Baklan, arıtma tesisine kavuşuyor – D20Haber
25.04.2024, Perşembe
17 °C / 29 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Baklan, arıtma tesisine kavuşuyor

Baklan, arıtma tesisine kavuşuyor

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 17 Aralık 2018 Pazartesi - 14:47Güncelleme: 17 Aralık 2018 Pazartesi - 14:47
Baklan, arıtma tesisine kavuşuyor

Denizli Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DESKİ) Genel Müdürlüğü’nün, Baklan’da yaptırdığı atık su arıtma tesisinde sona gelindi. Tesisin sulama uyu standardında arıtma yapacağı bildirildi.

İnşaat çalışmalarında sona yaklaşılan Baklan Merkez Atık Su Arıtma Tesisi'nin 7 bin 865 kişilik toplam kapasitesi olduğu ifade edilirken, iki kademede tamamlanacak evsel nitelikli ileri biyolojik atık su arıtma tesisi günlük ortalama 1.400 metreküpten fazla suyu arıtacak. 5 bin 500 metrekare alanda inşa edilen Baklan Merkez Atık Su Arıtma Tesisi'nin, atık suları sulama suyu standartlarını sağlayacak şekilde arıtacağı belirtildi.

Atık suyun fiziksel arıtma, ileri biyolojik arıtma ve dezenfeksiyon işlemlerine tabi tutulacağı, ardından bu atık sudan azot, fosfor, organik karbon ve zararlı organizmaların giderimi yapılarak deşarj edileceği bildirildi.

“NEREDE İHTİYAÇ VARSA, BÜYÜKŞEHİR ORADA”

"Denizli merkezde ne varsa ilçelerimizde de o olacak" anlayışı ile çalışmalarını sürdürdüklerini vurgulayan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, DESKİ'nin sadece şehir merkezinde değil, 19 ilçe ve 622 mahallesinde vatandaşların ihtiyaçları doğrultusunda hizmetlerine devam ettiğini söyledi. Zolan, "Vatandaşlarımızın ihtiyacı olan ne varsa birer birer yapmaya ve tamamlamaya gayret ediyoruz. Nerede ihtiyaç varsa, Büyükşehir orada. Baklan’ın en önemli ihtiyaçları arasında yer alan atık su artıma tesisi şimdiden Baklanımıza, Denizlimize hayırlı uğurlu olsun" dedi.