Büyükşehir Belediyesi’nden tarımsal projeler – D20Haber
19.04.2024, Cuma
13 °C / 18 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Büyükşehir Belediyesi’nden tarımsal projeler

Büyükşehir Belediyesi’nden tarımsal projeler

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 28 Mart 2019 Perşembe - 13:12Güncelleme: 28 Mart 2019 Perşembe - 13:15
Büyükşehir Belediyesi’nden tarımsal projeler

Büyükşehir belediyesi, yeni dönemde lavanta bahçelerinden akasya ormanına kadar çok sayıda tarımsal amaçlı projeye destek sağlayacak.

Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı'nın AK Partili Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Osman Zolan’ın bir süre önce açıkladığı 258 vizyon proje arasında tarım destekleri de yer aldı. Bugüne kadar kestane üretim tesisinden yeni kooperatiflerin kurulmasına, çiftçiye gübre desteğinden sulama sistemlerine kadar destekler sağlayan Büyükşehir Belediyesi’nin yöni döneme ilişkin projelerin de çiftçilere kazandıracağı belirtildi.

EKONOMİ İÇİN BÜYÜK KAZANIM

Ekonomiye büyük bir kazanım sağlayacak Organize Sera Bölgesi ile üreticilerin en büyük dertlerinden biri olan lisanslı depo sorununa çözüm projelerini paylaşan Başkan Zolan, bu projelerin hayata geçirilmesiyle kent ekonomisi ve ülke tarım sektörüne büyük kazanımlar sağlanacağını ifade etti.

“ÖNCE DENİZLİ TARIMI, ÖNCE DENİZLİ ÇİFTÇİSİ”

Tarımla ilgili her konu açıldığında öncülüğün her zaman Denizli tarımı ve çiftçisinde olduğunu belirten Zolan, “Toprak, çiftçi bizim her şeyimiz. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da çiftçimize, sınırsız desteğimiz sürecek. Büyükşehirimizin tüm imkanlarını çiftçilerimiz için seferber etmeyi sürdüreceğiz” dedi.

“BÜYÜKŞEHİR SATIŞA DA ARACI OLACAK”

‘Yerel üreticinin desteklenmesi’ başlığı ile açıkladığı proje kapsamında çiftçi ile Büyükşehir Belediyesi’nin tam anlamıyla dost olacağını kaydeden Başkan Osman Zolan, Denizli’deki yerel üreticilerin desteklenmesi amacıyla üretime konu tüm ürünlerle ilgili ücretsiz danışmanlık hizmeti verileceğini, standartların belirleneceğinin ve akreditasyon sağlanacağını, bu ürünlerin kullanımının teşvik edileceğini, aynı zamanda bu ürünlerin ulusal ve uluslararası alanda satış ve pazarlanması için tanıtım çalışmaları yapılacağını söyledi.

YENİ DÖNEMİN TARIM PROJELERİ

Büyükşehir belediye Başkanı Osman Zolan’ın açıkladığı tarıma destek paketinde öne çıkan bazı başlıklar şöyle:

TARIMSAL SULAMAYA DESTEK: Tarımsal sulamaya destek kapsamında; ihtiyaç duyulan tüm bölgelere beton sulama kanalları, sulama havuzu ve boru desteği verilecek.

SERACILIĞA TAM DESTEK: İlçelerimizde sera yapımı ve bununla ilgili altyapı çalışmalarına tam destek verilecek. Aynı zamanda bu seralarda, kuruldukları ilçelere özgü tarım ürünlerinin üretilmesi sağlanacak. Bu konuda üreticilerle eğitim çalışmaları yapılacak.