Bağımlılıkla mücadele ve şiddetin önlenmesi için iş birliği protokolü – D20Haber
23.04.2024, Salı
15 °C / 33 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Bağımlılıkla mücadele ve şiddetin önlenmesi için...

Bağımlılıkla mücadele ve şiddetin önlenmesi için iş birliği protokolü

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 20 Şubat 2020 Perşembe - 12:39Güncelleme: 20 Şubat 2020 Perşembe - 12:39
Bağımlılıkla mücadele ve şiddetin önlenmesi için iş birliği protokolü

Denizli’de, okullarda bağımlılıkla mücadele, şiddetin önlenmesi ve azaltılması amacıyla İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Denizli Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Denizli İl Sağlık Müdürlüğü arasında iş birliği protokolü imzalandı.

Valilikte gerçekleştirilen imza törenine; Vali Hasan Karahan, İl Emniyet Müdürü Kenan Yıldız, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Süleyman Erdoğan, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz ve İl Sağlık Müdürü Uzm.Dr. Berna Öztürk katıldı.

Vali Karahan, imza törenindeki konuşmasında madde bağımlılığına dikkat çekerek, “Bağımlılıkla mücadele anlamında son yıllarda biliyorsunuz kaygımız var. Bu yüzden bu mücadeleyi tüm kamuoyu desteği ile topyekûn seferberlik halinde yürütmemiz gerekiyor. Bu yüzden bu protokolü imzalamak için toplandık. Bildiğimiz gibi uyuşturucu çağımızın belası. Her aileye girebilecek bir bela. Bu yüzden hepimizin çok dikkatli olması lazım. Okulda öğretmenlerimizin, aile içerisinde anne ve babaların herkesin bu konuya özen göstermesi gerekiyor. Bu sadece bir asayiş sorunu veya sağlık sorunu değil. Topyekûn mücadele edilmesi gereken bir sorun. Özellikle gençlerimizi hedef aldığı için ülkemizin geleceği açısından da sorun teşkil eden bir etken. Bu konuda üzerimize düşen görevi yapmak zorundayız. Eskiye nazaran daha iyiyiz, son yıllarda daha etkin bir mücadele içerisindeyiz” dedi.

İmzalanan protokol ile öğrenci, öğretmen, idareci, veli ve diğer çalışanların zararlı alışkanlıklara karşı bilinçlendirilmesine destek verilmesi, sigara, alkol, uyuşturucu, kumar ve teknoloji bağımlılığının olumsuz ve yıkıcı etkilerini kavramalarının sağlanması, toplumda bağımlılıkla ilgili bilinç düzeyinin artırılması, toplumda şiddet, saldırganlık ve zorbalık olaylarına neden olabilecek risk faktörlerinin önlenip, bireyler için bedensel ve ruhsal açıdan sağlıklı, huzurlu ve güvenli bir yaşam ortamı oluşturulması amaçlanıyor.