Mayıs döneminde silah altına alınacaklara duyuru – D20Haber
16.04.2024, Salı
14 °C / 31 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Mayıs döneminde silah altına alınacaklara duyuru

Mayıs döneminde silah altına alınacaklara duyuru

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 8 Nisan 2020 Çarşamba - 12:08Güncelleme: 8 Nisan 2020 Çarşamba - 12:19
Mayıs döneminde silah altına alınacaklara duyuru

Denizli Askerlik Şubesi, Mayıs 2020 sınıflandırma döneminde silah altına alınacak yedek subay ve yedek astsubay aday adayları ile erbas ve erlere ilişkin bir duyuru yayımladı.

Denizli Askerlik Şubesi Başkanı Albay Serhat Canbay’ın imzasını taşıyan duyuruda, mayıs döneminde silaha alınacak yükümlülerin yapması gereken işlemlere dikkat çekildi. Duyuru şöyle:

1-Mayıs 2020 sınıflandırma döneminde silah altına alınacak yedek subay aday adayı, yedek astsubay aday adayı ile erbaş/er statusundekı yükümlülerin askerlik hizmeti tercihi, sınıflandırma ve sevk işlemleriyle ilgili hususlar müteakip maddelerde açıklanmıştır.

2-Mayıs celp ve sevk dönemine tabi olanlar yedek subay adayları ile yedek astsubay adayları erbaş ve er statüsüne ayrılanlar 29 Nisan 2020 tarihinde, haziran celp ve sevk dönemine tabi olanlar 28 Mayıs 2020 Temmuz celp ve sevk dönemine tabi olanlar ise 18 Haziran 2020 tarihinde tertip edildikleri birliklere sevk edileceklerdir.

3-Sınıflandırma sonuçları açıklandıktan sonra yükümlüler yukarıda belirtilen sevk başlangıç tarihlerinden on beş gün öncesinden itibaren e-devlet üzerinden ve askerlik şubsi başkanlıklarından sevk evrakını alabileceklerdir. Sevk başlangıç tarihinden itibaren sevk evrakı sadece askerlik şubesi başkanlıklarınca verilecektir.

4-Yol ve iaşe parası e-devletten sevk evrakını alan yükümlülere adrese dayalı nüfus kayıt sisteminde bulunan adresi ile eğitim birliği askerlik şubesi bakanlığından, sevk evrakını alan yükümlülere ise sevk evrakını aldığı askerlik subesi başkanlığı ile eğitim birliği arası esas alınarak verilmektedir. Yükümlüler kendilerine yapılan ödemeleri kimlik belgeleri ile PTT şubelerinden veya PTT kartı ile PTT matiklerden alabileceklerdir.