Zolan: Termik santral konusunda şov yapmadık, siyasi nezaketle işi bitirdik – D20Haber
24.04.2024, Çarşamba
16 °C / 29 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Zolan: Termik santral konusunda şov yapmadık,...

Zolan: Termik santral konusunda şov yapmadık, siyasi nezaketle işi bitirdik

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 5 Haziran 2020 Cuma - 15:35Güncelleme: 5 Haziran 2020 Cuma - 16:28
Zolan: Termik santral konusunda şov yapmadık, siyasi nezaketle işi bitirdik

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Tavas’a yapılması planlanan Avdan Termik Santrali projesinin iptali sürecini değerlendirirken, “Biz birileri gibi şov yapmadık. Siyasi nezaketle işi bitirdik” dedi. İfadesini kullandı.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, düzenlediği basın toplantısında yapılan çalışmaları anlatırken, gazetecilerin sorularını da yanıtladı. Tavas’ın Avdan Mahallesi’nde yapılması planlanan, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının ÇED olumsuz raporu verdiği termik santral konusunda görüşlerini paylaşan Zolan, “Bizden şov yapmamız beklenemezdi. Sonuca odaklandık ve istediğimizi aldık” dedi.

“ISRARCI VE TAKİPÇİ OLDUK”

Termik santralin yapımına en başından beri karşı olduklarını söyleyen Zolan, Denizli milletvekilleri ve Vali Hasan Karahan ile birlikte gerekli girişimleri yaptıklarını, Çevde ve Şehircilik bakanı Murat Kurum’u ziyaret edip durumu anlattıklarını, Büyükşehir Belediyesi olarak projenin iptali için ısrarcı ve takipçi olduklarını belirtti.

“ÖNCE GÖRÜŞ BİLDİRDİK, DAHA SONRA İTİRAZ ETTİK”

Süreci anlatan Zolan, “Firmanın talebiyle ÇED süreci başladı. Bizden görüş istendiğinde kendi faaliyet alanlarımızla ilgili olarak çekincelerimizi raporla anlattık. Kendi görev alanımızla ilgili hassasiyetlerimizi sıraladık. Nihai ÇED noktasına gelindiğinde ve askı süreci başladığında sadece kendi faaliyet alanımız değil tüm konularda itirazlarımızın yer aldığı iki yazı gönderdik. Santralin bu bölgede uygun olmadığını belirttik” diye konuştu.

“TRİBÜNLERE OYNAMADIK”

Termik santralle ilgili süreçte tribünlere oynamadıklarını kaydeden Zolan, “Ben de şov yapmak için ortaya çıkar ‘bu santrali yaptırmam, karşıyım’ diye sesimi yükseltebilirdim. Biz sonuca bakarız, hamaset yapmayız. Sırf alkış almak için tribüne oynamak için ortaya çıkmasını ben de bilirim. Ama sonuç almazsak hiçbir anlamı olmaz. Bunu siyasi nezaket gereği beraber yapmamız gerekirdi. Biz de öyle yaptık” değerlendirmesinde bulundu.

Proje sahibi firmanın gönderdikleri itiraz yazılarına yanıt verdiğini, kendilerinin de firmanın öne sürdüğü tezleri çürüten ikinci bir itiraz yaptıklarını anlatan Zolan, tüm bu süreçte kendilerine karşı farklı söylemler içine girenlerin olduğunu ama en popülizm yapmadığını ifade etti.

BELEDİYENİN 2017’DEKİ GÖRÜŞLERİ

Zolan, firmanın daha önce başlattığı ve iptal edilen ÇED sürecine ilişkin olumlu görüş bildirdiklerine yönelik iddialara da “O tarihteki görüşümüzün bütününe bakmak gerekir. Belediyemiz kendi kaynakları konusunda sıkıntıları aktarmıştır” yanıtını verdi.

Denizli’de sivil toplum kuruluşlarının önemli ölçüde hassasiyet gösterdiğine de değinen Zolan, “Biz Avdan Platformu sözcüsü Cüneyt Zeytinci ile bir araya geldik. Paylaşımda bulunduk. Onlar da itirazlarını ortaya koydular. Çevre hassasiyeti konusunda samimi olan herkesle birlikte yürüdük. Şehir bütün olarak hareket etti. Her birinin yeri ve önemi farklı. Derdi çevre olmayan farklı gruplar da vardı. Olayı farklı noktalara çekme girişimleri oldu. Biz onların çektiği noktaya gelmedik” dedi.