Termik santrale karikatürle “hayır” dedi – D20Haber
19.04.2024, Cuma
10 °C / 27 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. TAVAS
  8. /
  9. Termik santrale karikatürle “hayır” dedi

Termik santrale karikatürle “hayır” dedi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 28 Nisan 2020 Salı - 00:42Güncelleme: 28 Nisan 2020 Salı - 00:43
Termik santrale karikatürle “hayır” dedi

Denizli’nin Tavas ilçesinde kurulmak istenen termik santrale karşı çevrecilerden ve siyasilerden tepkiler giderek artarken, karikatürist Mehmet Selçuk da çizdiği karikatür ile “termik santrale hayır” dedi.

Tavas’ın Avdan Mahallesi’nde 2016 yılından bu yana gündemde olan termik santral kurulması, ÇED raporunda son aşamaya gelinmesiyle gündemin ön sıralarına çıktı. Dört yıldır yürütülen termik santral kurma çalışmasında dönülmez bir yola girilmek üzereyken, çevreciler ve siyasiler termik santrale karşı seslerini yükseltti.

DOĞA VE TARİH VURGUSU

Termik santrale karşı yürütülen “hayır” kampanyasına karikatürist Mehmet Selçuk da çizdiği karikatürle destek verdi. “Avdan Mahallesi’ne zeytin alanlarına yakın bölgede termik santral yapılmak isteniyor” diyen Selçuk, şu paylaşımı yaptı:

“Doğanın eşsiz güzelliklerinin tarihin derin izleri ile buluştuğu, kültürel değerlerin birbirinden renkli gelenek ve göreneklerle bir araya geldiği köklü bir ilçemizdir Tavas.

İlçe sınırları içerisinde bulunan höyük düzenindeki yerleşimlerden, bölgenin tarihinin Prehistorik Dönem'e kadar uzandığı anlaşılmaktadır. Yine Tavas Ovası'nın çevresinde bulunan Tabea ve Heraclea yerleşimin Hellenistik Roma ve Bizans Dönemlerinde etkin bir şekilde sürdüğünü göstermektedir.Yine bu ilçemizin sınırlarında bulunan Afrodisias antik kenti bir Karya şehridir.

Yöre halkına "yaranlık, yoldaşlık" anlamları da verilen "Yarengüme" adı verilmiştir. Türk Halk Müziğimizin ünlü ismi Özay Gönlüm'ün memleketi Kızılcabölük-Tavas'tır.Ünlü Tavas Zeybeğiyle yine Özay Gönlüm'ün derlediği "Sobalarında guru da meşe yanıyor efem" türküsü efeler diyarı bu yöremize aittir.

Verimli topraklarıyla,ünü ülke dışına taşmış tekstil ürünleriyle,sıcak,çalışkan yaren insanlarıyla,çok değerli zeytinlik alanlarıyla,türkülerin derlenip söylendiği,Özay Gönlümüz'ün efeler ve kültür diyarına kıymayın efendiler! #sağlıkolsunsantralolmasın,#tavastatermiksantralehayır”