Denizli Horozu heykeli için Guinness’e başvurulacak – D20Haber
19.04.2024, Cuma
13 °C / 18 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Denizli Horozu heykeli için Guinness’e başvurulacak

Denizli Horozu heykeli için Guinness’e başvurulacak

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 10 Mart 2019 Pazar - 08:22Güncelleme: 10 Mart 2019 Pazar - 08:22
Denizli Horozu heykeli için Guinness’e başvurulacak

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, Millet Bahçesi Seyir Tepesi'nin “Horoz Köy” etabında yer alacak Denizli Horozu Heykeli için, Guinness Rekorlar Kitabı’na başvuru yapılacağını açıkladı.

Millet Bahçesi Seyir Tepesi'nin ilk etabını oluşturan yapay şelalelerin açılış töreni dün gerçekleştirildi. Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, törendeki konuşmasında, projenin Horoz Köy etabında dev bir horoz heykelinin de yer aldığını, horoz heykeli için Guinness'e başvuracaklarını, bu heykelin rekorlar kitabına girmesiyle tanıtıma katkı sağlanacağını söyledi.

Şelale, El Sanatları, Kır Lokantası, Gençlik Vadisi, Sonsuzluk Bahçesi gibi etaplardan oluşan Millet Parkı'nda alanlardan birisini de Horoz Köy’ün oluşturacağını kaydeden Gürlesin, "Proje kapsamında Horoz Köy etabında yapmakta olduğumuz 11 metre kaidesiyle 16 metre yüksekliğinde toplam 27 metre yüksekliğinde bir horozumuz var. Biz bunun sadece Türkiye'de değil dünyada bir numara olduğunu iddia ediyoruz. Horoz heykeli için Guinness'e başvuracağız. İnşallah Guinness Rekorlar Kitabı'na da bu horozumuzla da girip hem Denizli'mizin hem de Türkiye'nin tanıtımına katkı vereceğiz" diye konuştu.

Heykeltıraş Osman Atmaca tarafından yapımına 6 ay önce başlanılan heykel ve kaidesi için 26 ton demir kullanıldığı, kaidesiyle birlikte 27 metre yüksekliğindeki horoz heykelinin kentin genelinden görülebileceği belirtildi.

DENİZLİ (AA)