Yıkık dökük, çatısı naylonla kaplı evde yaşam – D20Haber
24.04.2024, Çarşamba
16 °C / 29 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. TAVAS
  8. /
  9. Yıkık dökük, çatısı naylonla kaplı evde...

Yıkık dökük, çatısı naylonla kaplı evde yaşam

A- A+
Engin ÜNAL / D20HABER
Yayınlanma: 8 Mayıs 2019 Çarşamba - 13:11Güncelleme: 8 Mayıs 2019 Çarşamba - 13:11
Yıkık dökük, çatısı naylonla kaplı evde yaşam

Denizli’nin Tavas ilçesinde, 4 kişilik Alpagut Ailesi’nin yaşamı tam bir “kırık dökük hayatlar” hikayesi. Aile reisinin işi yok, bir evde yaşıyorlar ama çatısı naylonla kaplı ve yıkık dökük. Bekledikleri ise uzanacak yardım eli.

İlçenin Vakıf Mahallesi’nde yaşıyor Yaşar Alpagut, eşi Nuray ve iki çocukları. Naylonla örtülü, yağmur yağdığında gölete dönen, soğuk havalarda soba yakılsa bile ısınmayan, yıkık dökük ama adına ev denilen kerpiçten bir yapıda oturuyorlar. Dahası kendilerine de ait değil, mirasçıları var.

Tarla yok, iş yok, dolayısıyla düzenli bir geliri de yok ailenin. Yevmiyeli iş bulduklarında çalışabiliyorlar ancak. Bir de Nuray Alpagut’un Kuran kursu ve sağlık evini temizlediğinde aldığı ücret var. Muhtarlığın girişimiyle kaymakamlık tarafından da 3 ayda bir 500 lira maaş bağlanmış.

MUHTARLIĞIN PREFABRİK EV GİRİŞİMLERİ

Vakıf Mahallesi Muhtarı Mehmet Şermet, aileye yardımcı olmaya çalıştıklarını, en azından prefabrik bir ev kazandırmak üzere çaba harcadıklarını, bunun için mahalle halkından toplanacak paralar ile 40-50 bin lira dolayında bir prefabrik ev alma girişimi yaptıklarını söyledi.

Şermet, maddi imkanları elverdiğince aileye sahip çıkmaya ve yardımcı olmaya çalıştıklarını, geçici olarak yıkık dökük evden bir başka yere taşınmalarını sağladıklarını, böylece barınma sorununa geçici de olsa çözüm bulduklarını sözlerine ekledi.