Büyükşehir’den yeni bir sosyal yaşam projesi – D20Haber
20.04.2024, Cumartesi
13 °C / 18 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Büyükşehir’den yeni bir sosyal yaşam projesi

Büyükşehir’den yeni bir sosyal yaşam projesi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 4 Eylül 2018 Salı - 14:14Güncelleme: 4 Eylül 2018 Salı - 14:16
Büyükşehir’den yeni bir sosyal yaşam projesi

Denizli Büyükşehir Belediyesi, Pelitlibağ Mahallesi'ndeki eski yetiştirme yurdu bölgesineden yapımına başladığı sosyal yaşam projesinde park, sosyal tesis, yürüyüş ve koşu yolu, açık alan spor aletleri, mini futbol sahası, çocuk oyun alanı, oturma alanları ve 120 araçlık otopark yer alıyor.

Pelitlibağ Mahallesi'ndeki eski yetiştirme yurdunun olduğu bölgede yeni bir sosyal yaşam projesine başlayan Denizli Büyükşehir Belediyesi, 13.860 metrekarelik alan üzerine, şehir merkezinde nefes alınabilir bir alana kavuşmayı hedefliyor. Projede vatandaşların hem spor yapıp hem de boş vakitlerini değerlendirebileceği 600 metrekarelik bir sosyal tesisin yanısıra çok amaçlı salon, muhtarlık odası, kafeterya, yürüyüş ve koşu yolu, açık alan spor aletleri, mini futbol sahası, çocuk oyun alanı, oturma alanları ve süs havuzu yer alıyor. Bölgenin otopark ihtiyacını karşılamak amacıyla park içerisinde 120 araçlık da otopark alanı yer alıyor.

“GÜZELLİKLERİN ÜZERİNE GÜZELLİKLER KOYMAYA DEVAM EDİYORUZ”

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, yapılan çalışmaların sona ermesinin ardından sadece Pelitlibağ Mahallesi'nin değil tüm bölgenin faydalanabileceği yeni bir yaşam alanı olacağını belirtti. Proje ile Denizlililere verdikleri bir sözü daha gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Zolan, “Eskiden yetiştirme yurdu olarak yer alan bu alanda mahalle sakinlerimizin talepleri doğrultusunda yeni bir yaşam alanı yapmaya karar verdik. Denizlimiz inşallah yeni bir yaşam alanına ve 120 araçlık otoparka kavuşacak. Şehrimizin her köşesinde, güzelliklerin üzerine güzellikler koymaya devam ediyoruz” dedi.

SOSYAL YAŞAM VE KÜLTÜR MERKEZİ'NE YOĞUN İLGİ

Büyükşehir Belediyesi tarafından İstiklal Caddesi'ndeki eski vali konağının bulunduğu alanda kısa süre önce hayata geçirilen Sosyal Yaşam ve Kültür Merkezi’nde ücretsiz kurs verildiği spor salonları ile el becerileri kurs atölyelerinin bulunduğu tesiste vatandaşların dinlenip güzel zaman geçireceği bir de kafeterya bulunuyor. Yeşillikler içinde bulunan tesise vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor.