Denizli protokolünden Cumhuriyet Bayramı mesajları – D20Haber
16.04.2024, Salı
13 °C / 29 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Denizli protokolünden Cumhuriyet Bayramı mesajları

Denizli protokolünden Cumhuriyet Bayramı mesajları

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 29 Ekim 2019 Salı - 00:02Güncelleme: 29 Ekim 2019 Salı - 00:04
Denizli protokolünden Cumhuriyet Bayramı mesajları

Denizli protokolü, 96’ncı yılını kutladığımız 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla mesajlar yayımladı.

Mustafa Kemal Atatürk kurduğu ve “en büyük eserim” dediği Cumhuriyetin 96’ncı yılını kutluyoruz. Böylesine anlamlı ve çok özel gün için Denizli protokolü de yayımladığı mesajlarla halkın bayramını kutladı. İşte o mesajlar:

KARAHAN: CUMHURİYET, TOPLUMSAL VE SİYASAL DEĞİŞİM PROJESİDİR

Vali Hasan Karahan, “Asırlar boyunca bağımsız olarak yaşamış yüce Türk milletinin yeniden dirilişinin simgesi olan Cumhuriyetimizin 96. yıldönümünü hep birlikte kutlamanın coşku ve heyecanını yaşıyoruz” dediği mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Cumhuriyet; tarih boyunca esaret zinciri vurulamamış yüce milletimizin kahramanlık ve inançla yaptığı Kurtuluş Savaşı’nın zaferle sonuçlanması ile kurulmuştur. Cumhuriyet, bizim için sadece bir yönetim şekli değil, aynı zamanda tarihimizin en kapsamlı çağdaşlaşma hamlesi, toplumsal ve siyasal değişim projesidir. Cumhuriyetin ilanı, milletimizin şanlı tarihindeki en önemli dönüm noktalarından biridir. Cumhuriyet, milletimizin bağımsızlık ve hürriyetinden asla taviz vermeyeceğinin ifadesidir.
Büyük bir medeniyetin mirasçısı olan devletimiz, kurulduğu günden bu yana hızla büyümüş bugün sadece bölgesel misyon ve sorumluluklarını yerine getiren bir ülke değil, aynı zamanda insanlığın ortak sorunlarının çözümünde elini taşın altına koyan bir devlet konumundadır. Türk Milletinin Cumhuriyetimizi sonsuza kadar yaşatma azmi ve sarsılmaz iradesi tüm zorlukları aşmamızda bizlere rehber olacaktır. Bu ülkenin ortak geçmişi ve geleceğini paylaşan, tasada ve sevinçte bir olan fertleri olarak, her yerde ve her ferdimizle milletçe devletimizin bekası milletimizin refahı için çalışmaya, dünyanın gelişmiş ülkeleri ile her alanda yarışmaya ve evrensel insanlık değerlerinin savunulmasına öncülük etmeye, mazlumların yanında, zalimlerin ve vatan hainlerinin ise karşısında olmaya, her zamankinden daha fazla azimli ve kararlıyız.”

KARACA: CUMHURİYET GELECEĞİNİ SEÇMEKTİR

CHP Genel Başkan Yardımcısı Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, Türk ulusunun Cumhuriyetin ilanın 96. yıl dönümünde ileri görüşlülüğü, cesareti, ulusların kaderini değiştirecek kararlı adımları ve dünyaya örnek liderliğiyle Mustafa Kemal Atatürk’ü saygıyla ve özlemle andığını belirterek, şöyle devam etti:

“Türk milleti bağımsızlık ve demokrasi yolunda yeni hayatına 29 Ekim 1923’te Cumhuriyetin ilanı ile başlamıştır. 96 yıldır Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde ve Cumhuriyetin ışığında daha iyi bir gelecek için mücadelemize devam ediyoruz. Çünkü Cumhuriyet geleceğini seçmektir. Bizler, Cumhuriyetin emanetçileriyiz. Bağımsızlık ateşinin yakıldığı, aydınlanma devriminin başladığı günden bugüne Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerini sarsmak, yönetim şeklini değiştirmek, ülkeyi karanlığa sürüklemeye çalıştıklarını çok iyi biliyoruz. Hukukun üstünlüğü yerine üstünlerin hukukunu kurmaya çalışanlara inat emanetimize güçlü bir şekilde sahip çıkıyoruz. Kadın, erkek, genç, yaşlı demeden cumhuriyetimizin ilelebet bekçileriyiz. Cumhuriyet rejiminden rahatsızlıklarını gizleyemeyenlerin halkımızın sınırlarını zorlamak, yeni bir gelecek inşa etmeye teşebbüs etmek, devlet gelenek ve işleyişini yok saymak gafletine düştüğü bugünlerde, haklı itirazımızı yüksek sesle hep birlikte haykırıyoruz.Ülkemizi sürükledikleri uçuruma, dünya ülkeleri arasında saygınlığımızı düşürmelerine, her türlü fırsatçılıklarına karşı Türkiye Cumhuriyeti’nin koruyucu kollayıcı başı dik yurttaşları olarak var olmaya ve var etmeye, Cumhuriyete sahip çıkmaya devam edeceğiz.”

ÖZTÜRK: YAŞASIN CUMHURİYET, YAŞASIN TÜRK MİLLETİ

İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk, “Kimsesizlerin kimsesi için en uygun idare şekliyle 96 yıldır yönetilen Türkiyemizin Cumhuriyet Bayramı kutlu olsun” sözleriyle başladığı mesajında, şunları kaydetti:

Kadınıyla, erkeğiyle, genciyle, yaşlısıyla özgür bir ruha, vatan aşkıyla yanan yüreklere sahip, kuruluşundan kurtuluşuna ve günümüze inanç ve sadakatle erişen bu aziz millet, daha nice bayramlara birlikte ulaşacaktır. Ezelden ebede ülkesine bağlı kalmaya ant içmiş, can vermiş, bedel ödemiş milletimizin, huzur, refah, aydınlık günlere ihtiyacı, her gün daha da artmaktadır. Her türlü zorluğa rağmen, yalnız ve güzel yurdumun bütün vatandaşları Cumhuriyetin kattığı ve kazandırdığı değerlerle dünyaya ‘biz birlikte ayaktayız’ mesajını vermeye devam edecektir. Çıktıkları kurtuluş yolunu zaferle taçlandıran başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile bu ülkenin huzur ve güvenliği, birlik ve bütünlüğü için vatan toprağının kucağına düşmüş bütün şehitlerimizi ve gazilerimizi şükran, minnetle anıyorum. 96 yıldır söylediğimiz gibi yaşasın Cumhuriyet, yaşasın Türk milleti.”

ZOLAN: CUMHURİYET ERDEMLİ İNSANLARIN YÖNETİMİDİR

Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Cumhuriyetin kuruluşunun 96. yıldönümü dolayısıyla bir yayımladığı mesajda, "Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ifade ettiği gibi ‘Cumhuriyet erdemli insanların yönetimidir’ Biz bu anlayışla, dün olduğu gibi bugün ve gelecekte de bu topraklara, cumhuriyetimize ve bağımsızlığımıza sahip çıkmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullanarak, şöyle devam etti:

“Türkiye Cumhuriyeti, 96 yıl önce Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk liderliğinde ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ ilkesi ile kuruldu. Bu gurur hepimizindir. Cumhuriyet, binlerce yıldır bağımsız bir şekilde yaşayan necip milletimizin, canını hiç düşünmeden vatan uğruna şehadet şerbetini içen ve en zor anlarda bile her şeyini vatan aşkı ve bağımsızlığı için feda eden ecdadımızın bizlere bıraktığı en kıymetli hazinedir. Bu milletin bir ferdi olmaktan onur ve gurur duyuyoruz. Biliyoruz ki, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ifade ettiği gibi ‘Cumhuriyet erdemli insanların yönetimidir’ Biz bu anlayışla dün olduğu gibi bugün ve gelecekte de bu topraklara, cumhuriyetimize ve bağımsızlığımıza sahip çıkmaya devam edeceğiz. Başta Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere; silah arkadaşlarına, milli mücadelemizin kahramanlarına, bu kutsal vatanın bağımsızlığı uğruna kanını döken tüm şehit ve gazilerimize minnet ve şükranlarımı sunuyor, Cumhuriyet Bayramımızı en kalbi duygularımla kutluyorum.”

İLHAN: CUMHURİYET, ULUSUMUZA BIRAKILMIŞ EN BÜYÜK MİRAS

Denizli Barosu Başkanı Müjdat İlhan, milli egemenliğe dayanan ve gücünü halktan alan Cumhuriyetin ilan edilişinin 96. yıldönümünü kutlamanın heyecanı, coşkusunu ve onurunu ulusça yaşadığımızı vurguladığı mesajında, şu ifadelere yer verdi:

“Cumhuriyet; Ulusumuzun, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde büyük mücadelesinin, özgür ve bağımsız yaşama iradesinin sonucudur. Türkiye‘nin çağdaş ve demokratik bir ülke olmasının, aydınlık geleceğimizin en önemli güvencesidir. Bizler de Cumhuriyetimizi sonsuza kadar yaşatacak, yüceltecek ve yüzyıllar boyu bu gururla kutlamaya devam edeceğiz. 19 Mayıs 1919‘da Samsun‘a çıkıp Milli mücadeleyi başlatan Mustafa Kemal Atatürk‘ün, 29 Ekim 1923 tarihinde, "Türk Milletinin karakterine ve adetlerine en uygun olan idare, Cumhuriyet idaresidir." diyerek ilan ettiği Cumhuriyet, Ulusumuza bırakılmış en büyük miras ve vazgeçilmez bir değerdir. Türk Milletinin karanlıktan aydınlığa çıktığı, içten ve dıştan gelen gerici, bölücü ve yıkıcı tehlikelere karşı milli egemenlik ve bağımsızlığımızın temeli olan bu değerimizi korumak hepimizin görevidir.Türk Milletinin kanı ve canı pahasına kurduğu ve bizlere emanet ettiği, Cumhuriyetimizi Ulu Önder Atatürk'ün ilke ve inkılapları ışığında çağdaş, sosyal, demokratik bir hukuk devleti olarak geliştirmeyi ve büyütmeyi aynı kararlılıkla da sürdüreceğiz.”

DOĞAN: CUMHURİYETİ KORUMAK BİZLERİN BİRİNCİ GÖREVİMİZ

Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, Cumhuriyetin temellerinin zorlu şartlardaki kurtuluş mücadelesiyle atıldığını belirterek, açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, fedakar halkın kendini yönetmesi adına ‘Efendiler, yarın Cumhuriyeti ilan edeceğiz' dedikten bir gün sonra, 29 Ekim’de Cumhuriyeti ilan etmiştir. Mustafa Kemal Atatürk, 10. yıl Nutku’nda bugünün en büyük bayram olduğunu belirtmiştir. Çağdaşlaşmak ve muasır medeniyetler seviyesine çıkmak, cumhuriyet ve demokrasi ile mümkündür. Ulu Önder Atatürk'ün 'Benim en büyük eserim' dediği ve yüce Türk milletinin canı pahasına büyük fedakârlıkla kurduğu Cumhuriyeti korumak bizlerin birinci görevidir. Bu duygu ve düşünceler ile başta Cumhuriyetin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, silah arkadaşlarını, şehitlerimizi ve gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor, tüm halkımızın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 96'ncı yıl dönümünü kutluyorum.”

ÖRKİ: TÜRK MİLLETİ, CUMHURİYETİMİZİN YILMAZ SAVUNUCULARI OLMAYA DEVAM EDECEKTİR

Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, Cumhuriyetin 96. Yıldönümünü milletçe coşku ve gururla kutladığımızı dile getirdiği açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

“Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde, büyük ulusumuzun gücüyle elde edilen bağımsızlığımızın ilan edilişinin 96.yılında, Büyük Türkiye yolunda ilerlerken hürriyet heyecanı tüm yurdumuzu sardı. Türk milleti her zaman içeride ve dışarıda düşmanlarına karşı birlik, beraberlik ve dayanışma içinde olmayı bilerek, her türlü hain girişimlerin üstesinden gelmeyi bilmiştir. Bunun en yakın örneği olarak 15 Temmuz hain darbe girişimi olmuştur. Türk milleti, bu hain girişimi, devlet ve millet el ele, gönül gönüle, birlik beraberlik içinde hareket ederek bertaraf etmiştir. Terör örgütlerinin ve bazı yabancı devletlerin ülkemize dair tehditkâr söylemlerine rağmen, devletimiz dimdik ayakta durmasını bilmiş, milletimiz de devletine olan güven ve inançla her zaman, her şartta devletinin yanında olmuştur. Türk milleti olarak, her zaman devlet-millet el ele olmayı başararak, bağımsızlığa göz diken hainlere göz açtırılmayacaktır. 29 Ekim tarihinin yüklediği sorumluluğu aklından çıkarmayacak olan Türk milleti, genciyle, yaşlısıyla ilelebet Cumhuriyetimizin yılmaz savunucuları olmaya devam edecektir. Bu anlamlı günde Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, kahraman silah arkadaşlarını ve vatan toprağı uğruna canlarını hiçe sayan milli mücadelemizin bütün şehit, gazilerini rahmet ve şükranla anıyor, Türk Milletimizin Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyorum.”

FİLİZ: CUMHURİYETİMİZE HAYAT VEREN RUH DİMDİK AYAKTADIR

AK Parti İl Başkanı Necip Filiz, kendi istiklaline ve istikbaline, Cumhuriyetin değerlerine sahip çıkan Türk milletinin sayesinde Türkiye Cumhuriyeti'nin ilelebet payidar olacağını belirterek, mesajında şu görüşlere yer verdi:

“Türkiye Cumhuriyeti, 96 yıldır karşısına çıkan zorlukların üstesinden gelerek yoluna devam etmiş, bilhassa son dönemde atılımlar sayesinde dünyanın yükselen güçleri arasında yer almayı başarmıştır. 600 yıllık bir cihan devletinin mirası üzerinde yükselen genç Cumhuriyetimizi, 'muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarma' mücadelesi, aynı azim ve şevk ile bugün de devam etmektedir. Dost ve kardeşlerimizin desteği, gönlünü ve gözünü ülkemize kilitlemiş mazlumların duası, aziz milletimizin birlik ve beraberliğiyle inşallah hedeflerimize ulaşacağız. Farklı dil, inanç ve kültürleri bir arada yaşatan, köklü bir adalet ve barış medeniyetinin mirasçısı olan milletimiz, birbirine sımsıkı kenetlenerek aydınlık yarınlarını beraberce inşa edecektir. İstiklal harbimizi zafere taşıyan, Cumhuriyetimize hayat veren ruh, tıpkı 96 yıl önce olduğu gibi bugün de dimdik ayaktadır. 15 Temmuz ihaneti karşısında, milletimizin gösterdiği şanlı direniş, işte bu ruhun ifadesidir. Bağımsızlık karakteri olan böyle kahraman ve necip bir milletin mensubu olmaktan iftihar ediyorum.”

AKBABA: CUMHURİYETİ GELİŞTİRMEK GÖREVİMİZ

CHP İl Başkanı Mahir Akbaba, Cumhuriyeti “halkın egemenliğini temsil eden kavram, bilimin öncülüğünde medeniyet yürüyüşü” olarak tanımladığı mesajında, şunları kaydetti:

"Atatürk’ün daha Cumhuriyet ilan edilmeden 13 Ağustos 1923'te söylediği 'Yeni Türkiye Devleti bir halk devletidir, halkın devletidir. Geçmişteki yönetim ise bir kişi devleti, kişilerin devleti biçimindedir' sözler anlamlıdır. Cumhuriyetin ilanıyla birlikte başlayan, rejimin ilkelerini belirleyen devrimlerin gerçekleştirilmesi evresidir. Gerek ulusal mücadelede, gerekse devrimlerin gerçekleştirildiği Cumhuriyet dönemi sürecinde, yoğun bir dirençle karşılaşılmıştır. Bu direnç bazen, emperyal güçlerin ve İstanbul yönetiminin örgütlü girişimleri ile bazen de yıllarca devam eden monarşinin toplumun hücrelerine sinen kulluk psikolojisinin etkisiyle ortaya çıkmıştır. Günümüzde gelinen nokta ulusal menfaatlerin değil, global sermayenin menfaatlerinin ön planda tutulmasıdır. Siyasi iktidar, rejimin temel ilkelerini ve demokrasiyi ortadan kaldırma yolunda adımlar atmıştır. Cumhuriyetin temel ilkelerini bir tarafa bırakmış, ülkeyi tek adam yönetimine götürmek için gereken hazırlık ve kilometre taşlarını döşemeye başlamışlardır. Bugün bu karanlık tabloya bakıp kimsenin karamsar davranıp, kaderine razı olma şansı yoktur. Devraldığımız Cumhuriyet ve çağdaş demokrasiyi gelecek kuşaklara daha da geliştirerek teslim etmek bizlerin en büyük görevidir. Bugün de bizler bu güce ve düşüncelerle her alanda çağdaş düşünceye sahip çıkmalıyız."

AKGÜN: YÜZBİNLERCE ŞEHİDİN ADIDIR CUMHURİYET

İYİ Parti İl Başkanı Hasan Akgün, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün “Türk milletinin karakterine en uygun olan idare” diyerek ilan ettiği Cumhuriyetin 96. yıldönümünü milletçe gururla kutladığımızı dile getirdi. Akgün, şöyle devam etti:

“Milli mücadeleyle bağımsızlığımızı taçlandıran, bizlere bırakılmış en büyük mirastır. Cumhuriyet; siyasal, toplumsal ve kültürel alanda hem yenilenmemizi hem de kalkınmamızı sağlamıştır. Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü, kahraman silah arkadaşlarını ve bu toprakları bizlere vatan yapmak için kendilerini feda eden aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi şükran ve rahmetle anıyorum. Yaşamak için ölmek davasıdır hürriyet. Yüzbinlerce şehidin adıdır Cumhuriyet. Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun.”

ERDOĞAN: CUMHURİYET ORTAK PAYDAMIZDIR

Denizli Ticaret Odası (DTO) Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, "Cumhuriyet, hangi dünya görüşü ve düşüncede olursak olalım ortak paydamız, aynı bayrak altında, aynı vatanda, tek devlet ve millet olarak, huzur ve barış içinde yaşayabilmemizin teminatıdır” ifadelerini kullandığı mesajına şöyle devam etti:

“Çünkü, halkın eseri, kendisidir. Ve bu halk, elleriyle kurup yücelttiği bu eşsiz değeri, gelecek kuşaklara da ulaştırmak için tıpkı kuruluşunda ve bugünlerde sınır güvenliğini sağlamak için başlattığı Barış Pınarı Harekatı'nda olduğu gibi 96 yıldır kanıyla ve canı pahasına korumuştur. Atatürk'ün de 'Gidip, Toros Dağları'na bakınız, eğer orada bir tek Yörük çadırı görürseniz ve o çadırda bir duman tütüyorsa, şunu çok iyi biliniz ki bu dünyada hiçbir güç ve kuvvet asla bizi yenemez' dediği gibi, son vatandaşı da yok oluncaya dek, payidar kalacaktır! O'nu daha da yüceltmek ise, kimimizin örnek kahramanlığı, kimimizin el emeği, kimimizin düşüncesi, kimimizin altından da değerli alın teriyle daha iyiye ve güzele elbirliğiyle, omuz omuza yürümekle olacaktır. İş dünyası olarak bizler ise, bu kutsal görevi daha fazla çalışıp üreterek, Türk Malı'nı dünyanın her yerine satarak, yeni girişimler ve yatırımlarla insanımızın huzur ve refahına katkı sağlayarak yerine getirmeye çalışacağız. Cumhuriyetimizin yeni yaşı ve Cumhuriyet Bayramımız, kutlu olsun. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve şanlı ecdadımız olmak üzere, Cumhuriyetimiz ve eşsiz vatanımız uğruna göğsünü kurşuna siper eden, can verip şehadete eren her kim varsa, ebedi mekânı cennet olsun. Şehitlerimiz ile aramızdan ayrılmış gazilerimizin, ruhları şad olsun. Bu vesileyle, şehit anneleri ile babalarının ellerinden öper, aileleri ile kahraman gazilerimiz ve cefakar yakınlarına da şükranlarımızı sunarım."

İNAMLIK: CUMHURİYET EN ÖNEMLİ DÖNÜM NOKTALARIMIZDANDIR

Tavas Belediye Başkanı Hüseyin İnamlık 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yaptığı açıklamada, “Bugün geçmişimizden aldığımız güç ile geleceğe büyük ve emin adımlarla birlik ve beraberlik içerisinde yürüyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir’diyerek işaret ettiği geleceğimizin teminatı olan Cumhuriyetimizin Kuruluşunun 96. yılını kutlamanın gururunu ve coşkusunu hep birlikte yaşıyoruz. Tarihin hiçbir döneminde boyundurluk altında yaşamayan, bağımsızlığına ve özgürlüğüne bağlı olan milletimiz, 96 yıl önce Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde inanç ve kararlılıkla başlatılan Kurtuluş Savaşımızın her safhasını eşsiz zaferle taçlandırarak Türkiye Cumhuriyeti’ni kurmuştur. Cumhuriyetimizin ilanı, milletimizin şanlı tarihindeki en önemli dönüm noktalarından biridir.Milletimizin ortak eseri olan Cumhuriyetimizin kazanımlarına sahip çıkmak,ülkemizin ve nesillerimizin geleceği için çalışmak,mücadele etmek , gerektiğinde fedakarlıkta bulunmak, hepimizin vazifesidir” dedi.