Cumhuriyet ve Hürriyet Mahalle Meclisi kuruldu – D20Haber
19.04.2024, Cuma
11 °C / 27 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Cumhuriyet ve Hürriyet Mahalle Meclisi kuruldu

Cumhuriyet ve Hürriyet Mahalle Meclisi kuruldu

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 12 Mart 2018 Pazartesi - 13:56Güncelleme: 12 Mart 2018 Pazartesi - 13:56
Cumhuriyet ve Hürriyet Mahalle Meclisi kuruldu

Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi tarafından hayata geçirilen “Benim Mahallem” projesine Cumhuriyet ve Hürriyet mahalleleri de katıldı.

Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin mahalle muhtarları başkanlığında oluşturduğu, daha önce 20 mahallede başlatılan Benim Mahallem projesi büyüyor. Mahalle ölçeğinde yönetim birimi oluşturulup, karar süreçlerine halkın katılımının sağlanması ve mahallenin ortak ihtiyaçlarının belirlenerek, mahallenin yaşam kalitesinin geliştirilmesi hedeflenen projeye Cumhuriyet ve Hürriyet mahalleleri de dahil oldu.

Cumhuriyet ve Hürriyet mahallelerinde gerçekleştirilen proje toplantısına
Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Ali Değirmenci, Kent Konseyi Genel Sekreteri Baran Akın, Kent Konseyi Meclisi yürütme kurulu üyeleri, Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Tamer Nalcı, Hürriyet Mahallesi Muhtarı Mehmet Çakar ve vatandaşlar katıldı.
Vatandaşların karar alma süreçlerine dahil olmalarını istediklerini ifade eden Kent Konseyi Başkanı Değirmenci, “Bu toplumda herkesin diğer insanlar için yapabileceği bir şey vardır. İnsanı diğer canlılardan ayırt eden bir özellik de budur" dedi.

YOL HARİTASI ÇİZİLDİ

Kent Konseyinin insanların yaşadıkları yerin geleceğine ilişkin söz söylediği bir topluluk olduğunu ifade eden Değirmenci, "Yolların şekillenmesinde, pazar yerinin yapılmasında, parkların düzenlenmesinde kısacası mahallede yaşanan sıkıntı ve ihtiyaçlar konusunda söz sahibi olmanızı istiyoruz. Bu mahallede sizler yaşıyorsunuz. Mahallemizi gelecekte nerede görmek istiyorsak bunları konuşacağız. Kendimize böyle bir yol haritası çizdik ve mahalle meclislerimizi kuruyoruz” dedi.