Büyükşehir’den Ahilik Merkezi ve Kültür Kompleksi projesi – D20Haber
19.04.2024, Cuma
13 °C / 18 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Büyükşehir’den Ahilik Merkezi ve Kültür Kompleksi...

Büyükşehir’den Ahilik Merkezi ve Kültür Kompleksi projesi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 9 Mart 2019 Cumartesi - 16:40Güncelleme: 9 Mart 2019 Cumartesi - 16:42
Büyükşehir’den Ahilik Merkezi ve Kültür Kompleksi projesi

Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, hayata geçirecekleri Ahilik Merkezi ve Kültür Kompleksi ile Ahilik kültürünü yaşatacaklarını bildirdi.

Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı'nın AK Partili Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Osman Zolan, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ile Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi'ni ziyaret etti.

Başkan Osman Zolan, ziyarette Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkan Vekili Mehmet Ali Erbeği, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Musa Çelikkol, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Köksal Semerci, birliğin ve kooperatifin yönetim kurulu üyeleri ile oda başkanlarıyla bir araya geldi.

Bugüne kadar kendilerine verdikleri desteklerden dolayı Başkan Osman Zolan'a teşekkür eden Erbeği ve Çelikkol, seçim çalışmalarında başarılar dileyerek, Başkan Zolan'ın yanında olduklarını söyledi.

Esnafın Denizli için çok önemli olduğunu belirten Zolan, "Uzun yıllardır Denizli’mize birlikte hizmet ettiğimiz siz değerli başkanlarımızı ziyaret etmek bizlere mutluluk verir. Sizlerden bu güne kadar destek gördük, güç aldık. Beraber yol arkadaşlığı yaptık. Birçok güzel işleri birlikte başardık" dedi.

"DENİZLİ ÇOK ÖZEL BİR ŞEHİR"

"Denizlimiz bu gün bu hale geldiyse bu bir kişinin başardığı bir şey değil. El birliği ile güç birliği ile Denizimizi bu günlere getirdik” diyen Zolan, şöyle devam etti:

“Artık Denizlimiz başka yerlere imrenen değil imrenilen hale geldi. Bugün Denizli Türkiye'de parmakla gösteriliyor. Allah'ım yolumuzu açık etsin. İnşallah Denizlimiz hız kesmeden yoluna devam etsin. Çünkü Denizli sizlerin de bildiği gibi çok özel bir şehir. Denizli'yi üretimin başkenti haline getiren Ahilik kültürüdür. Ahiliğin bugünkü temsilcileri de sizlersiniz. Denizli, her yönüyle ahiliğin merkezi. Ben Denizli'yi tükettiğinden daha fazla üreten, satın aldığından daha fazlasını satan ve çalışkan insanların olduğu bir şehir olarak tanımlarım. İnşallah tüm şehirlerimiz Denizli gibi olsun isteriz" dedi.

"SEN BEN YOK ÖNCE DENİZLİ"

Denizli Ahilik Merkezi ve Kültür Kompleksi projesini de anlatan Başkan Osman Zolan, "Kent merkezinde inşa edilecek Ahilik Merkezi ve Kültür Kompleksi ile ahilik kültürümüz gelecek nesillere tanıtılıp, yaşatılması sağlanacak. Bu komplekste eski meslekler tanıtılacak, çocuklarımıza yönelik eğitimler verilecek, Denizli’ye gelen yerli ve yabancı turistlere Denizli’nin yüzlerce yıllık ticaret hayatı anlatılacak. İnşallah bunu birlikte başarırız. Ortak paydamız Denizli. Sen ben yok önce Denizli. Verdiğiniz desteklerden dolayı ben sizlere çok teşekkür ederim" diye konuştu.