Çanakkale Destanı’nı yazanları şükranla anıyoruz – D20Haber
16.04.2024, Salı
14 °C / 31 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Çanakkale Destanı’nı yazanları şükranla anıyoruz

Çanakkale Destanı’nı yazanları şükranla anıyoruz

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 17 Mart 2019 Pazar - 17:46Güncelleme: 17 Mart 2019 Pazar - 17:46
Çanakkale Destanı’nı yazanları şükranla anıyoruz

Tarihe “Çanakkale geçilmez” diye dünyanın unutamayacağı notu düşen şehitlerimizi, Çanakkale Deniz Zaferi’nin 104’üncü yılında şükranla ve özlemle anıyoruz.

Anadolu’yu parsellemeye gelen emperyalist güçlerin, karşılarında Mustafa Kemal Atatürk komutasındaki küllerinden yeniden doğan Türk ordusu karşısında hezimeti tattığı, dost-düşman herkesin “Çanakkale geçilmez” dediği muhteşem zaferin 104’üncü yılını yarın (pazartesi) bir dizi tören ve etkinliklerle kutlayacağız.

Seyit Onbaşıların, Nusret Mayın Gemisi personelinin, Yüzbaşı Hakkı’ların, Albay Cevat’ların, tek koluyla savaşan Mehmet Çavuşların, 27 Alay’ın her rütbedeki askeri ve binlerce kahramanın kazandırdığı muhteşem zaferin, vatan ve millet sevgisinin doruklaştığı Çanakkale Destanı’nın 104’üncü yıldönümü törenleri Asri Mezarlık’taki Şehitlik’te yapılacak.

Tören, saat 10.00’da protokol tarafından anıta çelenklerin konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayacak. Yapılacak konuşmaların ardından vatan uğruna şehit düşen Mehmetçikler ve emniyet mensuplarının mezarları ziyaret edilecek.

Protokol, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği ile Türkiye Muharip Gaziler Derneği Şubesi’ne ziyaretlerde bulunacak.

Saat 13.30’da ise Denizli Lisesi öğrencilerince hazırlanan program, Pamukkale Halk Eğitim Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

İkindi vaktinde de şehitlerimiz için Delikliçınar’daki Yeni Cami’de mevlidi şerif okutulacak.