74 gün sonra ilk cuma namazı – D20Haber
18.04.2024, Perşembe
10 °C / 27 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. 74 gün sonra ilk cuma namazı

74 gün sonra ilk cuma namazı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 29 Mayıs 2020 Cuma - 14:29Güncelleme: 29 Mayıs 2020 Cuma - 14:29
74 gün sonra ilk cuma namazı

Coronavirüs tedbirleri kapsamında toplu ibadete ara verilmesinin ardından ilk cuma namazı, belirlenen cami ve alanlarda kılındı.

COVID-19 salgını nedeniyle 15 Mart'ta ara verilen toplu ibadete ara verilmişti. 74 gün sonra bugün cami bahçesi, meydan ve pazar yerlerinde ilk Cuma namazı kılındı.  Tedbirler kapsamında, 1 metre aralıkla çizgiler çizilerek namaz kılanların sosyal mesafeye uyması sağlandı.

BİN 75 KİŞİLİK KAPALI PAZAR YERİNİN NEREDEYSE TAMAMI DOLDU

Önlemler kapsamında vatandaşların camilerde abdest almasına izin verilmezken, namaz kılmak için gelenlerin büyük bir kısmı seccade ve tespihlerini yanlarında getirdi. Bin 75 kişi kapasiteli Anafartalar Kapalı Pazar Yeri’nde kılınan cuma namazında alanın neredeyse tamamının dolduğu gözlendi.

HUTBEDE CORONAVİRÜSE KARŞI DİKKATLİ OLUNMASI İSTENDİ

Merkezi sistemle verilen ‘Hamdolsun Rabbimize’ konulu cuma hutbesinde ise vatandaşlardan coronavirüse karşı tedbirli olmaları istenerek, “Salgın hastalık sebebiyle bir süredir kapalı olan camilerimizin kapıları  bugün aziz milletimize ve değerli cemaatimize açılıyor. Camilerimize kavuşmanın sevincini yaşıyoruz. Bu büyük nimetin kıymetini bilelim. Sorumluluğumuzu unutmayalım. Tedbirlere hassasiyetle uyalım” ifadelerine yer verildi.

DENİZLİ (İHA)