Denizli protokolünden 15 Temmuz mesajları – D20Haber
19.04.2024, Cuma
11 °C / 27 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Denizli protokolünden 15 Temmuz mesajları

Denizli protokolünden 15 Temmuz mesajları

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 15 Temmuz 2019 Pazartesi - 09:20Güncelleme: 15 Temmuz 2019 Pazartesi - 09:19
Denizli protokolünden 15 Temmuz mesajları

Denizli protokolü, yayınladığı mesajlarla vatandaşların devletin yanında yer aldığı cesur duruşa vurgu yaparken, hain darbe girişimini de bir kez daha lanetledi.

Türkiye 15 Temmuz’da Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimiyle karşı karşıya kaldı. 250 şehidin verildiği o gecenin sıcak geçtiği illerden birisi de Denizli olmuştu. Ankara’ya gönderilmek üzere Çardak Havaalanı’na asker sevk edildiğinin duyulması ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla evlerinden çıkan Denizlililer, Çardak’ta bir grup askerin yolunu kesti. Çınar Meydanı ise tarihi anlarından birisini yaşadı. Darbe girişiminin yıldönümünde Denizli protokolü de mesajlarla o gece yaşananlara dikkat çekti.

KARAHAN: MİLLETİMİZ EGEMENLİĞİNE SAHİP ÇIKMIŞTIR

Vali Hasan Karahan, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü mesajında, 2023 hedeflerine kararlı adımlarla koşan Türkiye’nin FETÖ’nün alçak darbe girişimiyle engellenmek istendiğini belirterek, şu ifadelere yer verdi:

“Aziz milletimiz, 15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla çıktıkları sokaklarda tanklara, bombalara, kurşunlara göğsünü siper etmiş, bu hain girişimi vatansever güvenlik güçlerimizle birlikte canı pahasına engelleyerek ülkesine, devletine, demokrasisine, geleceğine ve egemenliğine sahip çıkmıştır. Milletimizin cesaretini, kahramanlığını, ülkesine, milletine ve demokrasisine bağlılığını gösterdiği ve tarihimizin en önemli dönüm noktalarından biri olan 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nün üçüncü yıldönümünde, başta alçak darbe girişimini engelleyen kahraman şehitlerimiz olmak üzere tüm şehitlerimize ve ebediyete intikal eden gazilerimize Allah’tan rahmet, hayatta olan gazilerimize ise sağlık ve esenlikler dilerim.”

TİN: 15 TEMMUZ TÜRK MİLLETİNİN ZAFERİDİR

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, 15 Temmuz’un milyonlarca kahramanı olduğunu belirtti. “15 Temmuz Türk milletinin zaferidir” diyen Tin, şöyle devam etti:

“Milletimiz 15 Temmuz’da büyük bir ihanetle karşı karşıya kaldı. Askeri üniformaların içerisine saklanan hainler, ülkemizi ve milletimizi tarumar edip, yerle yeksan etmek için bir girişim, bir kalkışma başlattı. Milletin paralarıyla alınan tankları, tüfekleri, mermileri, bombaları acımasızca millete doğrultarak ihanetin en büyüğünü işlediler. Kısacası ecdadımızın bize emanet olarak bıraktığı bu ülkeye karşı, ne idüğü belirsiz kendini bilmez çapulcular, ihanet girişiminde bulundu. Ancak hesap edemedikleri bir gerçek vardı. O da bu asil milletin vatanı, bayrağı, devleti ve bekası için canını seve seve vermekten asla geri durmayacağıydı. Söz konusu vatanı olduğunda ardına bile bakmadan cesurca ilerleyen, sağında, solunda onlarca kişi vurulup düştüğü halde geri dönmeyi bir defa bile aklına getirmeyen bir milletin durdurulamayacağını tüm dünya 15 Temmuz gecesi bizzat gördü. Kahraman milletimiz 15 Temmuz gecesi hainlere geçit vermedi, vatan sevgisinin canından bile kıymetli olduğunu tüm dünyaya alenen ilan etti. Çıplak yumruklarıyla tankın, tüfeğin önüne geçen, savaş uçaklarına levye demiri fırlatan, helikopterlerden atılan kurşunlara taş atarak karşılık veren milletimizi hiçbir fani asla yeryüzünden silemez. Türk Milleti daha önce yaşadığı mücadele yıllarında nasıl cesurca memleketini savunup destanlar yazdıysa, 15 Temmuz gecesi de aynı şekilde bir kahramanlık destanı yazmıştır”

ZOLAN: DENİZLİ, UNUTULMAZ BİR DESTANA İMZA ATTI

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla yayınladığı anma günü mesajında, Denizli’nin kahraman evlatlarının vatanına, bayrağına, bağımsızlığına, demokrasiye ve millet iradesine sahip çıktığını vurgulayarak, şunları kaydetti:

“Necip milletimiz binlerce yıldır vatanı ve bağımsızlığı için canını vermekten asla ve asla çekinmemiştir. Değerlerine her zaman sahip çıkan Türk milleti geçmişte olduğu gibi 15 Temmuz 2016 günü de gözünü kırpmadan vatanımızın bekası, ülkemizin bağımsızlığı ve milletimizin huzuru için canını ortaya koymuş, 250 vatandaşımız şehit olmuş, 2 bin 193 vatandaşımız ise gazilik payesi almıştır. Aziz milletimiz darbe girişiminin ilk dakikalarından itibaren hainlere, işbirlikçilere ve ülkemize göz koyan dış mihraklara gereken en sert cevabı vermiştir. İhanet çetesi FETÖ tarafından yapılan hain darbe girişimi, Sayın Cumhurbaşkanımızın dirayeti, hükümetimizin kararlı tutumu ve aziz milletimizin devletine sahip çıkmasıyla bertaraf edilmiştir. Tüm Türkiye’de olduğu gibi 15 Temmuz 2016’da Denizlimiz de bu hainliğe karşı dimdik ayakta durdu, unutulmaz bir destana imza attı. Denizli’nin kahraman evlatları vatanına, bayrağına, bağımsızlığına, demokrasiye ve millet iradesine sahip çıktı.”

BAĞ: 15 TEMMUZ CANLARLA ÖDENEN BİR DESTANIN ADIDIR

Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü mesajında, büyük milletlerin büyük destanları olduğuna işaret ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Büyük Türk milletinin en büyük destanlarından birinin adıdır. 15 Temmuz canlarla ödenen bir destanın adıdır. İstiklal Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un ‘Girmeden tefrika bir millete düşman giremez; Toplu vurdukça yürekler onu top sindiremez’ dizelerinde anlattığı gibi, 15 Temmuz gecesi beraber hareket eden aziz Türk milletinin ne tank ne uçak ne de bir tüfek tarafından asla durdurulamayacağının en güzel örneğidir. 15 Temmuz 2016’ gecesi, aziz milletimizin birlik ve dirlik içinde kazandığı nice zaferlerinden ve kahramanlık örneklerinden biri olarak tarihe geçmiştir. Bu hain girişimle demokratik yapımız, anayasal düzenimiz, parlamenter sistemimiz, milli bütünlüğümüz, iç barışımız bir kez daha alçakça bir saldırının hedefi kılınmıştır. Milletimizi istedikleri zaman istedikleri şekilde hizaya sokacağını sanan hainler, 15 Temmuz 2016 gecesi amaçlarına ulaşmak için fiili saldırılarından birisini daha gerçekleştirmişlerdir. Ülke yönetimini gayrimeşru yollardan ele geçirmek, millet iradesini kanlı bir şekilde bastırmak, halk üzerinde dış güçlere bağlı bir azınlık otoritesi oluşturmak amacıyla FETÖ tarafından başlatılan bu menfur kalkışma, yüce milletimizin bizzat kendisi tarafından bastırılıp akamete uğratılmıştır.”

FİLİZ: MİLLETİMİZ GÖĞSÜNÜ KURŞUNLARA SİPER ETTİ

AK Parti İl Başkanı Necip Filiz, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü ile ilgili açıklamasında, Türk milletinin kutsallarını korumak uğruna canını vermekten çekinmeyeceğini hainlere karşı durarak bir kez daha gösterdiğini kaydederek, sözlerine şöyle devam etti:

“15 Temmuz darbe girişimi, milletin darbe heveslilerine verdiği bir büyük ders olarak, bu milletin şanlı tarihindeki yerini alacak ve hiçbir zaman hatırımızdan çıkmayacaktır. 15 Temmuz’da meydanlara koşan her vatan evladı, uğrunda ölümü göze aldığı milli değerlerimizi, demokrasimizi, birliğimizi ve bağımsızlığımızı ölümsüzleştirmişlerdir. Üzerimizde hain emelleri olan devletlerin maşası olan FETÖ’cü yapılanmalar, ülkemizde kaos ve kargaşa ortamı yaratmak isteyerek bu milletin bağımsızlığına, demokrasisine göz dikti. Fakat millet olarak el ele vererek bayrağımıza, devletimize ve vatanımıza sahip çıktık. O kara geceyi aydınlatan, vatanına sahip çıkan milletimiz oldu. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla dünya tarihinde eşi benzeri görülmemiş bir darbe direnişi başladı. Kahraman milletimiz, FETÖ’cü hainlere karşı göğsünü kurşunlara siper ederek bu kalkışmaya izin vermedi. O gece genci yaşlısı, kadını erkeği, Türkü, kürtü, lazı çerkezi, alevisi sünnisi el ele sırt sırta, omuz omuza vererek hep beraber gazaya yürüdü. Demokrasi şehitlerimiz, tarihin şerefli sayfalarına adını yazdırarak ölümsüzleştiler. İnşallah bu millet böyle bir tehlikeyi bir daha yaşamaz.”

ÖRKİ: DEVLET VE MİLLET EL ELE BİR DESTAN YAZILMIŞTIR

Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, 15 Temmuz’un Türk milletinin birlik ve beraberliğini, devletine olan güvenini, demokrasiye sahip çıkışını ispatladığı gün olduğunu belirtti. Örki, “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” mesajında şunları kaydetti:

“Türk milletinin, milli iradenin birlikte sağlam duruşuyla hain kanlı darbe girişimi oyuncuları hedeflerine ulaşamamıştır. Dün olduğu gibi, bugün de yarın da aynı milli mücadele ruhuyla Türk milleti demokrasisine sahip çıkacaktır. Bir Millet düşünün tarihi zaferlerle dolu, bağımsızlık uğruna nice bedeller ödeyip, her şartta ve koşulda bağımsızlığına, bayrağına, vatanına sahip çıkmış. İşte bu milletin adı Türk milletidir. Milletine, devletine, vatanına, bayrağına sahip çıkan halkımız, ülkemiz içinde hain planlar kurarak, devletimize, demokrasimize karşı darbe girişimine kalkışanlara en güzel cevabı 15 Temmuz 2016 günü vermiştir. O gün tankların, silahların karşısında, helikopterlerin, füzelerin altında korkusuzca duran analarımız, bacılarımız, kardeşlerimiz, babalarımız imanıyla, inancıyla, Türk Milleti’nin birlik ve beraberliğini, devletine olan güvenini, demokrasiye sahip çıkışını ispatladığı gündür. O gün, devlet ve millet el ele bir destan yazılmıştır. 15 Temmuz günü de bu net duruşun bir sonucudur. Milletimiz terörde, darbede, işgal durumunda her zaman birlik ve beraberlik içinde olmuştur, olmaya da devam edecektir. O karanlık gecenin aydınlığa kavuşmasında dik duruşlarıyla, cesaretleriyle yüreklerimizde ebedi yer etmiş tüm şehitlerimizi, gazilerimizi minnet ve şükranla yâd ediyoruz. 15 Temmuz destanını hiçbir zaman unutmayacak, unutturmayacağız.”

ERDOĞAN: İHANET İLE ZAFERİN BİR ARADA OLDUĞU O GÜNÜ UNUTMAYACAĞIZ

Denizli Ticaret Odası (DTO) Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” mesajında, “İhanet ile zaferin bir arada olduğu o günü unutmayacağı, unutturmayacağız” diyerek, şu ifadelere yer verdi:

“Allah’a şükürler olsun ki, milletimiz ihanet şebekesine karşı dik durdu. Canı pahasına milli değerlerini savundu. Cesareti ve feraseti ile bir büyük belayı, fitneyi durdurdu. Başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere, Gazi Meclisimiz, halkımız ve sivil toplum kuruluşlarımızın kararlı duruşuyla, hain darbe girişimini savuşturdu. Kahraman milletimiz, demokrasimizin hiçbir kaba kuvvete teslim olmayacak kadar güçlü olduğunu herkese gösterdi; tüm dünyaya ‘Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni, milletin iradesi dışında hiçbir güç yönetemez’ mesajını verdi. Elbette bunun için büyük bir bedel ödedik. Darbe girişimine karşı verdiğimiz bu mücadelede 250 vatandaşımız şehitlik mertebesine ulaştı. 2 bin 301 vatandaşımız ise gazi oldu. Şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi ise şükranla anıyoruz. Milletimizin önünde bir kez daha saygıyla eğiliyoruz. Çünkü, dünyada çok az millet bu bedeli ödeyebilir.”

Türkiye’nin 15 Temmuz gibi büyük bir badire sonrasında hızla ve çok kısa bir sürede toparlandığını dile getiren Erdoğan, “Ülke olarak, büyümede, istihdamda ve ihracatta durmadan yol almalı, yeni rekorlar kırmalıyız. Vatandaşlarımızın refah seviyesini daha da artıracak işlere imza atmalıyız. Demokratik kazanımlarımızı daha da güçlendirerek, çok daha ileri noktalara taşımalıyız. Ancak birlikte hareket eder, hep birlikte ve elbirliğiyle çalışırsak, hepimiz için daha iyi bir gelecek inşa edebiliriz. O nedenle, iş dünyası olarak, işvereninden emekçisine kadar ülkemiz ve milletimiz için şimdi daha büyük bir azimle çalışmalı, var gücümüzle Türkiye’yi daha da ileriye ve iyiye taşımalıyız. Biz, Türkiye’nin geleceğinin güzel olacağına dair umutluyuz. Gücümüz milli irade, hedefimiz büyük Türkiye! Vatan milletin, irade milletin! 15 Temmuz’u asla unutmayacağız, unutturmayacağız” dedi.

BOYACI: DEMOKRASİDEN YANA TARAF OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Denizli Gazeteciler Cemiyeti (DGC) Başkanı Osman Nuri Boyacı, Denizli basınının demokrasiden yana taraf olmaya devam edeceğini söyledi. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla açıklamada bulunan Boyacı, şöyle dedi:

“Ülkemiz, 15 Temmuz 2016 günü Cumhuriyet tarihinde daha önce emsali görülmemiş, alçakça, haince bir saldırı yaşadı. Bu ülkenin korunması amacıyla kendilerine teslim edilen silahlarla Türkiye’mizi hedef alan hainlerin darbe ve kıyım gecesi, Türk milletinin vatanperverliği sayesinde başarısızlığa uğratıldı. Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) , neredeyse devletimizin bütün kurumlarına saldırarak ele geçirmeye çalışan FETÖ ihanet şebekesi karşısında tarih yazan Türk milleti, hain planı bertaraf ederek tüm o zor zamanlardan daha da güçlenerek çıkmamızı sağlamıştır. Denizli basını olarak o karanlık gecede devletimizin, milletimizin ve demokrasimizin yanında yer aldık. Bugün de yarın da Denizli basını olarak safımız demokrasi, vatan, millet tarafında olacaktır. O karanlık gecede darbe girişimine karşı verilen mücadelede, şehit olan 251 vatandaşımıza Allah Rahmet, Gazilerimize uzun ve huzurlu ömürler diliyorum.”