Büyükşehir’den 4 yeni çevre yolu – D20Haber
19.04.2024, Cuma
11 °C / 27 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Büyükşehir’den 4 yeni çevre yolu

Büyükşehir’den 4 yeni çevre yolu

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 5 Mart 2019 Salı - 14:58Güncelleme: 5 Mart 2019 Salı - 14:58
Büyükşehir’den 4 yeni çevre yolu

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Yeni Çevre Yolu, Doğu Çevre Yolu, Güney Çevre Yolu ve Akvadi - Akhan Çevre Yolu projeleriyle kent ulaşımında yeni bir çığır açacaklarını belirtti.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı'nın AK Partili Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Osman Zolan, ulaşımı rahatlatmak için Üçgen Köprülü Kavşakları, Zeybek Köprülü Kavşağı, Sanayi Bağlantı Köprüsü, Hal Köprülü Kavşağı, Ankara Yolu Köprülü Kavşağı, Bozburun Köprülü Kavşağı ve çevre yolu ile Akhan virajı gibi son dönemde milyonlarca liralık yatırımlar gerçekleştirdiklerini ifade etti.

KENT VE ŞEHİRLERARASI TRAFİK AYRILACAK

Yeni dönem için açıkladığı 258 vizyon proje arasında Yeni Çevre Yolu, Doğu Çevre Yolu, Güney Çevre Yolu ve Akvadi - Akhan Çevre Yolu projelerinin de yer aldığını bildiren Zolan, bu yatırımlar ile İzmir yolu Antalya yoluna, Antalya yolunun da Ankara yoluna bağlanarak uzakların yakın olacağını, projelerin tamamlanmasıyla şehirlerarası ve kent merkezi trafiğinin tamamen birbirinden ayrılacağını kaydetti.



HONAZ TÜNELİ BİTECEK, YENİ ÇEVRE YOLU AÇILACAK

Ağır ve yoğun trafiğin Denizli içinden geçerek şehir içi trafiği alt üst etmesine izin vermeyeceklerinin altını çizen Başkan Zolan, “Cumhurbaşkanımız ve milletvekillerimizin desteği, bizim de gayretimizle yeni çevre yollarını açarak, ulaşımda önemli sorunlardan bazılarını çözmek istiyoruz. Şehir trafiğini önemli ölçüde rahatlatacak Honaz Tüneli’nin yapımının kısa sürede tamamlayıp, yeni çevre yolunu hizmete alacağız. Böylece Denizli, önemli bir ulaşım arterine daha sahip olacak” dedi.

 

DOĞU ÇEVRE YOLU

Bağbaşı, Kınıklı, Pamukkale Üniversitesi bölgeleri ile Ulus Caddesi’nden gelen trafiğin yeni yapılacak Doğu Çevre Yolu ile Ankara - Antalya Çevre Yolu’na bağlanacağını anlatan Büyükşehir belediye Başkanı Osman Zolan, “Kayıhan, Karakurt ve Kale mahallelerinden geçerek Ankara yoluna ulaşacak Doğu Çevre Yolu; Çamlık, Bağbaşı ve Ulus’tan gelen trafiği Honaz Tüneli’yle yapılacak çevre yoluna bağlayan bir aksa aktaracağız. Böylelikle Ankara yoluna bağlayacak bir çevre yolumuz olacak” diye konuştu.

GÜNEY ÇEVRE YOLU

Şehir içi trafiğin rahatlaması amacı ile şehrin güneyinden geçecek yeni bir çevre yolu yapılacak. Yeni çevre yolu, Üçler bölgesindeki çevre yoluyla bağlantılı ve devamı niteliğinde olacak. Çevre yolu, Hallaçlar bölgesinden başlayıp Bereketler, Şirinköy, Yenişehir, Servergazi, Gerzele ve Kınıklı’dan geçip, Antalya karayoluna bağlanacak. Çevresel hassasiyetler dikkate alınarak, Denizli’nin akciğeri konumundaki Çamlık’ın altından tünel yöntemi ile geçilecek.

Bu çevre yolunda doğaya büyük hassasiyet gösterdiklerini belirten Zolan “Askeri sahadan ikinci bir yol geçecek ve Çamlık’a ulaşacak. Doğa hassasiyetimiz üst düzeyde olduğundan, Çamlık bölgesindeki geçişin tamamını tünelle yapacağız. Bu çevre yolu ile çevreye hiç zarar vermeden önemli bir eksiği gidermiş olacağız” açıklamasını yaptı.

AKVADİ - AKHAN ÇEVRE YOLU

Karşıyaka ve Aktepe mahalleri, yeni bir çevre yolu ile Akhan Mahallesi’ne, oradan da Ankara yoluna bağlanacak. Böylece Denizli, yeni bir ulaşım arterine daha kavuşacak. Başkan Zolan, özellikle çalışan kesimin oturduğu bu bölgede yapılacak çevre yolunun servis güzergahı olacağını ve Organize Sanayi Bölgesi’ne ulaşımı kolaylaştıracağını söyledi.