Büyükşehir’den yeni stat ve Millet Bahçesi – D20Haber
20.04.2024, Cumartesi
13 °C / 18 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Büyükşehir’den yeni stat ve Millet Bahçesi

Büyükşehir’den yeni stat ve Millet Bahçesi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 27 Şubat 2019 Çarşamba - 15:06Güncelleme: 28 Şubat 2019 Perşembe - 12:54
Büyükşehir’den yeni stat ve Millet Bahçesi

Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı'nın AK Partili Başkan Adayı Osman Zolan’ın açıkladığı “258 Vizyon Proje” arasında yeni Şehir Stadyumu ve Millet Bahçesi de yer aldı. Başkan Zolan, Denizli’ye yeni bir stat kazandıracaklarını, Atatürk Stadı’nın yerine de millet Bahçesi yapacaklarını bildirdi.

Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı'nın AK Partili Başkan Adayı Osman Zolan, dün gerçekleştirilen lansmanla yeni dönemde Denizli'ye kazandırmayı planladığı “258 Vizyon Proje”nin tanıtımını yaptı. "Sen ben yok önce Denizli" sloganıyla duyurulan projeler arasında en çok dikkati çeken yatırımlardan "Şehir Stadyumu" ve "Millet Bahçesi" heyecanla karşılandı. Başkan Osman Zolan, lansmanını yaptıkları 258 proje logosunun rengini yeşil-siyah olarak belirlediklerine işaret ederek, Denizlispor'un forma renklerinin Denizli horozunun kuyruğunun renklerinden geldiğini söyledi.

"DENİZLİ’MİZ NE İSTİYORSA O OLACAK"

"İnşallah o senen bu sene" diyerek konuşmasına devam eden Başkan Zolan, şampiyonluk yolunda emin adımlarla ilerleyen Denizlispor'a desteklerinin artarak devam edeceğini söyledi. Zolan, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan zaten müjdesini verdi. Stadyumun yeri hazır. İnşallah yeni stadyumumuzun temelini 2019'da atacağız ve Denizli’mize kazandıracağız" dedi.

Stat kapasitesinin ihtiyaca, talebe ve gelecek öngörülerek belirleneceğini söyleyen Zolan, özellikle taraftarların isteklerinin çok önemli olduğuna dikkati çekti. Zolan, "Projemizi açıkladığımız andan itibaren gerek stad kapasitesi gerekse projeyle ilgili birçok olumlu öneri ve tespit aldık. Bu fikirlerin hepsi bizim için çok özel ve anlamlı. Kimse merak etmesin Denizlimiz ne istiyorsa o olacak" diye konuştu.

"ESKİ STAT ALANINA MİLLET BAHÇESİ GELİYOR"

Eski stadyumun yıkılıp yerine Millet Bahçesi yapacaklarını anlatan Başkan Osman Zolan, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan talimatı verdi. Eski stadımızın olduğu bölge konut yoğunluğu olan bir alan. Burası insanlarımızın nefes alacağı, güzel vakit geçirebileceği bir yer olacak. Millet kıraathanesi, göleti, koşu ve bisiklet yolları, dinlenme alanları ve daha birçok güzellikleri ile yeşil Denizlimiz yeni bir yeşil alana, eşine az rastlanır bir projeye daha kavuşacak" ifadelerini kullandı.