Atlamaz: On numara yakıt başlı başına cinayet – D20Haber
18.04.2024, Perşembe
15 °C / 27 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Atlamaz: On numara yakıt başlı başına...

Atlamaz: On numara yakıt başlı başına cinayet

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 24 Mayıs 2019 Cuma - 15:01Güncelleme: 24 Mayıs 2019 Cuma - 15:01
Atlamaz: On numara yakıt başlı başına cinayet

Vali Yardımcısı Turan Atlamaz, araçlarda on numara yakıt kullanılmasını başlı başına bir cinayet olarak nitelendirdi.

Denizli Valiliği’nde seyahat acenteleri ve tur şirketlerinin temsilcileri ile toplantı yapıldı. Vali Yardımcısı Turan Atlamaz başkanlığında valilik konferans salonunda gerçekleştirilen toplantıda, trafikte alınması gereken tedbirlere yönelik sinevizyon gösterisinin ardından emniyet ve jandarma trafik ekiplerince seyahat acenteleri ve tur şirketleri temsilcilerine trafik kazalarının önlenmesine ilişkin bilgi verildi.

Vali Yardımcısı Turan Atlamaz, toplantıda yaptığı konuşmada, her zaman olduğu gibi bu bayramda da trafik ekiplerinin bütün kontrolleri yapıp gerekli tedbirleri alacağını ifade etti. Sürücülerin çok dikkatli olması gerektiğini dile getiren Atlamaz, şunları söyledi:

"Allah herkesi kazadan beladan korusun. On numara yakıt meselesi, başlı başına cinayet. Arabalar tutuşuyor, insanlar cayır cayır yanıyor. O aracın içinde çocuğunuzun, eşinizin, büyüklerinizin olduğunu düşünerek özellikle bu konuda işletmeci arkadaşlarım ne olur çok çok dikkat edin. Bu on numara yağın imal edilmesi, satılması, piyasada dağıtılması konusunda her türlü tedbiri alalım. Sizler de bize yardımcı olun. Daha önce görev yaptığım bir yerde böyle bir kazanın sonucunu gördüm, birkaç gün uyuyamadım. Maalesef üç-beş kuruşun hesabını yapacağım diye bu tür yollara başvuranlar olabiliyor. Diğer şehirlerde de bu tür kullanım olursa bizi bilgilendirin. Bu on numara yağ satışı yapan yerleri kimden duyarsanız duyun haberimiz olsun. Anında gerekeni yapalım."

“DİREKSİYONA GEÇEN SADECE KENDİNİ DÜŞÜNÜYOR”

İl Emniyet Müdürü Mevlüt Demir de trafik işinin kanayan bir yara olduğunu belirterek, "Rakamlara bakıldığı zaman terörden kaybettiğimiz canların birkaç katı canlar, trafik kazalarında gidiyor. Bu iş sadece yoldaki kolluğa, polise, jandarmaya bırakılmayacak kadar hayati önemde. En başta işletme sahipleri. Bunu zihninizde, beyninizde bu işin kurgusunu yapmak ve çözmek zorundayız. Bu işe biraz daha ciddiyet ve ehemmiyetle yaklaşmamız lazım. Bu, milli bir mesele, hepimizin ortak meselesi. Anaların, evlatların göz yaşı sel olmasın. Direksiyona geçen sadece kendini düşünüyor. Çift şeritli yollarda sürekli soldan gitme olayı var. Trafikte çok ciddi sıkıntılardan biri de o. Yarım saat geç gidelim ama selametle, huzurla gidelim" diye konuştu.

“YOLLARDA OLACAĞIZ”

İl Jandarma Komutanı Albay Metin Düz ise "Maalesef şöyle bir tablo var. 30-40-50 kişiyi bir şoföre emanet ediyoruz. Maalesef şoför, 50 can taşıdığının farkında değil. Telefonla konuşuyor, yanındakilerle sohbet ediyor. Yola dikkatini sürekli düşürüyor ve arkada taşıdığı canları hiç düşünmüyor. Kurallara uymuyor, farkında ama yine çiğniyor. 1 Haziran ile 9 Haziran arasında hepimiz yollarda olacağız. Rutinin en az iki katı kontrol ve denetim yapacağız. Özellikle tatilin başlangıç ve bitiş günlerinde sürekli yollarda olacağız. Bayram yapmayacağız, özellikle trafikçi arkadaşlarımızın tamamı gece gündüz bu yollarda olacak. Hassasiyet gösterirsek inanın yol almada hiçbir sıkıntımız yok. Yeter ki şoför arkadaşlarımız biraz sorumluluk sahibi olsun, uykusuna dikkat etsin, dikkatini sadece yola versin. Temel kurallarda hata yapmazsak birçok sorunu zaten hallediyoruz" ifadelerini kullandı.