+1 Farkla – D20Haber
19.04.2024, Cuma
11 °C / 27 °C Denizli Hava Durumu

+1 Farkla

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 21 Mart 2019 Perşembe - 18:08Güncelleme: 21 Mart 2019 Perşembe - 18:14
+1 Farkla

Denizli Büyükşehir Belediyesi Down Kafe'de çalışan özel çocuklar, 21 Mart Dünya Down Sendromlular Farkındalık Günü’nde muhteşem bir etkinliğe imza attı. Gönüllerince eğlenen çocuklar mutluluklarını Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan'a sarılarak gösterdi.

Denizli Büyükşehir Belediyesi Down Kafe'de çalışan özel çocuklar, her yıl olduğu gibi bu sene de 21 Mart Dünya Down Sendromlular Farkındalık Günü nedeniyle özel bir program hazırladı. 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı'nda düzenlenen programa, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Genel Sekreter Yardımcıları Mustafa Gökoğlan ve Ali Aydın, davetliler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Büyükşehir Down Kafe'de çalışan çocukların birbirinden güzel dans ve ritim gösterileri sunduğu programa Denizli Büyükşehir Belediyesi Konservatuar sanatçısı Ahmet Algün birbirinden keyifli türküleri ile katıldı. Programda gönüllerince eğlenen çocuklar mutluluklarını Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan'a sarılarak gösterdi.Etkinliğe katılan vatandaşlarda keyifli anlara tanıklık etti.

"DENİZLİMİZDE FARKINDALIK EN ÜST DÜZEYDE "

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, "Bugün 21 Mart Dünya Down Sendromlular Farkındalık Günü, biz her zaman olduğu gibi bu sene de down sendromlu kardeşlerimiz, yavrularımız ve ailelerinin yanında olmak istedik. Biz 365 gün sizlerle beraber olma noktasında gayret ediyoruz. Denizlimizde farkındalık en üst düzeyde. Ailelerimize çok teşekkür ediyorum, bizler de sizlere destek olmaya çalışıyoruz. Çocuklarımıza fırsat ve değer verildiğinde neleri başarabileceklerinin bizlere gösteriyorlar" diye konuştu.

BAŞKAN ZOLAN’DAN DOWN KAFE’YE DAVET

Büyükşehir Belediyesi’nin Türkiye’ye örnek olan projesi Down Kafe’ye herkesi beklediklerini söyleyen Başkan Osman Zolan, şöyle konuştu: "Down Kafe’ye gelirseniz, çocuklarımız orada öyle güzel servisler yapıyorlar ki, onların getirdiği çayı, ikramları almak insana ayrı bir keyif veriyor. Büyükşehir Belediyesi olarak tüm engelli kardeşlerimize en üst seviyede destek olmaya devam ediyoruz.” Konuşmanın ardından Down Kafe'de çalışan özel çocuklar günün anısına Başkan Osman Zolan’a üzerinde, "Denizli'de +1 farkla Down Kafe açarak farkındalık oluşturduğunu için ve bizlere buy kafede çalışma imkanı sağladığınız için size çok teşekkür ederiz" yazılı plaket takdim etti.