15 Temmuz Şehitleri anıldı – D20Haber
19.04.2024, Cuma
13 °C / 18 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. 15 Temmuz Şehitleri anıldı

15 Temmuz Şehitleri anıldı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 9 Ekim 2019 Çarşamba - 17:43Güncelleme: 9 Ekim 2019 Çarşamba - 17:43
15 Temmuz Şehitleri anıldı

Nihat Zeybekçi Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen program ile15 Temmuz Şehitleri anıldı.

15 Temmuz Demokrası ve Milli Birlik Günü programına Vali Hasan Karahan, 11. Komando Tugay ve Garnizon Komutan Vekili P.Albay Cengiz Güven, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Cumhuriyet Başsavcısı Ergül Yılmaz,Vali Yardımcısı Mehmet Okur, Pamukkale Kaymakamı Hayrettin Balcıoğlu, Merkezefendi Kaymakamı Adem Uslu, İl Jandarma Komutanı Albay Metin Düz, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, sivil toplum kuruluş temsilcileri, okul müdürleri, gaziler, davetliler, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Merkezefendi Cedide Abalıoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından düzenlenen ve saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende, Burak Coşkun Kuran-ı Kerim tilaveti okudu. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Tarih Öğretmeni Mehmet Elçin yaptı.

Darbe girişimine tepki göstererek, darbecileri durdurmak için Atatürk Havalimanı'nda bir tankın önüne yatan Metin Doğan da programa katılanlara o gün yaşadıklarını ve duygularını anlattı.

Programın sonunda Edebiyat Öğretmeni Ahmet Turan İzci tarafından yazılan ve yönetilen “Emanet” isimli tiyatro oyunu öğrenciler tarafından sahnelendi.