Denizli protokolünden bayram mesajları – D20Haber
18.04.2024, Perşembe
13 °C / 27 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Denizli protokolünden bayram mesajları

Denizli protokolünden bayram mesajları

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 4 Haziran 2019 Salı - 01:03Güncelleme: 4 Haziran 2019 Salı - 01:03
Denizli protokolünden bayram mesajları

On bir ayın sultanı ramazan ayının sona ermesinin ardından Müslümanlık alemi Ramazan Bayramı kutluyor.

Denizli protokolü de yayımladığı mesajlarla vatandaşların Ramazan Bayramı’nı kutladı. İşte o mesajlar:

KARAHAN: BAYRAMLAR MÜSTESNA GÜNLERDİR

Vali Hasan Karahan, Ramazan Bayramı mesajında, “Ruhların güzelleştiği, varlık sahibi olanların yokluk içinde olanları daha iyi anladığı, kardeşliklerin ve insanlar arası ilişkilerin geliştiği bu manevi ayı gelecek yıl tekrar ulaşmak temennisiyle uğurlarken, bu uğurlama yerini Mübarek Ramazan Bayramı’nın gelmesi ile birlikte yeni bir sevince, umuda ve birlikteliğe bırakmaktadır” diyerek, şunları kaydetti:

“Bayramlarımız, mutlulukların paylaşıldığı, birlik, beraberlik, kardeşlik, dostluk duygularının güçlendirildiği, dargınlık ve kırgınlıkların unutulduğu, insanların kaynaşmasına ve huzurlu yaşamın tesisine vesile olan müstesna günlerdir. Sevinmek kadar sevindirmenin de büyük önem taşıdığı bu özel günlerde, nefsimizin ve bencilliğimizin bizi yönlendirmesine fırsat vermeden kırgınlıkları, dargınlıkları zihnimizden ve davranışlarımızdan söküp atmalıyız. Büyük Türk Milletinin en güzel hasletlerinden olan, yardım etmek, kim olursa olsun hiçbir ayrım gözetmeksizin güçsüzün, muhtacın yanında olmak anlayışıyla, sosyal yardımlaşma ve dayanışmanın da gereği olarak yoksul, kimsesiz, hasta ve yaşlıları ziyaret ederek, bitap düşmüş yürekleri onarmalı, yetimlerin, gariplerin, kimsesizlerin tebessümüyle, bayram sevincimize onları da ortak etmeliyiz.”

ZOLAN: BAYRAMLAR BİRLİK VE BERABERLİĞİN PEKİŞTİĞİ GÜNLERDİR

Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Ramazan Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Mesajında, bayramların pek çok güzel duyguyu içerisinde barındırdığına dikkati çeken Başkan Osman Zolan, şöyle devam etti:

"Ramazan Bayramı, kardeşliğin, hoşgörünün, sevginin, birlik ve beraberliğin pekiştiği günlerimizdendir. Bu bayram, herkesin birbirine sevgi ve hoşgörü ile baktığı, paylaşma ve dayanışma duygusunu güçlendirdiği anları yaşamalıyız. Bu özel günleri çok iyi değerlendirerek dargınlıklara ve küslüklere son vermeli, ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza yardım etmeli, onların sıkıntılarını paylaşmalıyız. Akraba, dost, yaşlı, hasta ve ihtiyaç sahibi insanlarımızı ziyaret etmeli, onların gönüllerini alıp, bayram sevincini doyasıya yaşamalıyız. Bugün, bu mübarek günleri huzur ve güven içinde idrak edebiliyorsak bunu, ülkemizin bağımsızlığı, milletimizin birlik ve beraberliği için canlarını feda eden aziz şehitlerimize ve gazilerimize borçluyuz. Vatanı ve milleti için kanını döken tüm kahramanlarımızı rahmet, minnet ve saygıyla yad ediyorum. Bu düşüncelerle Ramazan Bayramımızın hayırlara vesile olmasını diler, Denizlimizin, ülkemizin ve tüm İslam aleminin mübarek bayramını en kalbi duygularımla kutlarım.”

BAĞ: BAYRAMLAR PAYLAŞMAYI ARTIRAN GÜNLERDİR

Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ, Ramazan Bayramı’nın tüm Müslümanlık alemine hayırlar getirmesini dileyerek, şu ifadelere yer verdi:

“Bayramlarımız; insanları birbirine yakınlaştıran, sevgi ve kardeşlik bağlarını güçlendiren, milli ve manevi duygular içerisinde yardımlaşma ve paylaşım duygularımızı arttıran mukaddes günlerimizdendir. Topluma umut ve sevgi veren, birlik ve dirliği tazeleyen bayramlarımız, bu sebeplerle; anlam ve önemine uygun olarak kutlanmalı, başta aile büyüklerimiz ve yakınlarımız olmak üzere kimsesizler, yaşlılar ve yardıma muhtaç vatandaşlarımız ziyaret edilerek gönülleri alınmalıdır. Başı rahmet, ortası mağfiret ve sonu ebedi azaptan kurtuluş olan Ramazan-ı Şerif’i huzur içinde tamamlayarak toplumumuzu kaynaştıran ve kardeşliğimizi pekiştiren mübarek Ramazan Bayramı’na kavuşmuş olmanın sevincini ve coşkusunu en kalbi duygularla yaşıyoruz. Tüm bu duygu ve düşüncelerle, Pamukkale Üniversitesi ailesi olarak; Ramazan Bayramı’nın başta ülkemiz ve tüm İslam âlemi olmak üzere tüm dünyada barış, huzur ve mutluluklara vesile olmasını diler; sağlık huzur ve mutlulukla nice bayramlara ulaşmayı temenni ederim.”

DOĞAN: BAYRAMA ULAŞMANIN MUTLULUĞUNU YAŞIYORUZ

Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, Ramazan Bayramı mesajında, “Birlik, beraberlik ve kardeşlik ayı olan Ramazan ayını geride bırakarak, sevdiklerimizle bir arada olduğumuz, dargınlıkları unuttuğumuz Ramazan Bayramı’na ulaşmanın huzurunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Merkezefendi Belediyesi olarak, bütün hemşerilerimizle birlikte, Ramazan ayını en iyi şekilde yaşamaya gayret ettik. Merkezefendili kardeşlerimizle iftar sofralarında oruçlarımızı beraber açtık, yemeklerimizi paylaştık. Manevi değerlerin pekiştiği bayramlarımız, toplumumuzun kaynaştığı, sevgi ve saygının perçinlendiği özel ve değerli günlerdir. Bu duygu ve düşüncelerle, mübarek Ramazan Bayramı’nın, ülkemize güven, barış, adalet, hukuk ve huzur getirmesini temenni ediyor, Türk milletinin, Denizlililerin ve Merkezefendililerin Ramazan Bayramı’nı en içten duygu ve dileklerimle kutluyorum” dedi.

BAŞKAN ÖRKİ: BAYRAM MUTLULUKLARI PAYLAŞMAKTIR

Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, Ramazan Bayramı mesajında, “Bayramlar, mutluluğun ve
huzurun paylaşıldığı zamanlardır. Acısıyla tatlısıyla güzel bir Ramazan ayı geçirdik. Belki bu süreçte yakınlarımızı kaybettik, mutlu haberler aldık. Yakınlarına kaybedenlere başsağlığı, şifa bekleyenlere de acil şifalar diliyorum. Güzel haber alanlara da bu müjdelerin hayırlara vesile olmasını diliyorum. Ramazan Bayramı, tüm dünyadaki Müslümanlar için en önemli bayramlardan biri. Ramazan bayramı şükrün, birlik ve beraberliğin mutluluğun ve huzurun paylaşıldığı zamanlardır. Bu paylaşımla güzellikler artar. Allah, önümüzdeki yıllarda da Ramazanlara ve bayramalar kavuşmayı nasip etsin.
Başta Pamukkale’de yaşayan hemşehrilerim olmak üzere tüm Denizli halkına, ülkemizin her köşesinde yaşayan vatandaşlarımız ile tüm İslam aleminin Ramazan Bayramı’nı kutlar, nice bayramlara kavuşmayı temenni ederim” dedi.

ERDOĞAN: ŞEKER TADINDA BİR BAYRAM DİLİYORUM

Denizli Ticaret Odası (DTO) Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, halkın Ramazan Bayramı’nı kutladı. Vatandaşlarımızın arasındaki insani bağların daha da güçlenmesini ve birbirlerine duydukları sevginin hızla çoğalmasını temenni eden Başkan Erdoğan, şunları kaydetti:

“Bayramlarımız, birçok güzelliği buluşturur. İnsanlar, her türlü farklılık ve ayrılığı bir kenara bırakarak bayramlaşırlar, kucaklaşırlar. Bu manevi atmosferin, milli birlik ve beraberliğimizin artmasına vesile olmasını umarım. Bu sayede, vatandaşlarımızın arasındaki insani bağların daha da güçlenmesini, birbirlerine duydukları sevginin hızla çoğalmasını temenni ediyorum. Rahmet ve bereket ayı Ramazan-ı Şerif’i, sağlık ve afiyetle tamamlamanın mutluluğunu yaşarken, birlikte aynı heyecan ve sevinçle karşıladığımız Ramazan Bayramı’nızı, en içten duygularımla kutluyorum. Yüce Rabbimden, bu müstesna günün, insanlığa sağlık, huzur, barış ve mutluluk getirmesini diliyorum. Aileniz, yakınlarınız ve sevdiklerinizle, ağzınızın tadı bozulmadan geçireceğiniz sağlıklı, mutlu ve güzel günler sizinle olsun.”

ŞEVİK, BULDANLILARIN BAYRAMINI KUTLADI

Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, Ramazan Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
Mesajında, dayanışma ve hoşgörü ortamıyla bir Ramazan ayını daha geride bırakarak, bayrama ulaşmanın sevincini Buldanlılarla birlikte yaşadıklarını vurgulayan Şevik, tüm Buldan halkının Ramazan Bayramını kutladı. Şevik, şöyle devam etti:

"Toplumumuza huzur, sofralarımıza bereket getiren, dayanışma ve hoşgörü ortamıyla bir Ramazan ayını daha geride bıraktık. Böyle güzel bir ortamda Ramazan Bayramı'na huzurla girmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bayramlar toplumsal birliği sağlayan, değerlerin hatırlandığı, güzelliklerin ve iyiliklerin yoğun olarak yaşandığı, insanlar arasında karşılıklı sevgi ve saygının geliştiği, dostluk ve kardeşlik hislerinin güçlendiği günlerdir. Bu anlamlı ve özel günlerde, akraba ve komşularımızın yanı sıra kimsesizlerimizi de ziyaret ederek, Ramazan Bayramı ruhuna uygun yaşamalıyız." dedi.