yanında, bu manevi değerleri kuşaktan kuşağa aktarabilmek, yaşadığımız mutluluk ve coşkuyu hayatımızın her gününe taşıyabilmek adına kutsal bir vesiledir.
Toplumda birlik, dirlik, dostluk, kardeşlik ve dayanışma ruhunun vücut bulduğu ortak değerlerimizin anımsandığı bu mübarek günlerin, başta ülkemiz olmak üzere tüm insanlığa sevgi, barış ve hoşgörünün hüküm süreceği günlerin müjdecisi olmasını dilerim.”

DOĞAN: BU ÖZEL GÜNLERİ HUZUR İÇİNDE GEÇİRMELİYİZ

Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, Kurban Bayramı mesajında, “Tüm insanlığın birlik ve beraberlik içerisinde huzurlu ve sağlıklı bir Kurban Bayramı geçirmesini temenni ediyorum" diyerek, şöyle devam etti:

“Kurban Bayramı’nı hemşerilerimizle birlikte karşılamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Maneviyatın yüksek olduğu bayramlarda hem yardımlaşma, dayanışma, kardeşlik ve beraberlik duyguları pekişir hem de sevdiklerimizle vakit geçirerek akrabalık bağlarını güçlendiririz. Kırgınlıklara, dargınlıklara ve tartışmalara son vererek, bu özel günleri huzur içinde geçirmeliyiz. Sosyal düşünce yapısı ile kimsesizleri, hasta ve yaşlıları da ziyaret ederek bayram sevincini onlarla birlikte yaşamalıyız. Sevgi, mutluluk paylaştıkça çoğalır, paylaştıkça anlam kazanır. Başka Merkezefendili hemşerilerim olmak üzere, tüm insanlığın birlik ve beraberlik içerisinde huzurlu ve sağlıklı bir Kurban Bayramı geçirmesini temenni ediyor, nice bayramlara kavuşmalarını diliyorum.”

ÖRKİ: GÜZELLİKLER PAYLAŞTIKÇA ÇOĞALIR

Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, bayram mesajında sağlık ve huzur içinde bir bayram geçirmelerini diledi. Kurban Bayramı’nın İslam aleminin en önemli, özel günlerinden olduğunu dile getiren Örki, “Bu bayram akraba ilişkilerimizi komşuluk, hiç kimse yok mu diye bekleşen insanların gönüllerine muhabbet tohumları ekilsin. Kurban bayramı hac ibadetinin yapıldığı bayram. Kutsal topraklarda olan Müslümanların haclarını da kabul etsin. Bayram paylaşmaktır, gönlümüzü ve muhabbetimizi de paylaşalım. Güzellikler paylaştıkça çoğalır. Allah kurbanlarınızı kabul etsin. Bu bayram birlik ve beraberliğimizi de daim etsin. Bayramımız mübarek olsun” dedi.

ERDOĞAN: BAYRAMLARIMIZ MÜSTESNA GÜNLERİMİZDİR

Denizli Ticaret Odası (DTO) Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, mesajında bayramların toplumsal birlikteliğin sağlanmasındaki rolünün büyük olduğuna dikkat çekti. Başkan Erdoğan, bayram tebriğinde şu görüşlere yer verdi:

“Bayramlarımız, millet olma sevincimizi doyasıya yaşadığımız müstesna günlerdir. İnsanımızın, her kesimden 7’den 70’e herkesle kucaklaştığı, mutluluğunu paylaştığı bayramlarımız, enyakınımızdan en uzaktaki tanıdığımıza kadar her kim varsa, bizim değerli bir parçamız olduğunuhatırlatan zamanlardır. İşte böyle anlarda, ulaşabildiğimiz herkesin sevincini paylaşmalı; elini tutmalı ya da sarılıp bayramını kutlamalıyız. Her ne kadar şu an her birinizin tek tek elini tutmak, hepinizin gözlerine bakmak ve sarılıp kucaklamak mümkün olmasa da, en kalbi muhabbetlerimle Kurban Bayramı’nızı kutluyor, başta aileniz olmak üzere yakınlarınız ve sevdiklerinizle her biri bayram havasında geçecek daha güzel günler görmenizi diliyorum.”