Büyükşehirde MHP’siz Denetim Komisyonu – D20Haber
25.04.2024, Perşembe
17 °C / 29 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Büyükşehirde MHP’siz Denetim Komisyonu

Büyükşehirde MHP’siz Denetim Komisyonu

A- A+
Engin ÜNAL / D20HABER
Yayınlanma: 13 Ocak 2020 Pazartesi - 22:22Güncelleme: 13 Ocak 2020 Pazartesi - 22:51
Büyükşehirde MHP’siz Denetim Komisyonu

Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi, gelir gider hesaplarının incelenmesi için oluşturulan Denetim Komisyonu'na seçim yaptı. Beş üyeli komisyona en az üyeye sahip MHP Grubundan üye alınmadı. Bu duruma MHP’lilerden eleştiri geldi.

Denizli Büyükşehir Belediye Meclisinin ocak ayı toplantıları ikinci birleşiminde, 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 25. maddesine göre, bir önceki yılın gelir ve giderleri ile buna ilişkin hesap ve kayıt işlemlerinin incelenmesi için Denetim Komisyonu oluşturuldu.

En az üç, en çok beş üyenin görev aldığı komisyon, belediye meclisinde temsil edilen partilerin gruplarından seçildi. Meclisteki dağılım gereği MHP en az üyeye sahip olduğu için komisyona üye veremedi. Bu konuda toplantı öncesi MHP Grup Başkanvekili Yusuf Garip’in üye sayısını 6’ya çıkarma önerisi, Başkan Osman Zolan, AK Parti Grup Başkanvekili Dilaver Yardım, CHP Grup Başkanvekili Erhan Türkmenoğlu ve İYİ Parti Grup Başkanvekili Zafer Kocaman arasında mini bir toplantıyla ele alındı. Ancak öneri yasaya uygun olmadığı gerekçesiyle kabul görmedi.

Daha sonra gizli oyla yapılan seçimde, Denetim Komisyonu Mehmet Gülbaş (AK Parti), Abdullah Kandemir (AK Parti), Mustafa Horzum (AK Parti), Nazım Ayyavuz (CHP) ve Uğur Çizmecioğlu’ndan (İYİ Parti) oluştu.

Denizli Büyükşehir Belediye Meclisinde AK Partinin 40, CHP’nin 15, İYİ Partinin 11 ve MHP’nin 7 üyesi bulunuyor.